Healthcare

Healthcare Consultant Rose stelt zich voor

Rose van de Burgt start bij Zorgon als Healthcare Consultant. Ben je net als wij ook benieuwd hoe ze die functie voor zich ziet, waar ze goed in is en waar ze naartoe wil groeien? We vroegen haar het hemd van het lijf, dus lees snel verder.

Voor Zorgon

Voordat ik bij Zorgon kwam werken, was ik teamleider verpleegkundige zorg bij een medische groothandel. Doelgroep; chronische zorgvragers. Denk hierbij aan; stoma-, wond- en continentiezorg, infuustherapie bij afweerstoornissen, advies en instructie op het gebruik van medical devices en een stuk medisch specialistische klantenservice. Dit alles bij de patiënt thuis of middels trainingen en instructies bij zorginstellingen. 

Ik stuurde drie teams aan die door heel Nederland werkten, daarnaast was de focus om de basis op orde krijgen en te behouden om daarna excellente zorg te verlenen. Ofwel; goed begrijpen wat en waarom je iets doet, grip hebben op je portfolio en deze laten aansluiten op de visie en strategie die het bedrijf voert. Voor mij was er onvoldoende balans hierin en kon ik mij maar voor 25% bezig houden met dit laatste; iets wat ik juist ontzettend leuk vind. Om deze reden heb ik besloten om te kiezen voor hetgeen waar ik echt blij van wordt; inzicht creëren, processen versimpelen en verbeteren en makkelijker kunnen werken. Het faciliteren van de zorgprofessionals, om hun werk makkelijker te maken, zal ik altijd als grootste passie houden.

Efficiëntie en Zero Admin

Ze besluit het dus over een andere boeg te gooien, en Zorgon, onderdeel van de Quoratio Groep, bleek al snel een perfecte match. “Een van de redenen dat ik zo enthousiast werd over Zorgon, was Zero Admin. Dit is natuurlijk het ultieme ontlasten en faciliteren van zorgprofessionals! Ik word heel blij van efficiëntie en simpeler werken – vandaar dat ik bij Zorgon ook een Lean Six Sigma - YellowBelt-opleiding ga volgen. Daarna ligt de Green Belt ook in het vooruitzicht! Ook wil mijzelf heel graag verder ontwikkelen in data intelligence, ik ben namelijk groot voorstander van datagedreven zorg.”

Kennis van processen en culturen

Over ervaring gesproken: dat heeft Rose zeker. Zo heeft ze als verpleegkundige gewerkt, vooral binnen de psychiatrie (Psychiatrische Universiteitskliniek en langdurige ggz), en kent dus het klappen van de zweep. Daarnaast werkte ze de afgelopen jaren als teamleider in de zorg, waarbij ze veel kennis opdeed van operationele zorgprocessen, maar ook van teamculturen, bedrijfsvoering en verandermanagement. “Ik geef graag extra aandacht aan individuele talenten. Anderen hebben soms unieke, ongewone ideeën, en als die goed zijn, maak ik me er hard voor om ervoor te zorgen dat veranderingen organisatiebreed gedragen worden.”

Dat oog voor individuele talenten en ideeën zien we ook terug in haar specialisme: het maken van impact vanuit verbinding en het creëren van draagkracht binnen teams en een organisatie. “Bij mijn vorige werkgever heb ik na diverse signalen vanuit een van mijn teams, een dienstverlening kunnen outsourcen – daar hebben we ook nog een efficiëntieslag weten te maken in die specifieke dienstverlening. Het betrof een 24 uurs telefonische bereikbaarheidsdienst voor medische noodsituaties gerelateerd aan specialistische apparatuur, zoals saturatiemonitoring van baby's tot volwassenen, vacuümpompen bij wondzorg, infuustherapie bij patiënten met stoornissen aan het immuunsysteem, sondevoeding bij alle leeftijden. 

Een ander succes bleek het inrichten van een forecasting en dagrealisatie op het gebied van huisbezoeken, voor meer inzicht van de werkzaamheden en de rollen van de teamleden. De data van voorgaande jaren heb ik uit SAP gehaald en daar een trendanalyse op doen, zo kon ik een forecast maken en deze naast de dagrealisatie leggen. Waarom matchen de cijfers niet? Op welke momenten moeten we bijsturen? Etc.

Om dat te realiseren heb ik een nieuwe functie van Verzorgde IG gecreëerd en geïntroduceerd, die zich richt op een specifieke handeling en regio in het land en daarmee kostenbesparend is, de specialist ontlast en ook daadwerkelijk op enkel de specialistische handelingen wordt ingezet. Dit bleek al in de pilotfase uiterst succesvol.”

Kansen in tijden van corona

Rose probeert altijd zoveel mogelijk te denken vanuit oplossingen en mogelijkheden. Ook nu de omstandigheden momenteel anders zijn dan anders. “Ik zie issues veelal als een kans om de juiste mensen aan tafel krijgen, en zo vanuit de bron verbetering of verandering te realiseren. Zo zie ik in de huidige coronacrisis veel kansen in ondersteunende en adviserende rollen op het gebied van kwaliteit, capaciteitsmanagement, het inrichten van cohortafdelingen en het overnemen van doorlopende processen of taken waardoor een organisatie focus op de interne uitdagingen kan houden.” 

Ik vind het vooral ook heel belangrijk dat we kijken naar mogelijkheden om de zorgorganisaties te ondersteunen na de crisis. Alle uitgestelde zorg moet straks ook weer met kwaliteit, veiligheid en continuïteit worden geboden. Het is mooi als we daar straks kunnen ondersteunen. 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login