Healthcare

Het verhaal van Rosalie die trainee is bij een instelling van GGZ

Optimalisatie van processen, EPD ‘MijnQuarant’, ValueCare en nog veel meer. Lees hier het verhaal van Rosalie die trainee is bij een GGZ-instelling.

GGZ-instelling

Op dit moment heb ik een opdracht bij een GGZ-instelling. In deze instelling heb ik op drie verschillende locaties op de decentrale zorgadministratie gewerkt. Hierdoor heb ik goed kunnen zien hoe processen verbonden aan het hoofdproces, het ‘patiëntenproces’, op verschillende manieren worden uitgevoerd. In deze organisatie wordt er gewerkt met het EPD (elektronisch patiëntendossier) ‘MijnQuarant’ en ik werk hier dagelijks mee. Ik zorg ervoor dat de patiëntendossiers op orde zijn en dat alle registraties juist, volledig en tijdig worden verwerkt. Hiervoor wordt er ook een ander systeem, genaamd ValueCare, gebruikt waar ik actieve controles voor uitvoer. Ook ben ik dagelijks bezig met de ondersteuning van behandelaren en ik heb daarom veel contact met ze, maar ook met patiënten. Dit maakt het werk erg interactief, persoonlijk en waardevol voor mij.

Verbetering processen

Ik probeer tijdens mijn opdrachten naast de ‘gewone’ dagelijkse werkzaamheden na te denken wat er verbeterd kan worden in de processen, al is het maar iets kleins zoals het maken van een werkinstructie zodat iedereen op dezelfde manier werkt. Op één van de locaties was veel ruimte voor verbetering. Daar had ik wekelijks een vergadering met de manager om mijn ideeën toe te lichten en uit te werken. Daarnaast zijn er vaak vergaderingen waarin nieuw beleid wordt besproken, hoe dit uitgevoerd dient te worden en vragen worden beantwoord door adviseurs van de centrale zorgadministratie.

Op één van de locaties was veel ruimte voor verbetering.

Eigen project

Een procesverbetering waar ik een eigen project van heb gemaakt, is het intakeproces. Er was een grote wachtlijst en dit kwam o.a. doordat iedereen een andere werkwijze had en de structuur in dit proces vele mate beter kon. Ik heb samen gespard met mijn collega’s van de ZA (zorgadministratie), mijn manager en behandelaren. Daarna heb ik een werkinstructie en duidelijke schema’s met alle intakeblokken gemaakt en dit samen met collega’s van de ZA besproken en afspraken gemaakt. Het resulteerde in het verdwijnen van de wachtlijst. Een enorme efficiëntieslag dus!

Je leert van alles kennen

De start van het Traineeship Zorgadministratie start is ontzettend interessant en leerzaam. Je leert o.a. over de gehele organisatie, de gezondheidszorg, over processen en alles over DBC’s. Je kan de opgedane kennis meteen in de praktijk binnen een opdracht toepassen.

Quoratio luistert naar je en stimuleert je verdere ontwikkeling.

Meer dan alleen achter een computer zitten

Het is erg leuk om tijdens opdrachten proactief te kunnen en mogen zijn. Ik vind het belangrijk om niet achter de computer te verdwijnen en echt wat uit de opdracht te halen. Voor mijn volgende opdracht heb ik aangegeven dat ik graag een kijkje neem in een ziekenhuis. Quoratio luistert hiernaar, stimuleert je om goed na te denken over je eigen verdere ontwikkeling en begeleid je hierbij. Dat maakt het traineeship waardevol.

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?