Healthcare

Dit maakt werken in de zorgadministratie zo interessant

We vroegen Nico Koeman wat werken in de zorgadministratie voor hem zo interessant maakt. Waaruit deze passie voor het vak blijkt. Maar ook: wat houd je baan precies in? En waarom werk je alweer een tijdje binnen de GGZ en gehandicaptenzorg? Nico werkt alweer 4,5 jaar bij Quoratio. Ooit begonnen als trainee en inmiddels een zeer gewaardeerde consultant.

Nog minstens 5 jaar bij Quoratio?

“Dat is altijd een goede vraag”! Door de groei van de organisatie heeft Nico steeds meer het idee dat er nog voldoende uitdagende opdrachten op hem staan te wachten. Zijn specialisme is gegroeid, die van de andere consultants ook en klanten hebben dat door! Waardoor Quoratio ook steeds weer mooiere opdrachten krijgt. “Als consultant zoeken wij altijd de vraag achter de vraag. Schrik niet als je mij 10 keer op een dag ‘Waarom?’ hoort vragen.

De tofste opdracht tot nu toe gaf een hele nieuwe dimensie voor mij aan het werk. Ik ging aan de slag op een informatiemanagement afdeling. Ik stelde veel vragen en vond uiteindelijk heel snel mijn draai in het team. Ik kon snel de juiste stakeholders betrekken en werkte mee aan het ontsluiten van het nieuwe ECD naar het datawarehouse. Mijn beslissingen hierin zijn nog steeds positief aanwezig in de organisatie, iets waar ik mega trots op ben! Het was een unieke opdracht, waardoor ik mijn kennis weer intern en extern kan delen”.

“De tofste opdracht tot nu toe gaf een hele nieuwe dimensie voor mij.”

“Een organisatie verandert. De (technologische) ontwikkelingen binnen het vakgebied vaak nog veel harder. Als organisatie zijn we allemaal bezig met het maken van professionaliseringsslagen. Dat maakt dat ik mijn werk zo leuk vind. Werken in de detachering moet iets voor je zijn, want je bent vaak op pad en er wordt als consultant wel echt iets extra’s van je verwacht. Gelukkig heb ik veel contact met mijn mede-consultants, accountmanagers en HR. In de loop der jaren is het fieldmanagement vanuit Quoratio toegenomen, wat ik als zeer prettig ervaar”.

Werkwijze

“Het liefst beginnen we iedere dag met een stand-up. We scrummen erop los. We bespreken hoe onze dag eruit ziet, wat er wel/niet goed gaat en laten iets zien. Soms een oplevering, soms een rapportage. Dat kan van alles zijn. We zijn nu bezig met BI dashboards”.

“De ambitie die ik heb is om toch meer de technische kant op te gaan en dan hopelijk verder in de gehandicaptenzorg.”

“De diversiteit van de afgelopen 4 jaar is voor mij helemaal top. Er is vanuit de markt nu heel veel vraag naar consultants die ondersteuning bieden binnen de zorgadministratie. Ze willen vernieuwen, professionaliseren en frisse blikken in huis. Word jij mijn collega? We gaan mooie projecten doen en je kiest zelf binnen welke sector je werkzaam wil zijn. Je kunt in ieder geval genoeg kanten op”!

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login