HR & Payroll

Hoe Petra haar loopbaan bij Quoratio heeft ervaren

Petra volgde het Traineeship Salarisadministratie en is daarna direct bij Quoratio in dienst getreden als payroll consultant. Na in zes jaar tijd diverse opdrachtgevers te hebben geholpen namens Quoratio, is ze nu werkzaam als Senior payroll service specialist bij Robeco.

Na zes jaar heb ik het Quoratio nest verlaten en ben ik aan de slag gegaan bij Robeco.

Hoe is je loopbaan bij Quoratio verlopen?
Mijn traineeship verliep iets anders dan voor de meeste trainees, het was een intensief programma. Na vier drukke weken ben ik aan de slag gegaan bij Quoratio, en heb ik namens hen voor veel klanten gewerkt. Mijn eerste opdracht als payroll consultant was bij de gemeente Rotterdam, hier heb ik echt de salarisadministratie leren kennen. Na twee jaar ben ik voor het Erasmus Medisch Centrum aan de slag gegaan, waar ik heb geholpen en geadviseerd bij de overgang op een ander softwarepakket. Anderhalf jaar later heb ik een jaar intern als opleidingscoördinator gewerkt. Via Van Oord en het Catharina Ziekenhuis heb ik na zes jaar het Quoratio nest verlaten en ben ik aan de slag gegaan bij Robeco.

Wat doe je nu bij Robeco?
Bij Robeco ben ik senior payroll service specialist. Dit houdt in dat ik, samen met mijn twee collega’s, verantwoordelijk ben voor de payroll afdeling. Natuurlijk hebben we alle drie een andere focus, ik heb veel te maken met grensoverschrijdende werknemers en kijk veel naar procesverbetering. Wanneer er een werknemer gaat starten bij een nieuw te openen vestiging ben ik hier nauw bij betrokken. Dit zijn niet altijd gemakkelijke vraagstukken, maar dat geeft me veel uitdaging.

Quoratio kijkt echt naar je persoonlijke kant.

Hoe kijk je terug op je tijd bij Quoratio?
Quoratio kijkt erg naar je persoonlijke kant en probeert voor iedereen de beste rol te vinden. Hierdoor leer je erg goed wie je bent en wat je kunt, want iedereen is uniek. Tijdens het (korte) traineeship heb ik veel geleerd. Maar ook tijdens mijn overige jaren bij Quoratio ben ik veel wijzer geworden en heb ik een leuke tijd gehad: bij Quoratio heerst een sfeer van we doen het samen, we hebben het leuk met elkaar, we vieren feest met elkaar maar ondertussen werken we keihard.

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?