Finance

Sjoerd neemt je in vogelvlucht mee in zijn ervaringen als trainee

Het Traineeship Financiële Administratie van Quoratio, wat is dat nou precies? Hoe ziet je werkweek er bijvoorbeeld uit? Sjoerd neemt je in vogelvlucht mee in zijn ervaringen en hoopt je een beter beeld te kunnen geven van het leven van een Trainee Financiële Administratie bij Quoratio.

Begonnen in februari 2018
Na een zeer vlot verlopen selectieprocedure ben ik in februari 2018 begonnen aan het Traineeship Financiële Administratie. Bijna een jaar verder ben ik inmiddels werkzaam bij mijn tweede opdracht en heb ik ontzettend veel geleerd naast de stof van de studie.

Ik heb ontzettend veel geleerd naast de stof van de studie.

Normale werkweek met extra’s 
Waar mijn eerste opdracht bestond uit een specifieke hulpvraag, is mijn huidige opdracht veel omvangrijker. Een opdracht kan dus verschillend zijn. Inhoudelijk ziet mijn werkweek eruit als een ‘normale’ werkweek; ik zit op kantoor en ik voer mijn werkzaamheden uit voor de opdrachtgever. Het verschil zit hem met name in het feit dat ik daarnaast modules volg op het kantoor in Bunnik.

Modules
Het traineeship bestaat uit lessen op locatie overdag en/of in de avonduren en e-learnings op onze Quoratio Campus. Leren en Werken betekent dus ook thuisstudie van geminddeld 8-12 uur per week. Dit vergt wel zelfdiscipline en extra inzet naast de normale werkweek. Zelf zie ik het als een sprint; het is even aanpoten en hard werken waarna je weer op kunt laden voor de volgende module. Tussen de vakinhoudelijke modules door volg ik ook cursussen die vanuit Quoratio worden aangeboden. Momenteel is dat de Leergang Adviseren en binnenkort begin ik met de cursus LEAN Yellow Belt.

Dit vergt wel zelfdiscipline en extra inzet naast de normale werkweek.

Leren en werken 
De combinatie van leren en werken ervaar ik als zeer prettig; de geleerde stof kun je soms direct toepassen in de praktijk. Bij mij is het kwartje een keer gevallen nadat ik het in de praktijk toe heb kunnen passen, terwijl het voor mij in de les volledig onbekend was. Je werkt samen met mensen die al jaren in het vak zitten waar ik veel van heb kunnen leren. Kortom; mijn eerste jaar als Trainee FA bij Quoratio is een jaar waarin ik veel heb geleerd en zeker ook nog veel ga leren!

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login