Healthcare

Waarom Tim vaak op evenementen van Quoratio te vinden is

Tim van den Hurk gaat regelmatig naar de evenementen die Quoratio organiseert. Uit ervaring weet hij dat het best lastig kan zijn om dat te doen. Want je kent meestal weinig mensen en moet er soms ver voor reizen. De drempel is daardoor best hoog om te gaan. Toch raadt hij zijn collega’s aan om het wel te doen. Hij vertelt je waarom en geeft tips hoe je er het beste mee kunt omgaan.

Het eindejaarsfeest, een hardloopwedstrijd en het Summerfestival. Het is slechts een greep uit de evenementen waar je als medewerker van Quoratio aan kan meedoen. Healthcare Contributor Tim is er inmiddels achter dat het contact met zijn collega’s op dit soort momenten ontzettend nuttig is. 

“Een evenement van Quoratio is een kans om je netwerk op een laagdrempelige manier uit te breiden”, vertelt Tim, die het traineeship Zorgadministratie eind vorig heeft afgerond. “Dat is niet alleen leuk en leerzaam, ook voor de toekomst kan het waardevol zijn. Bovendien vind ik dat je bij een bedrijf hoort, als je daar werkt. En daarom aan dit soort dingen moet meedoen.  Al begrijp ik ook dat het moeilijk kan zijn om te gaan. Ik moest ook over een drempel heen om in mijn eentje binnen te stappen op het eindejaarsfeest. Maar ik doe het toch. En dat kan ik iedereen aanraden.”

Summerfesival 

Met name het Summerfestival van vorig jaar heeft indruk gemaakt op Tim. Hij ging daar in z’n eentje naartoe en vond dat best lastig. De leuke activiteiten namen het spannende gevoel snel bij hem weg.  “Ik weet nog goed dat ik met een paar collega’s op een mooi plekje in de zon zat met een drankje. Op zo’n moment vergeet je even de tijd en het stroeve begin. Het was een fantastische dag. Die ongemakkelijke eerste tien minuten wegen niet op tegen hoe leuk zo’n dag is. Als je één keer naar het Summerfestival gaat, dan ga je daarna altijd.”

Tips van Tim

Twijfel je toch nog om naar een evenement van Quoratio te gaan? Misschien overtuigen de tips van Tim jou! Ook als je (nog) geen collega van ons bent, zijn dit handige tips.

  1. - Ontspan! Kijk als je binnenkomt rond en loop op je gemak naar de bar voor een drankje. Onderweg spot je vast je Talent Development Manager of een Accountmanager die je kent. Stap daar op af.
     
  2. - Vraag de bekende die je net hebt aangesproken om jou aan iemand voor te stellen. Bijvoorbeeld iemand die bij dezelfde opdrachtgever heeft gewerkt of iemand uit hetzelfde vakgebied; iemand met een overeenkomst. Door te weten dat je iets gemeen hebt, vermijd je het ongemakkelijke 'hallo wie ben jij'- gesprek. Je kunt direct over iets praten dat jullie beiden interessant vinden. Zo heb je snel een leuk gesprek, nog voordat je eerste drankje op is.
     
  3. - Zorg voor een kettingreactie. Stel de collega die je net hebt leren kennen voor aan iemand die jij kent. Of andersom: vraag of hij/zij een collega kent uit jouw regio. Misschien zitten hier wel carpool-geïnteresseerden tussen voor het volgende evenement?

Ook geïnteresseerd in een traineeship bij Quoratio? Bekijk dan eens de mogelijkheden binnen de zorgadministratie! 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login