Healthcare

Bianca ontwikkelde zich van trainee naar Consultant

Bianca startte als één van de eersten met het Traineeship Zorgadministratie en heeft zich van trainee ontwikkelt naar consultant. In de tussentijd heeft zij zich bezig gehouden met uitvoerende werkzaamheden, maar ook projecten op het gebied van procesverbetering en software implementatie. Inmiddels is consultancy echt haar ding. 

Tijdens de opleiding wordt er gesproken over wat de overheid doet en hoe zich dat vertaalt naar de organisaties. Dat heeft ervoor gezorgd dat mijn blik wat ruimer werd en dat ik wat meer de links begon te leggen tussen de verschillende partijen en niet alleen de ziekenhuizen en instellingen zelf. Door de adviesgesprekken en het opstellen van processchema’s kwam naar voren dat een zorgadministrateur nieuw beleid kan vertalen naar de inrichting ervan en dat trok mijn interesse.

Van internationale coderingen naar gesprekken met de arts

Ik ging met artsen in gesprek om het probleem bij de basis aan te pakken.

Mijn eerste opdrachtgever was de Zorginfostraat, een opleidingsinstituut in de Zorgadministratie. Zij hebben onder andere ziekenhuizen als klant. Hiervoor moesten medisch dossiers vertaald worden naar internationale coderingen. En dat is wat ik deed. Hier heb ik bijna anderhalf jaar gezeten. Op den duur is het een bredere functie geworden en heb ik me langzaamaan ontwikkeld tot consultant. In het begin was het coderen voornamelijk voor 1 ziekenhuis. Toen werd er bij het ziekenhuis meer gevraagd van de codeurs dus hebben wij een aantal extra werkzaamheden kunnen oppakken.

Zo hebben wij de ontslagdocumentatie opgepakt, waarbij de ontslagbrief voor een patiënt terug ging naar de arts wanneer deze niet goed was opgesteld. Dat gebeurde nogal vaak, dus heb ik dit opgepakt door met artsen in gesprek te gaan en het probleem bij de basis aan te pakken. Dit betekende voor mij meer wisselwerking en een bredere functie. Dit was een leuke extra uitdaging.

Quoratio stond voor me klaar

Gelukkig kreeg ik hierin begeleiding van Quoratio, want dat kon ik wel gebruiken. Zij gaven me onder andere tips en trucs hoe je bepaalde situaties kunt aanpakken. En hoe je bepaalde zaken de volgende keer eventueel beter zou kunnen doen.

Je kunt het uitdagender maken door zelf kansen te creëren.

De spil tussen de strategie en de codeurs

Daarnaast heb ik me bezig gehouden met het optimaliseren van bepaalde processen, waarbij ik de spil was tussen de codeurs en de strategiekant. Coderen gebeurde niet in de ziekenhuizen zelf, maar voor deze opdracht ging ik wel naar de ziekenhuizen, hierdoor krijg je meer van het proces mee. Hiervoor had ik veel contact met kwaliteit en veiligheid, zij controleerden de coderingen, als dit niet goed was kreeg ik dit te horen en kon ik dat weer terugkoppelen naar de codeurs.

Mijn ervaring is dat je wel zelf het initiatief moet nemen. Ik had een vraagstuk en de codeurs hadden dat nog nooit opgepakt, echter werd het wel enorm gewaardeerd dat ik hiermee aan de slag ging. Je kunt het dus echt een stuk uitdagender maken als je voor jezelf kansen creëert.

De afwisseling tussen de uitvoerende taken en het project is heel goed.

Afwisselende werkzaamheden bij Middin

Momenteel ben ik werkzaam bij Middin, een instelling voor gehandicaptenzorg, waar ik me vooral bezighoud met het financiële berichtenverkeer met de gemeentes en zorgkantoren en het bouwen van een nieuw systeem. Voor dit systeem moeten nog inrichtingsvraagstukken worden opgelost, waarvoor ik in gesprek ben met de leverancier. Op dit moment kijken we vooral naar zaken die niet werken en verbeterd kunnen worden en neem ik de punten van de zorgadministrateurs mee in de gesprekken met de leverancier.

De afwisseling tussen de uitvoerende werkzaamheden en het project is heel goed. Ik was helemaal niet bekend in de gehandicaptenzorg en om het coördinerende stuk te doen moet je ook het uitvoerende werk kennen.

Waarom zorgadministratie?

Wat me aansprak is dat het een dynamisch werkveld is waar je, zeker als ambitieus persoon, heel erg je eigen weg kunt gaan. Ik kende de administratieve kant helemaal niet. Het is wel de zorgsector, maar je bent niet direct met patiënten bezig waardoor je op een heel ander niveau opereert. Je bekijkt als het ware van bovenaf hoe bepaalde mensen hun werk zo goed mogelijk kunnen doen en wat zij daarvoor nodig hebben.

Nu is consultancy echt mijn ding.

Quoratio is een werkgever die de ontwikkeling van de medewerkers stimuleert, wat van grote toegevoegde waarde is. Daarnaast was de combinatie van praktijkervaring en ontwikkeling een heel mooi vooruitzicht. En nu is consultancy echt mijn ding. Ik ben hiervoor in het begin in het diepe gegooid, wat veel uitdaging gaf. Gaandeweg heb ik adviesvaardigheden ontwikkeld, mede dankzij de feedback van de opdrachtgevers en Quoratio.

Toekomstperspectief als consultant

Ik verwacht maximaal een half jaar te blijven bij Middin, hierna zal ik starten met een andere uitdaging. Het is wel duidelijk dat ik mijzelf in de breedte wil ontwikkelen, om iets meer de financiële kant en de GGZ instellingen te leren kennen. Dan ben ik in staat om alle zorggebieden aan elkaar te koppelen. Later wil ik me meer gaan specialiseren, maar welke kant weet ik nog niet, dan moet ik ze eerst allemaal leren kennen.

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?