Nieuws

Financial in de zorg

Bij werken in de zorg denk je natuurlijk aan functies als verpleegkundige en arts. Maar er zijn ook genoeg niet-medische functies die heel interessant zijn. Denk aan zorginkoop, marketing, personeelsadministratie of finance. Zonder dit soort ondersteunende functies kunnen de medische beroepen niet worden uitgeoefend. Jeffrey van de Kamp neemt je mee in zijn rol als junior finance professional in de zorg.

Jeffrey volgt momenteel het Traineeship Financiële Administratie bij Quoratio. Tijdens dit werken en leren traject ontwikkelt hij zich door middel van vakopleidingen, vaardigheidstrainingen en praktijkervaring tot finance professional.

“Al snel kon ik naast mijn opleiding beginnen aan mijn eerste opdracht. Sinds kort ben ik werkzaam op de financiële administratie van een keten met gespecialiseerde zorgklinieken door heel Nederland. Wat mij als eerste opviel is de werksfeer binnen de zorgsector. Mijn collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam, waardoor ik me al vanaf het eerste moment echt onderdeel van het team voel.

Administratie in de zorg

Administratie in de zorg brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee, zeker gezien de grote bedragen en belangen van patiënten waarmee je direct of indirect te maken krijgt. En dat maakt mijn werk als junior finance professional uitdagend. Mijn afdeling is verantwoordelijk voor het verzamelen, verwerken en verstrekken van stuurinformatie. Op basis van deze informatie maken de stakeholders belangrijke keuzes, welke grote gevolgen kunnen hebben. Mede door het uitvoeren van een correcte en overzichtelijke boekhouding, draag ik bij aan betaalbare en goede zorg in Nederland.

Werken en leren in de zorg

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de zorg in werkelijkheid een stuk minder stoffig. Zo is de organisatie waar ik nu voor werk sterk aan het innoveren en juist die innovatie maakt het werken in deze sector zo uitdagend. Je ziet dit terug in zowel de werkomgeving als de mensen die er werken. Door de vele veranderingen is er sterke behoefte aan mensen met de juiste kennis en competenties met ambitie voor persoonlijke ontwikkeling en groei. En daar kan ik me wel in vinden.

Ontwikkelingen in finance

De laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van finance, maken het vakgebied alleen maar interessanter. Neem big data en blockchain als voorbeeld. Privacy en gegevensbescherming staan hoog in het vaandel. Ik geloof dat finance samen met de innovatieve zorgsector een gouden combinatie is.

"Ik kan iedereen die geïnteresseerd is in financiële administratie, innovatie en een rooskleurige toekomst tegemoet wilt gaan, aanraden om te gaan werken in de zorgsector.”

Jeffrey van de Kamp
Trainee Financiële Administratie

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?