Events

Erkenning collega’s met Quoratio awards! Ben jij ook future-proof?

Het eindejaarsfeest, net zoals ons Summerfestival iets waar al onze 650 medewerkers ieder jaar weer naar uit kijken! Maar dit jaar deden we het net een tikkeltje anders. Hoe? Dat lees je in deze blog. We vierden in 2019 ons eindejaarsfeest in studio A12, nog geen vijf minuten van kantoor. Het meest trots zijn we op onze collega’s, want zonder hen kunnen we nooit de groei realiseren die we al afgelopen jaren doormaken. En zo werden de Quoratio awards in het leven geroepen!
 

Werknemer van de maand? Alleen gebaseerd op resultaten? Nee, dat past niet bij Quoratio We hebben namelijk zoveel toppers rondlopen op kantoor en bij onze klanten. Een award gebaseerd op onze cultuur, onze kernwaarden en voorbeeldgedrag. Dat vonden we een veel beter idee! Daarom reikten wij op 29 november maar liefst vijf awards uit. Welke?

  • Award ontwikkeling & innovatie
  • Award verschil maken met echte aandacht
  • Award kunde & karakter
  • Award creëren eigen kansen
  • Award persoonlijkheid van het jaar
Per categorie waren er vier genomineerden en de stemmen bleven maar binnenkomen..
 
In de categorie ‘ontwikkeling & innovatie’ won Jacqueline Wiersma, zij nam het voortouw om van detachering richting echte consultancy te gaan. Ook had zij enorme impact op de interne ontwikkeling, waaronder het medezeggenschap. Jacqueline is een klankbord voor junioren en een jarenlang vertrouwenspersoon.
 
De award ‘verschil maken met echte aandacht’, ging naar Jorèl Helderman. Jorèl werd omschreven als iemand waarbij je echt áltijd terecht kan. Hij heeft veel aandacht voor de persoon, weet de goede vragen te stellen en stelt mensen op hun gemak. Zijn aandacht bindt mensen aan Quoratio.
 
De award 'kunde & karakter’ werd gewonnen door Rendel Verstegen. Rendel heeft bij zijn opdrachtgever Athlon zeer succesvol aan een tal van projecten gewerkt die bijdroegen aan professionalisering van de gehele keten van HR, Payroll, Functioneel beheer en Finance. Rendel heeft de juiste skills en passie voor het werken op het snijvlak van Payroll en IT. Collega’s waarderen zijn aanpak en werken graag met hem samen. Rendel is analytisch erg sterk en weet zowel mensen, processen en systemen te verbinden.
 
‘Eigen kansen creëren’ was de vierde award die uitgereikt werd. Deze award ging naar Corinne Hommerson. Corinne is iemand die altijd haar kansen aangrijpt en ook als die er niet lijken te zijn, weet ze deze toch te grijpen. Dit lukt haar omdat ze organisaties snel door heeft, snel op één lijn kan komen met de medewerkers uit haar team en erg goed is in wat ze doet. Binnen korte periode, en tijdens haar traineeship al (!) is Corinne teamleider geworden bij de SVB.
 

Quoratio persoonlijkheid van het jaar

Naast deze vier awards die onze kernwaarden representeerden, hadden we ook nog de grote Quoratio Cup die te winnen was, een wisselbeker die jaarlijks uitgereikt zal worden aan ‘de professional met impact van het jaar’. De winnaar dit jaar was niemand minder dan Jeroen van der Kroon. Zijn aanstekelijke enthousiasme, betrokkenheid en passie hebben bijgedragen aan deze mooie betiteling.

Daarnaast, ook aan alle andere genomineerden, van harte gefeliciteerd!
 

Back to the future

Het thema van het feest was ‘Back to the… FUTURE’. Geheel in stijl. We keken kort terug op de successen van het afgelopen jaar, maar vooral vooruit naar de toekomst. Hoe ziet deze er over 10 jaar uit? Wat moeten we nú doen om over 10 jaar nog steeds succesvol te zijn? De boodschap? Je toekomst maak je nu! Quoratio brengt Zero Admin. De decoratie sloot hier ook naadloos op aan. De zilveren elementen creëerden een futuristische setting en Delorean maakte dat je je toch nog even kort waande in het verleden. Heb jij de aftermovie al bekeken? Check hem hier.

In 2020 bestaan we 20 jaar. Waar we ooit groot zijn geworden door organisaties te helpen met hun administratie, zien we nu dat ons vakgebied meer en meer verandert. We geloven dat administratie in de toekomst meer naar de achtergrond verdwijnt. Wij spelen als specialisten en consultants een grotere rol in procesoptimalisatie en zijn de schakel zijn tussen mens, proces en systeem. Er gaan nieuwe banen ontstaan! In onze branche ontstaan nieuwe banen die bij uitstek geschikt zijn voor professionals met administratieve kennis en ervaring. In hun nieuwe rol ontwerpen, implementeren en monitoren zij eerst de administratieve processen. In de nieuwe situatie waarin systemen aan elkaar gekoppeld zijn, gegevens real time worden uitgewisseld, scripts en robots mutaties en wijzigingen inlezen, controleren en interpreteren, en dat allemaal in een razend tempo en met veel kleinere foutgevoeligheid plaats vindt, vraagt om nieuwe rollen. Nieuwe functienamen zullen ontstaan zoals Admin Architect of Admin Controller, denk daarbij aan een soort luchtverkeersleider voor administratieve processen. Eén ding weet je zeker bij Quoratio, saai is je baan nooit en we gaan samen voor duurzame groei!
 

Ben jij ook future-proof?

Zero Admin vraagt andere mensen, diensten en producten. Wil jij net zoals Jeroen ook razendsnel carrière maken en werken bij een werkgever die investeert in jouw ontwikkeling? Neem dan eens een kijkje tussen onze vacatures.

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?