HR & Payroll

Alumnus Kim maakt stappen binnen Salarisadministratie Accountancy

Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe een van onze alumni het maakt na zijn/haar traineeship? Waar het programma uit bestaat? Hoe je begeleidt wordt van opdracht naar opdracht en hoe je uiteindelijk de keuze maakt verder te gaan bij Quoratio of bij een van haar opdrachtgevers? Kim Koevoets startte in 2017 met haar traineeship HR- & salarisadministratie en werkt nu als salarisadministrateur bij BDO.

Quoratio werd mij aangeraden en ik vond mijn plek

We stelde Kim de vraag hoe ze bij Quo terecht was gekomen. Ze antwoordde al snel: ‘’Via een vriendin, die had het traineeship zorgadministratie gedaan’’. Ik hoorde er goede verhalen over. Ging daarna googlen en kwam zo weer bij Quo terecht. Het belangrijkste vond Kim de leuke opdrachten en de leuke mensen. Zonder die combinatie is er volgens haar geen goede werkrelatie. In eerste instantie was het in de regio waar Kim woonde lastig een opdracht voor haar te vinden en kwamen we beiden tot de conclusie dat het hem op korte termijn niet ging worden. Een half jaar later werd ik teruggebeld! Ik had mazzel, want was nog steeds op zoek naar een mooie uitdaging. Vaak hoor je niks meer terug als je niet verder het sollicitatieproces ingaat. Dat vond ik sterk aan Quoratio, ze wisten echt nog wie ik was en hielden mij dus in gedachten. De gesprekken waren scherp ingestoken (er werd ingegaan op waarom ik dit vakgebied in wilde) en ook het verwachtingsmanagement was goed. Toen het balletje eenmaal rolde, ging het snel! Binnen twee weken was ik aangenomen.

Het is fijn om mensen te vertellen hoe fijn ik het bij Quoratio heb gehad. En dat doe ik echt niet zomaar.

Opdrachten binnen salarisadministratie Accountancy

Altijd spannend, een nieuwe opdracht. Opdrachtgevers verwachten van Quoratio medewerkers toch een bepaalde standaard. Geen status Quoratio :). Wat ik fijn vond, was dat er naast mijn ‘verplichte’ functionerings- en beoordelingsgesprekken ook veel informele berichtjes kwamen vanuit HR om te vragen hoe het met mij en de opdracht ging. Nu bij BDO ben ik naast mijn dagelijkse werkzaamheden bezig het implementeren van een nieuw mailregistratiesysteem. Ik zit in een landelijke projectgroep vanuit Nederland.

En het leuke is: hoe ik twee jaar geleden begon, zo werk ik nu ook trainees in en werk ik weer samen met (oud) Quoratio collega’s.

De meeste impact maak ik denk ik nu. Waar ik bedrijven help, die variërend van 3 tot 80 medewerkers in dienst hebben. Vraagstukken behoeven vaak informatie van diverse afdelingen. Zo sta ik in contact met de financiële administratie en Legal.

Feest bij Quoratio

Het kan niet altijd feest zijn? Voor Kim wel! Het geen wat haar nog lang bij zal blijven, zijn het eindejaarsfeest en het summerfestival. Tijdens deze feesten en het kerstfeest, maar ook tussendoor had ze veel contact met mede-trainees. Ik heb er ook echt hele goede vrienden en vriendinnen aan overgehouden. Je komt zoveel typen mensen tegen met zoveel verschillende achtergronden! Zelf had ik ook nooit gedacht dat ik met mijn vooropleiding (geschiedenis en internationale betrekkingen) binnen de HR- en salarisadministratie terecht zou komen. Ik was wel systematisch en analytisch! Twee eigenschappen die je nodig hebt binnen mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik had nooit zoveel met cijfers, maar wel met wet- & regelgeving en dat komt nu goed van pas!

Je hoeft niet per se bedrijfskundige te zijn om bij Quoratio aan de slag te gaan! Er wordt veel meer gekeken naar je persoonlijkheid, vaardigheden en je instelling. Kennis volgt vanzelf wel.

Geen vaarwel, slechts een tot ziens

Hoewel het traineeship mij veel geboden heeft, wilde ik na twee jaar wat meer vastigheid. Projecten op een vaste plek noem ik dat ;). Kim is via Quoratio bij BDO binnengekomen en blijft daar voorlopig nog wel even. Haar opleiding is nog niet geheel afgerond, dus wij zien haar de komende tijd nog wel rondlopen bij ons in Bunnik.

Hebben wij even mazzel dat we haar nog kunnen blijven volgen door ons alumni netwerk. Dus geen vaarwel, maar slechts een tot (snel) ziens.

Nieuws & ervaringen

Een referral? Ja, we horen je denken. Sonja had al eens vaker het een en ander gehoord over Quoratio als werkgever. Tot op de dag dat er opeens een collega van Quoratio bij haar op de bank in haar eigen huis zat... Toen wist ze zeker: ‘’nu stel ik die laatste paar vragen die ik nog heb!’’. We vroegen Sonja en Malique waarom ze beiden voor ons als werkgever hebben gekozen.
Fundamenteel onderdeel van je traineeship bij Quoratio Groep is het opdoen van werkervaring. Want het verschil maken op de back-offices van bedrijven, dat is waar je voor wilt gaan. Maar wat voor soort opdrachten en opdrachtgevers zijn dat nou waar je als trainee terecht komt? En wat doe je dan precies? We vroegen het drie trainees, elk uit een van de drie domeinen. Dat zijn HR Process & Payroll, Healthcare en Finance & Control. Ondertussen delen Petra, Jeroen en Gert ook nog wat ze geleerd hebben en krijg je van ieder een trainee-tip!
Marlon, wonend in Nijmegen, was voordat ze begon met het traineeship zorgadministratie begeleider in de gehandicaptenzorg, maar wilde zich meer bewegen naar de achterkant van de zorg. Ze vond het traineeship via internet en werd daarna ook benaderd door een van onze recruiters. Rachelle, wonend in Den Bosch, werkte hiervoor bij een grote bank op de administratie. Ze werkte daar met een aantal Quoratio collega’s en werd enthousiast van positieve ervaringen van andere trainees. Ze gingen met elkaar in gesprek over de bewuste keuze voor detachering binnen zorgadministratie.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?