HR & Payroll

Twee trainees in gesprek over hun online start als trainee bij Quoratio

 Afgelopen maand was het zover voor Rik en Judith. De start van het traineeship HRM- & Salarisadministratie! Waarom kozen ze voor het traineeship en de Quoratio Groep, hoe ging de online sollicitatieprocedure en hoe hebben ze de eerste periode beleefd? De twee trainees spraken elkaar online en wij waren daarbij. Als trainee starten in tijden van corona is natuurlijk best bijzonder. Tijdens het gesprek ging het daarom ook over hoe de twee de verbinding gaan zoeken in het ‘nieuwe normaal’.

Eerst maar eens even voorstellen... 

Hey Judith! Ik ben Rik Driessen. Ik kom uit Veghel en heb de opleiding HRM afgerond in Den Bosch. Omdat ik me niet wilde ‘klemzetten’ in mijn carrière, koos ik niet direct voor een specialisme. Ik kwam Quoratio tegen via Indeed en besloot ook te solliciteren. Ik kijk met vol enthousiasme uit naar de toekomst en een rol als Consultant. 
 
Hoi Rik, ik ben Judith Schrama. Ik kom uit Voorschoten. Ik heb een achtergrond in toerisme en studeerde hbo communicatie. Ik had eigenlijk altijd al interesse voor HR en kwam Quoratio en het traineeship tegen op LinkedIn. Het paste helemaal bij wat ik zocht!

Wat trok jou aan in Quoratio?

Judith: ‘’Traineeships vind je genoeg als je even op Google zoekt, maar ze zijn vaak veelal intern. Dat leek mij niks. Ik heb daarom heel bewust voor de detachering gekozen. Ik zit dan niet ‘vast’ bij een bepaald type bedrijf, mag projecten oppakken en blijf leren. Zo zie en leer ik hoe verschillende bedrijven werkzaam zijn op de HR-afdeling. Juist in deze tijd van continue verandering en ook gezien mijn leeftijd zie ik dit als kickstart van mijn carrière en bovendien is het goed voor m’n cv.’’
 
Rik: “Ik kan je helemaal volgen Judith! Na het lezen van de vacature, het bekijken van meerdere video’s, en het benaderen van een collega via LinkedIn werd ik steeds enthousiaster over Quoratio. Ik ging me afvragen ‘zie ik mezelf hier werken? Past de cultuur bij mij? Kan ik hier voldoende ontwikkelen? Krijg ik het gevoel van vertrouwen?’ Na de gesprekken met recruitment en HR was ik overtuigd. Ik kijk ernaar uit om te ontdekken waar mijn waarde ligt voor de organisatie en voor de markt.’’

Best gek he, dat online solliciteren?

Judith: ‘’Zoveel ervaring met videobellen had ik nog niet. Laat staan met sollicitéren via video. Ik dacht bij mezelf ‘maar hoe presenteer ik me dan, hoe kom ik over en kan ik de sfeer dan wel goed proeven?’ Het gesprek met Kyra vond ik leuk en ze gaf gelukkig ook aan hoe zij het gesprek ervaarde. De creatieve uitdaging die ik na het gesprek kreeg, heb ik met beide handen aangegrepen. Filmpje maken, planning en puzzelen. Zo kon ik meteen nieuwe skills ontwikkelen nog voor ik zou starten!”
 
Rik: “Ik herken dit helemaal. De gesprekken waren erg informeel en de openheid en eerlijkheid bevestigden wat ik op de website zag terugkomen. Ik heb het nog nooit eerder meegemaakt dat een recruiter mij een video van zichzelf opstuurde om nog voor het eerste gesprek virtueel kennis te maken. Dat nam zeker wat spanning weg en zette mij ook aan om iets creatiefs in te sturen. Wat ik ook leuk vond was de voorwerpenronde. Ik besloot mijn skeelers te laten zien en koppelde dat aan mijn competenties. Zo hebben we echt heel lang zitten praten. Een sollicitatieproces zonder fysiek contact toch heel persoonlijk laten aanvoelen, dat vind ik knap!”

En, waar kijk je nu naar uit?

Judith: “Ik heb mijn eerste lesdag van het traineeship net achter de rug. Het traineeship is voor mij een ideale combinatie tussen werken & leren bij meerdere opdrachtgevers. Ik krijg zo echt de kans om aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken.”
 
Rik: “Dat gaat zeker goedkomen! Hopelijk krijgen we veel koffiemomentjes of gesprekken in Teams/groepsapp waar we veel ervaringen met elkaar gaan delen.”

Judith: “Zeker, het idee om uit eten te gaan ligt er al met onze groep trainees. Tenminste, als de situatie dat weer toelaat!’’
 
Rik: “Ik hoop over een tijdje net zo’n ervaring op de website te kunnen zetten als de trainees die al wat langer bij de Quoratio Groep zitten. Ik heb veel zin om aan een opdracht te beginnen en ik kijk er echt naar uit om over een paar jaar een rol als consultant te vervullen!

Wil je weten hoe de online onboarding van een collega eruit zag? Lees dan Remote inwerken – starten met een nieuwe opdracht in tijden van coronavirus.

Nieuws & ervaringen

Een referral? Ja, we horen je denken. Sonja had al eens vaker het een en ander gehoord over Quoratio als werkgever. Tot op de dag dat er opeens een collega van Quoratio bij haar op de bank in haar eigen huis zat... Toen wist ze zeker: ‘’nu stel ik die laatste paar vragen die ik nog heb!’’. We vroegen Sonja en Malique waarom ze beiden voor ons als werkgever hebben gekozen.
Fundamenteel onderdeel van je traineeship bij Quoratio Groep is het opdoen van werkervaring. Want het verschil maken op de back-offices van bedrijven, dat is waar je voor wilt gaan. Maar wat voor soort opdrachten en opdrachtgevers zijn dat nou waar je als trainee terecht komt? En wat doe je dan precies? We vroegen het drie trainees, elk uit een van de drie domeinen. Dat zijn HR Process & Payroll, Healthcare en Finance & Control. Ondertussen delen Petra, Jeroen en Gert ook nog wat ze geleerd hebben en krijg je van ieder een trainee-tip!
Marlon, wonend in Nijmegen, was voordat ze begon met het traineeship zorgadministratie begeleider in de gehandicaptenzorg, maar wilde zich meer bewegen naar de achterkant van de zorg. Ze vond het traineeship via internet en werd daarna ook benaderd door een van onze recruiters. Rachelle, wonend in Den Bosch, werkte hiervoor bij een grote bank op de administratie. Ze werkte daar met een aantal Quoratio collega’s en werd enthousiast van positieve ervaringen van andere trainees. Ze gingen met elkaar in gesprek over de bewuste keuze voor detachering binnen zorgadministratie.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?