HR & Payroll

Lotte neemt je mee in haar jaar als trainee bij Quoratio

De trainees bij Quoratio hebben zeer uiteenlopende studies gevolgd. Sommigen hebben al raakvlakken met salarisadministratie, maar mensen met studies als Creatieve Therapie, Geschiedenis en Communicatie kunnen ook prima bij ons terecht. Laat je meenemen in het verhaal van Lotte.

Ik kom oorspronkelijk uit de Meern en woon nu in Utrecht. Mijn studieloopbaan is gestart in Nijmegen, maar toen bleek dat mijn studiekeuze niet de juiste was, ben ik hiermee gestopt en een tijdje gaan werken. Omdat ik voor mezelf nog niet duidelijk had welke richting ik op wilde heb ik voor een grote verzekeringsmaatschappij gewerkt.

Omdat ik nog niet helder had welke kant ik op wilde heb ik voor een hele brede studie gekozen.

Uiteindelijk ben ik in Wageningen gaan studeren en wonen, waar ik de bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen heb afgerond. Een brede studie waarbij zowel de bedrijfskundige als de consumentenkant aan bod komt. Zeker omdat ik voor mezelf nog niet helder had wat ik wilde was dit ideaal, want hiermee kon ik nog alle kanten op. Tijdens de studie werden heel uiteenlopende onderwerpen besproken, van marketing en sociologie tot consumentengedrag. Na mijn studie ben ik een half jaar gaan reizen in Australië en Nieuw-Zeeland en heb ik een tijdje in Berlijn gewoond, waar ik Duits leerde. Omdat ik na terugkomst niet meer fulltime wilde studeren en nog geen master wilde volgen, ben ik gaan solliciteren.

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?