HR & Payroll

Consultant Moniek neemt je mee in haar terugkeer bij Quoratio

Moniek Sewalt is bij Quoratio terug op het oude nest. Na tweeënhalf jaar van afwezigheid keerde ze in februari terug bij ons. Waar ze vertrok als Payroll Consultant, is ze tegenwoordig actief in een andere rol.  Moniek doet haar verhaal over haar werk als HR Software Implementatie Consultant, een nieuwe functie bij Quoratio, én de veranderingen die plaatsvonden sinds haar vertrek. 

“Ik ga me bezighouden met projectleiding op het gebied van HR IT-systeemimplementatie”, begint Moniek haar verhaal. “Eerst op het hoofdkantoor van Quoratio, daarna bij opdrachtgevers. Mijn uitdaging is om bij een bedrijf te bepalen welke koers er wordt gevaren in het hele HR- en IT-landschap. Ik weet veel van verschillende systemen. En hoe ze te combineren. Dat is mijn kracht en daar ga ik me op focussen.”

Haar eerste project is dus op ons hoofdkantoor in Bunnik. Moniek is projectleider bij de implementatie van De Digitale Gesprekscyclus, een nieuw performance managementsysteem. “In dit systeem gaat het over de ontwikkeling van de medewerker”, zegt Moniek. “Het traditionele performance management bestaat uit een jaarlijkse cyclus van een plannings-, voortgangs- en beoordelingsgesprek. Dat was eerder een strak proces, met gesprekken op een vast moment. Interactie en ontwikkeling van de medewerker gaan nu een grotere rol spelen. De medewerker heeft zelf de regie en kan aangeven wanneer hij of zij in gesprek wilt. Het traditionele proces wordt omgezet in een continu proces, waarin veel ruimte is voor feedback, op het moment dat de medewerker daar behoefte aan heeft.”

Dezelfde sfeer als vroeger

Er is veel veranderd bij Quoratio in de tijd dat Moniek weg was. Het aantal werknemers is flink gestegen en er zijn nieuwe functies bijgekomen. Volgens Moniek is de prettige werksfeer intact gebleven. “Ik merk dat het drukker is op het hoofdkantoor dan een paar jaar geleden”, vertelt ze. “Dat is heel gezellig, maar soms ook wat veel. De sfeer was altijd al goed en dat is zo gebleven. Mensen zijn vriendelijk en iedereen is behulpzaam. Dat is precies de reden dat ik terug ben gekomen. Het is mooi om te zien dat de mensen die al langer bij Quoratio werken goed mixen met de nieuwe collega’s. Ik vind het superleuk om terug te zijn.”

"Het valt me op dat ik tegen iedereen alles kan zeggen. Ook tegen de directie. Ik denk dat er niet veel organisaties zijn waarbij dat kan."

Moniek ziet dat Quoratio binding met collega’s stimuleert. Meer dan in haar eerste periode. “Er worden zoveel activiteiten georganiseerd voor medewerkers. Toen ik hier vertrok, waren er alleen borrels. Ik was al aan het kijken voor welke evenementen ik me allemaal wil inschrijven, zodat ik collega’s beter leer kennen. Ik vind het namelijk belangrijk om buiten werktijd ook met hen in contact te komen. Verder valt het me op dat ik alles tegen iedereen kan zeggen. Ook tegen de directie. Ik denk dat er niet veel organisaties zijn waarbij dat kan. Dat maakt Quoratio een bijzonder bedrijf.”

Ook als Consultant werken bij Quoratio? Bekijk dan hier de mogelijkheden binnen HR Process & Payroll. 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login