HR & Payroll

Consultant Moniek neemt je mee in haar terugkeer bij Quoratio

Moniek Sewalt is bij Quoratio terug op het oude nest. Na tweeënhalf jaar van afwezigheid keerde ze in februari terug bij ons. Waar ze vertrok als Payroll Consultant, is ze tegenwoordig actief in een andere rol.  Moniek doet haar verhaal over haar werk als HR Software Implementatie Consultant, een nieuwe functie bij Quoratio, én de veranderingen die plaatsvonden sinds haar vertrek. 

“Ik ga me bezighouden met projectleiding op het gebied van HR IT-systeemimplementatie”, begint Moniek haar verhaal. “Eerst op het hoofdkantoor van Quoratio, daarna bij opdrachtgevers. Mijn uitdaging is om bij een bedrijf te bepalen welke koers er wordt gevaren in het hele HR- en IT-landschap. Ik weet veel van verschillende systemen. En hoe ze te combineren. Dat is mijn kracht en daar ga ik me op focussen.”

Haar eerste project is dus op ons hoofdkantoor in Bunnik. Moniek is projectleider bij de implementatie van De Digitale Gesprekscyclus, een nieuw performance managementsysteem. “In dit systeem gaat het over de ontwikkeling van de medewerker”, zegt Moniek. “Het traditionele performance management bestaat uit een jaarlijkse cyclus van een plannings-, voortgangs- en beoordelingsgesprek. Dat was eerder een strak proces, met gesprekken op een vast moment. Interactie en ontwikkeling van de medewerker gaan nu een grotere rol spelen. De medewerker heeft zelf de regie en kan aangeven wanneer hij of zij in gesprek wilt. Het traditionele proces wordt omgezet in een continu proces, waarin veel ruimte is voor feedback, op het moment dat de medewerker daar behoefte aan heeft.”

Dezelfde sfeer als vroeger

Er is veel veranderd bij Quoratio in de tijd dat Moniek weg was. Het aantal werknemers is flink gestegen en er zijn nieuwe functies bijgekomen. Volgens Moniek is de prettige werksfeer intact gebleven. “Ik merk dat het drukker is op het hoofdkantoor dan een paar jaar geleden”, vertelt ze. “Dat is heel gezellig, maar soms ook wat veel. De sfeer was altijd al goed en dat is zo gebleven. Mensen zijn vriendelijk en iedereen is behulpzaam. Dat is precies de reden dat ik terug ben gekomen. Het is mooi om te zien dat de mensen die al langer bij Quoratio werken goed mixen met de nieuwe collega’s. Ik vind het superleuk om terug te zijn.”

"Het valt me op dat ik tegen iedereen alles kan zeggen. Ook tegen de directie. Ik denk dat er niet veel organisaties zijn waarbij dat kan."

Moniek ziet dat Quoratio binding met collega’s stimuleert. Meer dan in haar eerste periode. “Er worden zoveel activiteiten georganiseerd voor medewerkers. Toen ik hier vertrok, waren er alleen borrels. Ik was al aan het kijken voor welke evenementen ik me allemaal wil inschrijven, zodat ik collega’s beter leer kennen. Ik vind het namelijk belangrijk om buiten werktijd ook met hen in contact te komen. Verder valt het me op dat ik alles tegen iedereen kan zeggen. Ook tegen de directie. Ik denk dat er niet veel organisaties zijn waarbij dat kan. Dat maakt Quoratio een bijzonder bedrijf.”

Ook als Consultant werken bij Quoratio? Bekijk dan hier de mogelijkheden binnen HR Process & Payroll. 

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?

Nieuws & ervaringen

Een referral? Ja, we horen je denken. Sonja had al eens vaker het een en ander gehoord over Quoratio als werkgever. Tot op de dag dat er opeens een collega van Quoratio bij haar op de bank in haar eigen huis zat... Toen wist ze zeker: ‘’nu stel ik die laatste paar vragen die ik nog heb!’’. We vroegen Sonja en Malique waarom ze beiden voor ons als werkgever hebben gekozen.
Fundamenteel onderdeel van je traineeship bij Quoratio Groep is het opdoen van werkervaring. Want het verschil maken op de back-offices van bedrijven, dat is waar je voor wilt gaan. Maar wat voor soort opdrachten en opdrachtgevers zijn dat nou waar je als trainee terecht komt? En wat doe je dan precies? We vroegen het drie trainees, elk uit een van de drie domeinen. Dat zijn HR Process & Payroll, Healthcare en Finance & Control. Ondertussen delen Petra, Jeroen en Gert ook nog wat ze geleerd hebben en krijg je van ieder een trainee-tip!
Marlon, wonend in Nijmegen, was voordat ze begon met het traineeship zorgadministratie begeleider in de gehandicaptenzorg, maar wilde zich meer bewegen naar de achterkant van de zorg. Ze vond het traineeship via internet en werd daarna ook benaderd door een van onze recruiters. Rachelle, wonend in Den Bosch, werkte hiervoor bij een grote bank op de administratie. Ze werkte daar met een aantal Quoratio collega’s en werd enthousiast van positieve ervaringen van andere trainees. Ze gingen met elkaar in gesprek over de bewuste keuze voor detachering binnen zorgadministratie.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?