HR & Payroll

Danny startte zijn carrière als salarisadministrateur bij Bol Adviseurs

Tijdens het Traineeship Salarisadministratie startte Danny zijn carrière als salarisadministrateur bij accountantskantoor Bol Adviseurs. Daar staat hij nog altijd op de payroll, maar nu adviseert hij klanten over het Human Capital System. 

Quoratio gaf antwoord op mijn vraag

Na mijn studie hbo-studie bedrijfseconomie was ik erg zoekende. Daarom ben ik destijds begonnen met een studie communicatie, maar al snel kwam ik erachter dat daar mijn toekomst niet lag. Maar waar dan wel? Hierop kwam een antwoord toen Quoratio mij belde en vroeg of ik interesse had in het Traineeship Salarisadministratie. Ik had tijdens mijn studie wel wat over salarisadministratie geleerd, en het leek me een mooi vakgebied. Na een tweetal gesprekken een capaciteiten- en een persoonlijkheidstest ben ik gestart met de opleiding.

Adviseren van klanten en collega’s

Tijdens het traineeship ging ik me oriënteren op het type organisatie waar ik geplaatst zou willen worden; alles behalve een accountantskantoor. Toen Bol Adviseurs als mogelijke opdrachtgever werd genoemd was ik daarom sceptisch, maar tijdens de gesprekken veranderde dit. Ik zou één jaar blijven als salarisadministrateur, maar het is compleet anders gelopen. Inmiddels ben ik werkzaam als Wyzr adviseur HCM (Human Capital System). In dit systeem nemen we bijna het volledige payroll proces op waardoor we meer klantgericht kunnen werken. Ik speel hierin een adviserende rol, voor zowel klanten als collega’s. Daarnaast kijk ik naar de indeling van dit proces en hoe het systeem het beste op de markt gezet kan worden.

Ik kreeg goede en intensieve begeleiding van Quoratio.

Begeleiding van Quoratio

Het traineeship geeft je een enorme voorsprong, je hebt al basiskennis en kan van daaruit verder. Hierdoor pak je dingen sneller op en kun je beter toewerken naar de functie van specialist. Quoratio bleef ook na mijn plaatsing contact houden en de accountmanager is in dat jaar een paar keer langs geweest. Ik kreeg dus goede en intensieve begeleiding.

Grijp je kans

Als tip zou ik toekomstige trainees willen meegeven om zonder vooroordelen het traineeship of een opdracht in te stappen, want je weet nooit wat je kunt verwachten. Een schoolvoorbeeld hiervan is natuurlijk mijn baan binnen een accountantskantoor, waar ik vooraf erg sceptisch over was. Ook is het goed je assertief op te stellen en kansen waar mogelijk te grijpen, want ze worden je vaak niet in de schoot geworpen.

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?