HR & Payroll

Van werken in de horeca naar het traineeship HR- & Salarisadministratie

Kyra Bosman wist dat ze ‘iets wilde met mensen’. Maar ze wist ook dat ze ook goed kan organiseren en in haar eerdere job in de horeca vaak als het centrale aanspreekpunt werd gezien. Ze ging daarom op zoek naar een combinatie van die twee, en vond die bij Quoratio in het traineeship HR- & Salarisadministratie. Voor wie haar Instagram take-over gemist heeft, je hebt mazzel! Want ze deelt nu ook hier haar uitgebreide verhaal.

HR fascineert vanaf het eerste moment 

Kyra: “Ik wilde verder in HR. Dat wist ik toen ik de keuze maakte om te stoppen bij het bedrijf waar ik al heel lang werkte en waar collega’s mijn vrienden waren geworden.” In haar vorige baan was Kyra ‘de rechterhand’ van de eigenaar, het aanspreekpunt van de organisatie en verantwoordelijk voor het voeren van sollicitatie-, beoordelings- en exitgesprekken, maar ook voor facturen en eventmanagement. Daarin kon Kyra haar passie voor de omgang met mensen al kwijt, maar ze voelde ook sterk de behoefte om beter te worden in het stuk arbeid en beloning. 

“Omdat ik geen afgeronde hbo-opleiding had, kon ik vaak niet terecht bij organisaties waar ik verder wilde leren. Bij Quoratio kreeg ik deze kans wel en dat bood me het toekomstperspectief dat ik zocht.” Voordat Kyra zelf met het traineeship HR- & Salarisadministratie startte, heeft ze ook enkele ervaringen van haar voorgangers gelezen op de website. Dat is ook de reden dat ze nu graag haar verhaal doet: om mensen een duidelijk beeld te geven van wat hen te wachten staat als ze kiezen voor dit traineeship. 

“Tijdens het sollicitatieproces hoefde ik mij niet anders voor te doen dan ik was. Twijfels kon ik gewoon uitspreken. Zo wist ik zeker dat ik de juiste beslissing nam. Het ging heel natuurlijk.”

Tegen jezelf aanlopen? Daar word je alleen maar beter van! 

“Het begon al toen ik mijn baan opzegde… Daar ging mijn veilige haven. En eenmaal gestart met het traineeship bij Quoratio had ik nog geen twee dagen les gehad of mijn opdracht bij destijds TNO begon al! Dat was even spannend, maar ook echt een mooie uitdaging. Ik was daar HR & Recruitment Assistent en maakte onderdeel uit van Team Onboarding, waarbij ik ervoor zorgde dat alles in orde was voor de start van nieuwe collega’s. Ook heb ik daar veel gesprekken mogen inplannen, de inhuurdesk beheerd, onderhandeld over tarieven, assessments mogen inplannen en kwamen er zo nu en dan inkooporders en facturen om de hoek kijken.” 

“De opdracht daarna, waar ik momenteel werk, is bij ING in Amsterdam. Een heel ander bedrijf, en nog groter. Hier maak ik onderdeel uit van team Shimpec, dat verantwoordelijk is voor de payroll van bijvoorbeeld impacts en expats. De bank werkt agile en in zelfsturende teams, wat voor mij erg fijn werkt. Ja, soms loop je daardoor onwijs tegen jezelf aan, maar hé, daar word je toch beter van?” 

“Naast mijn reguliere traineeship heb ik ook les gekregen van Privacy Officers en kon ik dat in een AVG-project direct in de praktijk brengen bij ING. Het eindresultaat hangt nu nog in alle gangen van het pand!”

