HR & Payroll

Daan Naus keert terug als Consultant HR Process & Payroll

Wie denkt dat hij na bijna acht jaar dienstverband klaar was bij Quoratio, heeft het mis. Daan Naus versterkt ons sinds begin dit jaar weer en daar zijn we beiden superblij mee! Hoe Daan ooit bij ons terechtkwam, hoe zijn reis er tot nu toe uitzag, wat zijn tofste opdrachten waren en hoe de toekomst eruitziet? Lees snel verder.

Hoe het tien jaar geleden begon… 

Waarom Quoratio tien jaar geleden? Ten eerste door het aanbod: “Niet alleen een opleiding met baangarantie, maar ook een netwerk en mooi carrièrepad in een wereld vol interessante wetgeving, cijfertjes en dynamiek. Dit positieve gevoel werd al vrij snel bekrachtigd toen ik voor het eerst werd uitgenodigd op gesprek. Ik werd hartelijk ontvangen en ook in alle vervolgstappen van het traject voelde ik een klik. De mensen, de ambitie en de visie – het klopte allemaal.”

‘’Ik ga ‘aan’ op mensen die vol enthousiasme werken en bezig zijn met waar ze oprecht in geloven. Die club mensen vind ik bij Quoratio.’’

Consultant HR Process & Payroll worden

Al snel werd duidelijk dat Daan een geboren Consultant is. Al tijdens zijn traineeship jaren geleden kwam hij tot de conclusie dat hij niet zozeer bij één opdrachtgever wilde werken en zeker niet in dienst wilde bij een organisatie waar hij jaren hetzelfde ging doen. “In plaats daarvan koos ik ervoor om Consultant te worden bij Quo. De afgelopen twee jaar heb ik even een uitstapje gemaakt, maar nu ben ik weer terug. En dat vind ik nog steeds een geweldige keuze!” 

Na zijn opleiding VPS heeft hij meerdere keukens van binnen mogen bekijken, van kleine onderwijsbureaus tot grote internationale financiële instellingen en alles wat daartussen zit. Was dat druk? “Jazeker!” Was het het waard? “Zeer zeker! In een korte tijd maakte ik veel ontwikkeling door, werkten we hard maar hadden we ook veel plezier met elkaar. Etentjes, feesten, seminars, cursussen, bijeenkomsten, borrels: you name it, we’ve had it!” 

Tussenstation

Toentertijd heeft Daan de keuze gemaakt dichter bij huis te gaan werken. “Met een lach en een traan heb ik afscheid genomen, maar dat betekende voor mij niet dat Quoratio uit mijn leven verdween. In de twee jaar die daarop volgden heb ik met veel ex-collega’s contact gehouden en ook digitaal heb ik de ontwikkelingen van Quoratio op de voet gevolgd. Wellicht om die reden dat Quoratio nooit echt uit mijn hoofd én hart is verdwenen. Na bijna twee jaar weg te zijn geweest, heb ik moeten concluderen dat een ‘vaste’ werkplek – hoe praktisch dit soms ook is – gewoon niet voor mij is weggelegd.” 

“Quoratio is gegroeid: niet alleen in het personeelsbestand, maar zeker ook in de mate van volwassenheid. En dat zonder het originele ‘DNA’ te verliezen. Ik werd tijdens een kop koffie met onze CEO Jochem vrijwel direct weer enthousiast. En na enkele goede gesprekken was voor mij de kogel al snel door de kerk.” 

Andere tussenstations die Daan heeft gepasseerd met Quoratio zijn onder andere toffe opdrachten bij de ING, waar hij als Consultant meewerkte in een complex en internationaal HR Operations-team. Ook a.s.r. mag niet ontbreken in het lijstje met toffe opdrachten. “De HR Support-afdeling daar had net een grondige conversie van een salarissoftwaresysteem achter de rug. Het payrollteam zocht iemand met een frisse blik en ervaring die hen kon meenemen in het opnieuw beschrijven van processen, maar ook het ontwikkelen en finetunen van controles en andere werkzaamheden.”

Het eindstation? 

“Ik wil me blijven ontwikkelen en dan met name door gerichte opleidingen en trainingen te volgen die bijdragen aan mijn vaardigheden op het gebied van procesoptimalisatie en management. Ik wil weer met plezier aan het werk zijn. Waar we dan eindigen? Geen idee, als de weg die je aflegt maar de moeite waard is. The sky is the limit.” 

 “Mijn ontwikkelingsplan voor het komende jaar ligt al helemaal klaar. De opleidingen en cursussen zijn ingepland. Ik ga werken aan mijn eigen ontwikkeling én aan het succes van de organisatie. Leuke en interessante opdrachten doen en natuurlijk weer veel plezier hebben met mijn collega’s. Het is fijn om er weer te zijn!” Wat zijn eindstation is? Dat weet Daan nog niet. Maar is dat erg? De wereld verandert, de organisatie ook en wij als mens ook! 

“Een organisatie die nieuwe ideeën omarmt en waar ambitie en ontwikkeling worden gewaardeerd en gestimuleerd. En met echte aandacht voor de medewerkers. Dat zijn ingrediënten die naar mijn idee altijd aanwezig moeten zijn om de juiste mensen te kunnen behouden en deze mensen ook te kunnen laten groeien. Het vernieuwde opleidingsprogramma is wat mij betreft een duidelijk voorbeeld van het DNA van Quoratio: Quoratio-medewerkers willen zich blijven ontwikkelen. Door het nieuwe programma krijg je zelf de regie. Je krijgt studiepunten waarmee je zelf een opleidingsprogramma kunt ‘inkopen’. En dan hebben we het niet over een viertal opleidingen, maar over een lijst waar je u tegen zegt. Voor ieder wat wils. Dat vind ik echt Quoratio.” 

De toekomst

Verder is het voor Daan belangrijk om het gevoel te hebben dat je er toe doet, dat je een gewaardeerd onderdeel bent van de Quoratio-familie. “Dat is een belangrijk onderdeel van de cultuur van Quoratio. Zelfs als je – zoals in mijn geval – na twee jaar afwezigheid het kantoor in Bunnik weer binnenloopt, voel je direct weer dat je welkom bent. En dat gevoel is natuurlijk erg prettig. De toekomst lacht mij, collega’s en opdrachtgevers toe!” 

In acht jaar tijd is veel veranderd en die veranderingen blijven doorgaan. Administratie wordt steeds verder geautomatiseerd en administratieve functies gaan deels verdwijnen. Wij noemen dat Zero Admin. De rol van ‘de administrateur’ in het werkveld verandert. En de skills die daarbij horen ook. In een volgende blog nemen we je graag mee in ‘de administrateur van de toekomst’. 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login