Healthcare

Wat kan Werken en Leren binnen de zorgadministratie voor jou betekenen?

Wat kan Werken en Leren binnen de zorgadministratie voor jou betekenen?

Een goede vraag! Die we nu graag beantwoorden. Onze professionals, zowel trainees en consultants, geven je een kijkje in de keuken bij Quoratio als werkgever, hun opdrachtgevers en toffe projecten. Jij hebt passie voor de zorg, een relateerde opleiding en frisse energie om je carrière een kickstart te geven. Let’s go, want een baan binnen de zorgadministratie betekent: een baan met maatschappelijke betrokkenheid, een onmisbare schakel tussen artsen, behandelaren en verzekeraars, oneindig veel doorgroeimogelijkheden en je bezighouden met procesoptimalisatie binnen de zorg.  

Een baan met maatschappelijke betrokkenheid  

Hannah en Steffen volgden beide het traineeship zorgadministratie, een tweejarig traject waar Werken & Leren centraal staat. Wat ze gemeen hebben? Ze wilden een baan met maatschappelijke betrokkenheid. En die hebben ze! Hannah heeft zelf jaren in ziekenhuizen, verpleeghuizen en de thuiszorg gewerkt en werkt nu bij het Erasmus MC als DBC Adviseur. Ze heeft de ambitie om over een aantal jaar zelf een team aan te sturen binnen een ziekenhuis. Steffen koos na zijn bachelor Small Business & Retail Management ook voor het traineeship en werkt nu bij het Isala in Zwolle. Ook draait hij zijn hand niet om voor vrijwilligerswerk in een medisch zorgcentrum voor ouderen.

Een baan met maatschappelijke betrokkenheid krijg je zeker. Maar je krijgt ook veel opleidingsmogelijkheden, een groot netwerk en een diploma HBO leergang zorgadministratie.  

Je bent een onmisbare schakel tussen artsen, behandelaren en verzekeraars  

Investeren komt van twee kanten, zo weten ook Rosalie en Sophie. De onmisbare schakel binnen de zorg? Do you have what it takes?  

Rosalie werkt bij een GGZ instelling en vind het belangrijk niet achter haar computer te verdwijnen.

‘’De start van het Traineeship Zorgadministratie is ontzettend interessant en leerzaam. Je leert o.a. over de gehele organisatie, de gezondheidszorg, over processen en alles over DBC’s. Je kan de opgedane kennis meteen in de praktijk binnen een opdracht toepassen.’’  

Sophie ging van zorginstelling naar zorgverzekeraar. Volgens haar de beste keuze tot nu toe! “Bij CZ heb ik nu acht ziekenhuizen onder mijn hoede en neem ik ook wel eens de handreiking over van collega’s die zich nu meer focussen op Horizontaal Toezicht.” Zonder kennis uit de praktijk had ze haar opdracht bij de verzekeraar nooit zo goed kunnen uitvoeren.  

Doorgroeimogelijkheden tot DBC Adviseur, Zorgcontroller, Functioneel Beheerder of Projectleider Horizontaal Toezicht   

Er zijn brede mogelijkheden binnen de zorgadministratie. Het verhaal van Juliëtte? Voor haar was een traineeship de ideale vervolgstap na haar studie. Ze wilde namelijk het gat opvullen tussen alle theorie en de dagelijkse praktijk. Na haar een master Biomedische Wetenschappen en Beleid & Management en diverse stages in ziekenhuizen, wist ze het zeker: “Ik wil de zorgadministratie in’’. Want een goed georganiseerde en gevoerde zorgadministratie is van onschatbare waarde.  

Dat geldt ook voor Matthijs. Hij wil snel schakelen tussen zorg en IT, want daar ligt de toekomst. Wat je nodig hebt om binnen de zorgadministratie te werken of Zorgcontroller te worden? ”Goede vraag! Ik denk vooral analytisch vermogen, goed overweg kunnen met verschillende systemen, je nieuwsgierig opstellen en een mentaliteit om altijd te willen blijven groeien.

Als Controller werk je elke dag aan zinnige en beheersbare verantwoording van de zorg. dit kan je niet doen zonder de rest van bedrijfsvoering, collega’s in de zorg en samenwerking met externen. Dus werk je veel samen met ketenpartners en collega’s, en dat maakt het werk extra leuk.” 

Nooit stilstaan en altijd blijven ontwikkelen, daar helpen ook de Talent Development Managers van Quoratio bij. “Daar hecht ik heel veel waarde aan – niet alleen als trainee, maar ook nu ik Consultant ben!” 

Procesoptimalisatie binnen de zorg 

Werken op het snijvlak van zorg en IT? Daar weten Nico en Martin alles van. ‘’Met Quoratio hebben we al ingezet op Horizontaal Toezicht en dat is maar goed ook. Want dat wordt aankomende jaren nog veel belangrijker dan het nu al is! Een goed voorbeeld van hoe we de samenwerking tussen het sociaal domein en de gemeente meer en meer opzoeken’’. Nico werkt alweer vijf jaar binnen de zorgadministratie en daar plakt hij met een gerust hart nog vijf jaar aan vast! Zo geeft hij aan: “De ambitie die ik heb is om toch meer de technische kant op te gaan en dan hopelijk verder in de gehandicaptenzorg.”  

Voor Martin ligt de interesse en uitdaging vooral bij het feit dat hij met ICT bezig is in een van oudsher niet-ICT omgeving waar hij echt verschil kan maken door de implementatie van een HiX applicatie. Hij heeft inmiddels 50 van de 110 ziekenhuizen in Nederland van binnen gezien.  

Dus, wat je kan met een traineeship zorgadministratie? Oneindig veel! Jij geeft je voorkeur aan betreft jouw loopbaanpad, we zoeken een toffe opdracht waar je gaat werken en leren en er staat altijd een achterban voor je klaar bij Quoratio in Bunnik. 

Jij en procesoptimalisatie binnen de zorg een match made in heaven? Solliciteer!

Nieuws & ervaringen

Marlon, wonend in Nijmegen, was voordat ze begon met het traineeship zorgadministratie begeleider in de gehandicaptenzorg, maar wilde zich meer bewegen naar de achterkant van de zorg. Ze vond het traineeship via internet en werd daarna ook benaderd door een van onze recruiters. Rachelle, wonend in Den Bosch, werkte hiervoor bij een grote bank op de administratie. Ze werkte daar met een aantal Quoratio collega’s en werd enthousiast van positieve ervaringen van andere trainees. Ze gingen met elkaar in gesprek over de bewuste keuze voor detachering binnen zorgadministratie.
 Afgelopen maand was het zover voor Rik en Judith. De start van het traineeship HRM- & Salarisadministratie! Waarom kozen ze voor het traineeship en de Quoratio Groep, hoe ging de online sollicitatieprocedure en hoe hebben ze de eerste periode beleefd? De twee trainees spraken elkaar online en wij waren daarbij. Als trainee starten in tijden van corona is natuurlijk best bijzonder. Tijdens het gesprek ging het daarom ook over hoe de twee de verbinding gaan zoeken in het ‘nieuwe normaal’.
Wat kan Werken en Leren binnen de zorgadministratie voor jou betekenen?
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?