Zeer diverse werkzaamheden

Wat Kyra allemaal doet op een dag? “Dat kan alle kanten op gaan. We kunnen van International Mobility een aanvraag binnenkrijgen van iemand die uit Nederland in het buitenland gaat werken of andersom. Dat moet goed terechtkomen op de payroll, en dat is waar wij voor zorgen. Ook moeten weten hoe het zit met belasting- of zorgplicht in verschillende landen. Ooit gehoord van de Hypotax? Die berekenen we als de belastingplicht in het buitenland ligt, maar de betaling vanuit Nederland wordt gedaan. Anders zou de medewerker te veel salaris krijgen. En dan heb je nog het leasebeleid, huisvesting, vergoedingen en facturen. Er zijn dus veel verschillende processen binnen ons team, maar dat maakt het juist zo leuk en afwisselend. Het is heel leerzaam allemaal!”

“Tijdens mijn opdracht kwam mijn Talent Development Manager langs om te kijken hoe het gaat met het AVG-project, mijn opleidingen en mijn leerdoelen. Zo'n gesprek is altijd fijn om te kijken waar je staat en om niet uit het oog te verliezen waar je heen wilt.” https://www.instagram.com/werkenenleren/ 

Waarom Kyra koos voor Quoratio

Kyra: “Omdat ik van mezelf meer kennis en werkervaring moest opdoen binnen HR- & Salarisadministratie ging ik voor de unieke combi van HR- Salarisadministratie. Naarmate het traineeship vordert, heb je zelf de regie in handen om te kijken welke kant je op wilt. Ik weet nu dat ik meer de zogenaamde softe kant van het traineeship op wil. Een functie als Talent Development Manager bijvoorbeeld, zoals ik ook een contactpersoon heb bij Quoratio, dat lijkt me bijvoorbeeld een toffe baan!”

De flexibiliteit was voor Kyra nog een reden om te kiezen voor Quoratio. “Je krijgt een basis, maar niets staat vast. Ook weet ik niet of ik bij ING en TNO aan de slag had kunnen gaan zonder het programma van Quoratio. Bovendien wordt er zoveel georganiseerd door Quoratio, zoals het Summerfestival, meedoen aan Mud runs, kijken van F1 op kantoor, hockey- en voetbalteams, noem het maar op. Er is afgelopen maand zelfs een training bij Quoratio georganiseerd voor iedereen die op mijn afdeling bij ING zit, dus ook mensen van de klant volgen hier wel eens trainingen. Leuk toch?” 

Tip van Kyra? Blijf kritisch op jezelf en ontwikkel. Wat is jouw ‘spark of joy’? Stel jezelf die vraag en ga het avontuur aan!

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?

Nieuws & ervaringen

Boost Your Capabilities! Dat klinkt top. Maar wat is het? Wat leer je? Wat heb je er op de korte en de lange termijn aan? Hoe ziet het programma er ongeveer uit en hoe ervaren de eerste groepen trainees deze leergang? We nemen je graag mee. Boost your career met één van onze traineeships!
Het eindejaarsfeest, net zoals ons Summerfestival iets waar al onze 650 medewerkers ieder jaar weer naar uit kijken! Maar dit jaar deden we het net een tikkeltje anders. Hoe? Dat lees je in deze blog. We vierden in 2019 ons eindejaarsfeest in studio A12, nog geen vijf minuten van kantoor. Het meest trots zijn we op onze collega’s, want zonder hen kunnen we nooit de groei realiseren die we al afgelopen jaren doormaken. En zo werden de Quoratio awards in het leven geroepen!
Vier jaar geleden begon Natalie Wolf met ons traineeship Zorgadministratie. Ze groeide door naar de rol van Healthcare Consultant, waarbij ze casussen oppakt die verder gaan dan de basis en waar anderen misschien niet direct oog voor hadden. Verder kijken dan je neus lang is dus, en op zoek naar echte innovatie! Ze neemt je mee door een aantal opdrachten die haar brachten tot waar ze nu is en ze hoopt daarmee menig ander te inspireren. Want wat je achtergrond ook is – ook Quoratio kijkt verder dan een cv lang is.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?