HR & Payroll

Consultant Moniek neemt je mee in haar terugkeer bij Quoratio

Moniek Sewalt is bij Quoratio terug op het oude nest. Na tweeënhalf jaar van afwezigheid keerde ze in februari terug bij ons. Waar ze vertrok als Payroll Consultant, is ze tegenwoordig actief in een andere rol.  Moniek doet haar verhaal over haar werk als HR Software Implementatie Consultant, een nieuwe functie bij Quoratio, én de veranderingen die plaatsvonden sinds haar vertrek. 

“Ik ga me bezighouden met projectleiding op het gebied van HR IT-systeemimplementatie”, begint Moniek haar verhaal. “Eerst op het hoofdkantoor van Quoratio, daarna bij opdrachtgevers. Mijn uitdaging is om bij een bedrijf te bepalen welke koers er wordt gevaren in het hele HR- en IT-landschap. Ik weet veel van verschillende systemen. En hoe ze te combineren. Dat is mijn kracht en daar ga ik me op focussen.”

Haar eerste project is dus op ons hoofdkantoor in Bunnik. Moniek is projectleider bij de implementatie van De Digitale Gesprekscyclus, een nieuw performance managementsysteem. “In dit systeem gaat het over de ontwikkeling van de medewerker”, zegt Moniek. “Het traditionele performance management bestaat uit een jaarlijkse cyclus van een plannings-, voortgangs- en beoordelingsgesprek. Dat was eerder een strak proces, met gesprekken op een vast moment. Interactie en ontwikkeling van de medewerker gaan nu een grotere rol spelen. De medewerker heeft zelf de regie en kan aangeven wanneer hij of zij in gesprek wilt. Het traditionele proces wordt omgezet in een continu proces, waarin veel ruimte is voor feedback, op het moment dat de medewerker daar behoefte aan heeft.”

Dezelfde sfeer als vroeger

Er is veel veranderd bij Quoratio in de tijd dat Moniek weg was. Het aantal werknemers is flink gestegen en er zijn nieuwe functies bijgekomen. Volgens Moniek is de prettige werksfeer intact gebleven. “Ik merk dat het drukker is op het hoofdkantoor dan een paar jaar geleden”, vertelt ze. “Dat is heel gezellig, maar soms ook wat veel. De sfeer was altijd al goed en dat is zo gebleven. Mensen zijn vriendelijk en iedereen is behulpzaam. Dat is precies de reden dat ik terug ben gekomen. Het is mooi om te zien dat de mensen die al langer bij Quoratio werken goed mixen met de nieuwe collega’s. Ik vind het superleuk om terug te zijn.”

"Het valt me op dat ik tegen iedereen alles kan zeggen. Ook tegen de directie. Ik denk dat er niet veel organisaties zijn waarbij dat kan."

Moniek ziet dat Quoratio binding met collega’s stimuleert. Meer dan in haar eerste periode. “Er worden zoveel activiteiten georganiseerd voor medewerkers. Toen ik hier vertrok, waren er alleen borrels. Ik was al aan het kijken voor welke evenementen ik me allemaal wil inschrijven, zodat ik collega’s beter leer kennen. Ik vind het namelijk belangrijk om buiten werktijd ook met hen in contact te komen. Verder valt het me op dat ik alles tegen iedereen kan zeggen. Ook tegen de directie. Ik denk dat er niet veel organisaties zijn waarbij dat kan. Dat maakt Quoratio een bijzonder bedrijf.”

Ook als Consultant werken bij Quoratio? Bekijk dan hier de mogelijkheden binnen HR Process & Payroll. 

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?