Healthcare

Kersverse trainees Rachelle en Marlon aan het woord over de voordelen van het traineeship zorgadministratie

Marlon, wonend in Nijmegen, was voordat ze begon met het traineeship zorgadministratie begeleider in de gehandicaptenzorg, maar wilde zich meer bewegen naar de achterkant van de zorg. Ze vond het traineeship via internet en werd daarna ook benaderd door een van onze recruiters. Rachelle, wonend in Den Bosch, werkte hiervoor bij een grote bank op de administratie. Ze werkte daar met een aantal Quoratio collega’s en werd enthousiast van positieve ervaringen van andere trainees. Ze gingen met elkaar in gesprek over de bewuste keuze voor detachering binnen zorgadministratie.

Voordeel 1 - Duur van de opleiding en doorgroeimogelijkheden 

Rachelle: ‘’Ik wilde graag nog Werken & Leren op hbo-niveau'’. Wat Marlon aanvult met: ‘’Een organisatie die zich specifiek focust op zorgadministratie bleek in mijn zoektocht uniek’’. Beide dames zijn ‘doorpakkers’, ze houden ervan om daad bij woord te voegen en zochten ook een werkgever die werkt volgens deze mentaliteit. ‘’Binnen een week ging ik van sollicitatie naar arbeidscontract’’, aldus Rachelle. De match was al snel duidelijk. ‘’Ik wilde starten en Quoratio had nog een plekje vrij binnen de traineegroep die startte in april. Ook fijn dat de opleiding twee jaar duurt en niet langer. Match made in heaven? Een beetje wel’'. Blijven investeren in leren, dat zit in ons DNA en in dat van Quoratio.  

Voordeel 2 - Flexibiliteit en werken en leren in de detachering  

‘’We hebben beiden bewust voor de detachering gekozen. We willen ruimte om te kunnen blijven leren. We willen meerdere richtingen binnen de achterkant van de zorg ontdekken. Dat dit begeleid kan en in onze eigen regio bij een werkgever die daar uniek in is, is superfijn!’’, aldus Rachelle en Marlon. Zo geeft Rachelle aan: ‘’Ik heb nog nooit ergens langer dan vier jaar gewerkt. Dat past niet bij mij. Ik wil me breed ontwikkelen, mezelf blijven uitdagen en veel ervaring opdoen voordat ik een definitieve keuze maak. De rol van Consultant op termijn spreekt mij daarom aan’’.  

De flexibiliteit die Marlon ervaart in het groeipad van het traineeship, merkt ze ook binnen de online lessen. ‘’Er wordt goed ingespeeld op de situatie van het ‘nieuwe normaal’. Die rust maakt dat wij er ook positief tegenaan kijken’’. Marlon kijkt het meeste uit naar de praktijkervaring en de module Boost Your Capabilities. Op haar beurt kijkt Rachelle heel erg uit naar de module Financieel Management.  

Voordeel 3 - Persoonlijke aandacht en informele events  

‘’Niet alleen de doorpak mentaliteit vind ik belangrijk, maar ook het persoonlijk contact. Ik wil energie voelen, jong karakter, eigenheid. Dat motiveert en dan bouw je echt een band op met je collega’s’’, zegt Marlon. De sollicitatieprocedure is naar zegge van beiden dames eigen en voelt relax aan ook al is de selectie volgens sommige medetrainees streng. ‘’Het is tof dat je zelf mag bepalen hoe je je presenteert, het dwingt me om over mezelf na te denken en het zorg direct voor een goede verbinding!’’, zegt Rachelle. Eerder deelden we al 7 tips om jezelf online te presenteren voor een sollicitatie.   

Marlon vult aan: ‘’Er wordt niet puur en alleen gekeken naar je cv en je verleden, maar juist heel erg naar wie ik ben als persoon. De vraag is telkens – welke toegevoegde waarde hebben we voor elkaar? - en dat doet een beroep op je eigen onderzoeksvermogen en dat vind ik erg prettig’’.  

Het informele? Dat zit hem volgens de dames in de manier van aanspreken, vragen stellen, de (online) events die georganiseerd worden en het gevoel van samen. ‘’We zijn benieuwd naar voorbeelden van opdrachten waar huidige trainees werken en gaan daar komende tijd achterkomen

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login