HR & Payroll

Hoe Erik impact maakt bij Quoratio en bij de gemeente Groningen

Eén van onze trainees HR- & Salarisadministratie, Erik Helder, werkt via Quoratio bij de Gemeente Groningen. Hij gaat de komende zes maanden ondersteuning bieden bij de GGD in de overgang naar een nieuw systeem. Erik wordt betrokken als millennial en ‘super user’ bij de implementatie van AFAS. De gemeente interviewde hem begin dit jaar al over het werken bij de gemeente als millennial en wij vroegen hem nu ook het hemd van het lijf! Hoe Erik impact maakt? Lees snel mee!

Werken in de detachering

Zomaar een antwoord vinden op een vraag? Ja, dat kan Erik. Maar dat doen zonder het achterliggende proces te weten en doorgronden? Ja, dat kan ook, maar daar gaat zijn voorkeur zeker niet naar uit! Hij wil het fijne weten van zaken. En dat sluit mooi aan op het werken binnen de detachering. Hij doet er veel ervaring mee op, blijft zichzelf ontwikkelen, mag veel meekijken met procesoptimalisatie en haalt daarbij het maximale uit zichzelf. Wie weet, is een rol als Projectleider een van zijn volgende stappen. “Vernieuwing in systemen en frisse ideeën doorvoeren in jonge en snelgroeiende organisaties, dat is wat ik bij Quo kan doen.” Lees ook eens hoe Caroline razendsnel carrière maakt, het verhaal van Tessa over de start van haar eerste opdracht bij de Rabobank en waarom Cyanne met een WO-diploma op zak koos voor een traineeship.

“Als je maar initiatief neemt en eigenaarschap pakt, krijg je (bijna) alles voor elkaar!”

 

Millennial als een vis in het water bij Quoratio

“Zoals menig ander kwam ik Quoratio online tegen en werd ik getriggerd door een advertentie op Facebook. Mijn vriendin werkt ook al in de detachering, dus ik had er een goed beeld bij. Omdat ik in het noorden woon, was het nog wel even spannend of ik ook in aanmerking zou komen voor het traineeship, maar gelukkig is Quoratio landelijk actief’. Erik voelt zich inmiddels als een vis in het water. Hij mag zich bezighouden met allerlei zaken, van HR-beleidsvraagstukken, arbeidsrecht, inhuur en uren schrijven tot de implementatie van AFAS bij de GGD, ook onderdeel van de gemeente. Binnen zijn opdracht voert hij veel verschillende werkzaamheden uit en neemt hij echt een kijkje in de keuken. Hij volgde ook een AVG-cursus bij Quoratio en kan niet wachten om deze kennis in de praktijk te brengen. Wat Erik nog meer over Quoratio kwijt wil? “Ik koos voor het traineeship om mijn carrière een kickstart te geven, voor het grote netwerk en de praktijkervaring in combinatie met opleidingen. Ook de doorgroeimogelijkheden na mijn traineeship zien er veelbelovend uit en ik vind überhaupt de gehele omgang met elkaar superfijn!”

Zelfverzekerde en eigenwijze millennials? “Ik sta met vol vertrouwen achter het werk dat ik doe en dat wil ik ook uitdragen. Als ik een antwoord geef, ben ik ervan overtuigd dat dit het correcte antwoord is. De omschrijving ‘eigenwijs’ vind ik ook wel in bepaalde mate op mezelf van toepassing. Ik ga niet altijd akkoord met het standaardantwoord.”

Impact maken binnen de overheid

Heeft het werken binnen de overheid een stoffig imago? “Nou, bij de Gemeente Groningen niet hoor! Mijn vrienden zien ook dat ik energie krijg van mijn werk en dat ik hier beter op mijn plek zit dan bij een commerciële organisatie, waar vaak alleen maar financiële doelstellingen zijn. De ‘jonge’ en ‘oudere generatie’ kunnen juist heel goed samenwerken, als je maar hetzelfde doel hebt.” Erik werkt nu ruim anderhalf jaar bij de gemeente na een studie bedrijfskunde met een master HRM. Juiste de diversiteit aan achtergronden van collega’s, maakt volgens hem een topteam.

Bij veel overheidsinstellingen is er sprake van relatief veel oudere medewerkers. Dat geldt ook voor de gemeente Groningen. Hierdoor kan je een verschil maken door als jonge werknemer met een frisse blik naar vraagstukken te kijken. De organisatie is volop in beweging. “De ene verandering is nog niet voorbij of de volgende staat alweer voor de deur”, zegt Erik. Een frisse blik en doorzettingsvermogen, zoals die van Erik zijn onmisbaar om impact te maken binnen de overheid. “Wie kan er zeggen dat hij als trainee gedurende zijn eerste opdracht volledig meedraait op de afdeling, maar ook de implementatie van een nieuw HR- en salarissysteem op zich neemt als ‘super user’? Nou, ik! En nog menig collega van Quoratio met mij!” Wil jij dit ook, neem dan eens een kijkje bij het traineeship HR- & Salarisadministratie.

“Iedereen op de afdeling leert veel van elkaar. Vanuit de gemeente, maar ook andere collega’s van Quoratio.”

In de toekomst wil Erik doorgroeien naar Consultant en de trainingen voor Lean Green en Yellow Belt en Prince2 volgen. Wie weet, wordt Erik wel net als één van onze Consultants, Johan van Bostelen, een echte AFAS-expert. De tip die hij jou in ieder geval als toekomst trainee geeft, is: doe veel werkervaring op, netwerk je suf en verdiep je in de specialisatiemogelijkheden, want het kan allemaal bij Quoratio.

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login