HR & Payroll

Tessa over het traineeship en start van haar eerste opdracht bij de Rabobank

Ongeveer een half jaar geleden startte Tessa van Hees bij Quoratio als trainee HR- en salarisadministratie. Ze neemt je graag mee door hetgeen ze tot nu toe geleerd heeft en geeft alvast een sneak peek naar haar opdracht bij de Rabobank, waar ze in april mee van start gaat. Tessa heeft vorige maand ook een interessante blog geschreven ‘Salarisadministratie is meer dan het verwerken van mutaties’. Lees snel verder!

Hele andere achtergrond

“Of ik een HR en/of administratieve achtergrond heb? Nee, ik heb mijn master communicatie- en informatiewetenschappen afgerond aan de universiteit. Ik heb ook een tijdje gewerkt als redacteur en SEO copywriter. Iets heel anders, maar ik kwam erachter dat ik toch niet zo commercieel was als ik dacht en dat vond ik voor het werk dat ik deed wel nodig. Ik kwam Quoratio online tegen en na het eerste gesprek, bij mij tijdens een selectiedag op een externe locatie, werd ik nog enthousiaster over Werken en Leren. Van mezelf ben ik secuur, een ‘pietje precies’, en ik houd van plannen. Daarnaast vind ik het tof om me te verdiepen in het sociale aspect van HR en het hele HR-vakgebied. Ik ben dus gegaan voor het totaalplaatje van het traineeship HR- en salarisadministratie.

Opdracht bij de Rabobank

“Naast leren, specialist worden en adviseren wil ik ook af en toe lekker uitvoerend bezig zijn en snel doorgroeien tot consultant. Die kans krijg ik nu. Er wordt voortdurend in mijn ontwikkeling geïnvesteerd en dat vind ik heel belangrijk. Ik was niet direct op zoek naar een traineeship maar ik merkte al gauw dat het type traineeship dat ik bij Quo volg uniek is in zijn soort. Ik heb verder geen traineeships gevonden waarbij je de kans krijgt je te ontwikkelen op het gebied van HR én salarisadministratie. Een unieke combinatie dus.

Voor mij is salarisadministratie meer dan alleen het verwerken van mutaties.

Begin april start ik bij de Rabobank, daar heb ik super veel zin in! Ik ga aan de slag als medewerker op de Personeels- en Salarisadministratie. Daar ga ik onder andere helpen met de invoering van een nieuw HR-systeem. Ik houd me in de eerste plaats bezig met salarisadministratie, maar mag ook meekijken op andere afdelingen, zoals de helpdesk voor managers die vragen hebben over HR- en salarisadministratie en de afdeling Arbeidsvoorwaarden. Een prachtige kans om veel te leren over de verschillende aspecten binnen de personeelsadministratie en HR.

Iedereen wil graag dat zijn/haar salaris goed en tijdig wordt uitbetaald. Ook moet een loonstrook begrijpelijk zijn en kunnen mensen bij de salarisadministratie terecht kunnen voor vragen en advies. Daar draag ik graag aan bij!

Wat gaat de toekomst brengen?

“Dat weet je nooit van tevoren. Ik houd dat ook graag open en afwisselend. Wie weet zit ik over een paar jaar ergens op een vaste plek, wie weet ben ik dan wel consultant. Daar word ik in ieder geval wel naartoe gecoacht en begeleid als ik dat wil. Als je nog twijfelt of het traineeship ook iets voor jou is, stel dan gewoon al je vragen! Kijk op de website, stel ze aan mij, aan recruitment of aan een HR Manager. Daar staat iedereen altijd voor open. Of je doet direct even de check of je past bij het Quoratio DNA.

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?