Finance

Jason vertelt over het traineeship financiële administratie

Tijdens mijn traineeship financiële administratie volgde ik een vakgerichte opleiding en ging ik tegelijkertijd aan het werk bij Stichting ORO. Hiermee kreeg ik de kans mezelf verder te ontwikkelen en de opgedane kennis direct in de praktijk te brengen.​​​​​​​

Een gebruikelijke werkdag
Doorgaans gaat de wekker om 06:00 uur. Na mijn ontbijt reis ik van Eindhoven naar Helmond. Bij de opdrachtgever aangekomen start ik met een goeie kop koffie en kijk ik wat er op de agenda staat. Daarna bekijk ik de binnengekomen e-mails en starten de geplande activiteiten, waaronder een dagstart, een meeting, het uitvoeren van actiepunten en verschillende ongeplande werkzaamheden.

Een frisse blik kan bij de implementatie van nieuwe software kan enorm verhelderend werken.

Denk even mee!
De processen rondom de bedrijfsadministratie zijn volop in beweging. Daarnaast is Stichting ORO gestart met de implementatie van AFAS. Daarom ben ik tijdens mijn traineeship aan de slag gegaan met het voorbereiden van de brondata voor de conversie van Exact naar AFAS, het inrichten van werkprocessen debiteurenbeheer en (abonnementen)facturatie. Ook komt het inrichten van automatisch genererende rapporten en het aanmaken van importdefinities voor het automatiseren van facturatiewerkzaamheden uitgebreid aan bod.

Tijdens de optimalisatiefase ben ik dagelijks bezig met het beheer van applicaties, werken aan ontwikkelingen en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Daarnaast is het signaleren van mogelijkheden tot het doorvoeren van verbeteringen een belangrijk onderdeel van mijn werkdag. Daar haal ik echt energie uit, met name het (her)inrichten van processen waardoor we dingen elke dag nóg beter kunnen doen.

De rol van de functioneel beheerder
Door de ervaring met de inrichting, implementatie en optimalisatie van het ERP pakket van AFAS heb ik een beter beeld gekregen van de functioneel beheerder. De persoon die steeds vaker de rol van verbinder tussen specialisten, ondersteunende diensten en IT vervult door de inrichting en optimalisatie van de gebruikte systemen. Een functioneel beheerder is in die zin dus de spil van de organisatie.

De functie van Technisch Consultant, dat is iets voor mij!

In mijn huidige opdracht merk ik dat medewerkers niet altijd op de hoogte zijn van de technische mogelijkheden binnen de gebruikte financiële applicatie en wat de organisatie kan doen om de informatievoorziening binnen de organisatie te optimaliseren. Daar zit voor mij dus een mooie uitdaging!

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login