HR & Payroll

Twee trainees in gesprek over hun online start als trainee bij Quoratio

 Afgelopen maand was het zover voor Rik en Judith. De start van het traineeship HRM- & Salarisadministratie! Waarom kozen ze voor het traineeship en de Quoratio Groep, hoe ging de online sollicitatieprocedure en hoe hebben ze de eerste periode beleefd? De twee trainees spraken elkaar online en wij waren daarbij. Als trainee starten in tijden van corona is natuurlijk best bijzonder. Tijdens het gesprek ging het daarom ook over hoe de twee de verbinding gaan zoeken in het ‘nieuwe normaal’.

Eerst maar eens even voorstellen... 

Hey Judith! Ik ben Rik Driessen. Ik kom uit Veghel en heb de opleiding HRM afgerond in Den Bosch. Omdat ik me niet wilde ‘klemzetten’ in mijn carrière, koos ik niet direct voor een specialisme. Ik kwam Quoratio tegen via Indeed en besloot ook te solliciteren. Ik kijk met vol enthousiasme uit naar de toekomst en een rol als Consultant. 
 
Hoi Rik, ik ben Judith Schrama. Ik kom uit Voorschoten. Ik heb een achtergrond in toerisme en studeerde hbo communicatie. Ik had eigenlijk altijd al interesse voor HR en kwam Quoratio en het traineeship tegen op LinkedIn. Het paste helemaal bij wat ik zocht!

Wat trok jou aan in Quoratio?

Judith: ‘’Traineeships vind je genoeg als je even op Google zoekt, maar ze zijn vaak veelal intern. Dat leek mij niks. Ik heb daarom heel bewust voor de detachering gekozen. Ik zit dan niet ‘vast’ bij een bepaald type bedrijf, mag projecten oppakken en blijf leren. Zo zie en leer ik hoe verschillende bedrijven werkzaam zijn op de HR-afdeling. Juist in deze tijd van continue verandering en ook gezien mijn leeftijd zie ik dit als kickstart van mijn carrière en bovendien is het goed voor m’n cv.’’
 
Rik: “Ik kan je helemaal volgen Judith! Na het lezen van de vacature, het bekijken van meerdere video’s, en het benaderen van een collega via LinkedIn werd ik steeds enthousiaster over Quoratio. Ik ging me afvragen ‘zie ik mezelf hier werken? Past de cultuur bij mij? Kan ik hier voldoende ontwikkelen? Krijg ik het gevoel van vertrouwen?’ Na de gesprekken met recruitment en HR was ik overtuigd. Ik kijk ernaar uit om te ontdekken waar mijn waarde ligt voor de organisatie en voor de markt.’’

Best gek he, dat online solliciteren?

Judith: ‘’Zoveel ervaring met videobellen had ik nog niet. Laat staan met sollicitéren via video. Ik dacht bij mezelf ‘maar hoe presenteer ik me dan, hoe kom ik over en kan ik de sfeer dan wel goed proeven?’ Het gesprek met Kyra vond ik leuk en ze gaf gelukkig ook aan hoe zij het gesprek ervaarde. De creatieve uitdaging die ik na het gesprek kreeg, heb ik met beide handen aangegrepen. Filmpje maken, planning en puzzelen. Zo kon ik meteen nieuwe skills ontwikkelen nog voor ik zou starten!”
 
Rik: “Ik herken dit helemaal. De gesprekken waren erg informeel en de openheid en eerlijkheid bevestigden wat ik op de website zag terugkomen. Ik heb het nog nooit eerder meegemaakt dat een recruiter mij een video van zichzelf opstuurde om nog voor het eerste gesprek virtueel kennis te maken. Dat nam zeker wat spanning weg en zette mij ook aan om iets creatiefs in te sturen. Wat ik ook leuk vond was de voorwerpenronde. Ik besloot mijn skeelers te laten zien en koppelde dat aan mijn competenties. Zo hebben we echt heel lang zitten praten. Een sollicitatieproces zonder fysiek contact toch heel persoonlijk laten aanvoelen, dat vind ik knap!”

En, waar kijk je nu naar uit?

Judith: “Ik heb mijn eerste lesdag van het traineeship net achter de rug. Het traineeship is voor mij een ideale combinatie tussen werken & leren bij meerdere opdrachtgevers. Ik krijg zo echt de kans om aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken.”
 
Rik: “Dat gaat zeker goedkomen! Hopelijk krijgen we veel koffiemomentjes of gesprekken in Teams/groepsapp waar we veel ervaringen met elkaar gaan delen.”

Judith: “Zeker, het idee om uit eten te gaan ligt er al met onze groep trainees. Tenminste, als de situatie dat weer toelaat!’’
 
Rik: “Ik hoop over een tijdje net zo’n ervaring op de website te kunnen zetten als de trainees die al wat langer bij de Quoratio Groep zitten. Ik heb veel zin om aan een opdracht te beginnen en ik kijk er echt naar uit om over een paar jaar een rol als consultant te vervullen!

Wil je weten hoe de online onboarding van een collega eruit zag? Lees dan Remote inwerken – starten met een nieuwe opdracht in tijden van coronavirus.

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?