Healthcare

Healthcare Consultant Rose stelt zich voor

Rose van de Burgt start bij Quoratio als Healthcare Consultant. Ben je net als wij ook benieuwd hoe ze die functie voor zich ziet, waar ze goed in is en waar ze naartoe wil groeien? We vroegen haar het hemd van het lijf, dus lees snel verder.

Voor Quoratio

Voordat ik bij Quoratio kwam werken, was ik teamleider verpleegkundige zorg bij een medische groothandel. Doelgroep; chronische zorgvragers. Denk hierbij aan; stoma-, wond- en continentiezorg, infuustherapie bij afweerstoornissen, advies en instructie op het gebruik van medical devices en een stuk medisch specialistische klantenservice. Dit alles bij de patiënt thuis of middels trainingen en instructies bij zorginstellingen. 

Ik stuurde drie teams aan die door heel Nederland werkten, daarnaast was de focus om de basis op orde krijgen en te behouden om daarna excellente zorg te verlenen. Ofwel; goed begrijpen wat en waarom je iets doet, grip hebben op je portfolio en deze laten aansluiten op de visie en strategie die het bedrijf voert. Voor mij was er onvoldoende balans hierin en kon ik mij maar voor 25% bezig houden met dit laatste; iets wat ik juist ontzettend leuk vind. Om deze reden heb ik besloten om te kiezen voor hetgeen waar ik echt blij van wordt; inzicht creëren, processen versimpelen en verbeteren en makkelijker kunnen werken. Het faciliteren van de zorgprofessionals, om hun werk makkelijker te maken, zal ik altijd als grootste passie houden.

Efficiëntie en Zero Admin

Ze besluit het dus over een andere boeg te gooien, en Quoratio bleek al snel een perfecte match. “Een van de redenen dat ik zo enthousiast werd over Quoratio, was Zero Admin. Dit is natuurlijk het ultieme ontlasten en faciliteren van zorgprofessionals! Ik word heel blij van efficiëntie en simpeler werken – vandaar dat ik bij Quoratio ook een Lean Six Sigma - YellowBelt-opleiding ga volgen. Daarna ligt de Green Belt ook in het vooruitzicht! Ook wil mijzelf heel graag verder ontwikkelen in data intelligence, ik ben namelijk groot voorstander van datagedreven zorg.”

Kennis van processen en culturen

Over ervaring gesproken: dat heeft Rose zeker. Zo heeft ze als verpleegkundige gewerkt, vooral binnen de psychiatrie (Psychiatrische Universiteitskliniek en langdurige ggz), en kent dus het klappen van de zweep. Daarnaast werkte ze de afgelopen jaren als teamleider in de zorg, waarbij ze veel kennis opdeed van operationele zorgprocessen, maar ook van teamculturen, bedrijfsvoering en verandermanagement. “Ik geef graag extra aandacht aan individuele talenten. Anderen hebben soms unieke, ongewone ideeën, en als die goed zijn, maak ik me er hard voor om ervoor te zorgen dat veranderingen organisatiebreed gedragen worden.”

Dat oog voor individuele talenten en ideeën zien we ook terug in haar specialisme: het maken van impact vanuit verbinding en het creëren van draagkracht binnen teams en een organisatie. “Bij mijn vorige werkgever heb ik na diverse signalen vanuit een van mijn teams, een dienstverlening kunnen outsourcen – daar hebben we ook nog een efficiëntieslag weten te maken in die specifieke dienstverlening. Het betrof een 24 uurs telefonische bereikbaarheidsdienst voor medische noodsituaties gerelateerd aan specialistische apparatuur, zoals saturatiemonitoring van baby's tot volwassenen, vacuümpompen bij wondzorg, infuustherapie bij patiënten met stoornissen aan het immuunsysteem, sondevoeding bij alle leeftijden. 

Een ander succes bleek het inrichten van een forecasting en dagrealisatie op het gebied van huisbezoeken, voor meer inzicht van de werkzaamheden en de rollen van de teamleden. De data van voorgaande jaren heb ik uit SAP gehaald en daar een trendanalyse op doen, zo kon ik een forecast maken en deze naast de dagrealisatie leggen. Waarom matchen de cijfers niet? Op welke momenten moeten we bijsturen? Etc.

Om dat te realiseren heb ik een nieuwe functie van Verzorgde IG gecreëerd en geïntroduceerd, die zich richt op een specifieke handeling en regio in het land en daarmee kostenbesparend is, de specialist ontlast en ook daadwerkelijk op enkel de specialistische handelingen wordt ingezet. Dit bleek al in de pilotfase uiterst succesvol.”

Kansen in tijden van corona

Rose probeert altijd zoveel mogelijk te denken vanuit oplossingen en mogelijkheden. Ook nu de omstandigheden momenteel anders zijn dan anders. “Ik zie issues veelal als een kans om de juiste mensen aan tafel krijgen, en zo vanuit de bron verbetering of verandering te realiseren. Zo zie ik in de huidige coronacrisis veel kansen in ondersteunende en adviserende rollen op het gebied van kwaliteit, capaciteitsmanagement, het inrichten van cohortafdelingen en het overnemen van doorlopende processen of taken waardoor een organisatie focus op de interne uitdagingen kan houden.” 

Ik vind het vooral ook heel belangrijk dat we kijken naar mogelijkheden om de zorgorganisaties te ondersteunen na de crisis. Alle uitgestelde zorg moet straks ook weer met kwaliteit, veiligheid en continuïteit worden geboden. Het is mooi als we daar straks kunnen ondersteunen. 

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?

Nieuws & ervaringen

Een referral? Ja, we horen je denken. Sonja had al eens vaker het een en ander gehoord over Quoratio als werkgever. Tot op de dag dat er opeens een collega van Quoratio bij haar op de bank in haar eigen huis zat... Toen wist ze zeker: ‘’nu stel ik die laatste paar vragen die ik nog heb!’’. We vroegen Sonja en Malique waarom ze beiden voor ons als werkgever hebben gekozen.
Fundamenteel onderdeel van je traineeship bij Quoratio Groep is het opdoen van werkervaring. Want het verschil maken op de back-offices van bedrijven, dat is waar je voor wilt gaan. Maar wat voor soort opdrachten en opdrachtgevers zijn dat nou waar je als trainee terecht komt? En wat doe je dan precies? We vroegen het drie trainees, elk uit een van de drie domeinen. Dat zijn HR Process & Payroll, Healthcare en Finance & Control. Ondertussen delen Petra, Jeroen en Gert ook nog wat ze geleerd hebben en krijg je van ieder een trainee-tip!
Marlon, wonend in Nijmegen, was voordat ze begon met het traineeship zorgadministratie begeleider in de gehandicaptenzorg, maar wilde zich meer bewegen naar de achterkant van de zorg. Ze vond het traineeship via internet en werd daarna ook benaderd door een van onze recruiters. Rachelle, wonend in Den Bosch, werkte hiervoor bij een grote bank op de administratie. Ze werkte daar met een aantal Quoratio collega’s en werd enthousiast van positieve ervaringen van andere trainees. Ze gingen met elkaar in gesprek over de bewuste keuze voor detachering binnen zorgadministratie.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?