Alumnus Kim maakt stappen binnen Salarisadministratie Accountancy

Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe een van onze alumni het maakt na zijn/haar traineeship? Waar het programma uit bestaat? Hoe je begeleidt wordt van opdracht naar opdracht en hoe je uiteindelijk de keuze maakt verder te gaan bij Quoratio of bij een van haar opdrachtgevers? Kim Koevoets startte in 2017 met haar traineeship HR- & salarisadministratie en werkt nu als salarisadministrateur bij BDO.

Quoratio werd mij aangeraden en ik vond mijn plek

We stelde Kim de vraag hoe ze bij Quo terecht was gekomen. Ze antwoordde al snel: ‘’Via een vriendin, die had het traineeship zorgadministratie gedaan’’. Ik hoorde er goede verhalen over. Ging daarna googlen en kwam zo weer bij Quo terecht. Het belangrijkste vond Kim de leuke opdrachten en de leuke mensen. Zonder die combinatie is er volgens haar geen goede werkrelatie. In eerste instantie was het in de regio waar Kim woonde lastig een opdracht voor haar te vinden en kwamen we beiden tot de conclusie dat het hem op korte termijn niet ging worden. Een half jaar later werd ik teruggebeld! Ik had mazzel, want was nog steeds op zoek naar een mooie uitdaging. Vaak hoor je niks meer terug als je niet verder het sollicitatieproces ingaat. Dat vond ik sterk aan Quoratio, ze wisten echt nog wie ik was en hielden mij dus in gedachten. De gesprekken waren scherp ingestoken (er werd ingegaan op waarom ik dit vakgebied in wilde) en ook het verwachtingsmanagement was goed. Toen het balletje eenmaal rolde, ging het snel! Binnen twee weken was ik aangenomen.

Het is fijn om mensen te vertellen hoe fijn ik het bij Quoratio heb gehad. En dat doe ik echt niet zomaar.

Opdrachten binnen salarisadministratie Accountancy

Altijd spannend, een nieuwe opdracht. Opdrachtgevers verwachten van Quoratio medewerkers toch een bepaalde standaard. Geen status Quoratio :). Wat ik fijn vond, was dat er naast mijn ‘verplichte’ functionerings- en beoordelingsgesprekken ook veel informele berichtjes kwamen vanuit HR om te vragen hoe het met mij en de opdracht ging. Nu bij BDO ben ik naast mijn dagelijkse werkzaamheden bezig het implementeren van een nieuw mailregistratiesysteem. Ik zit in een landelijke projectgroep vanuit Nederland.

En het leuke is: hoe ik twee jaar geleden begon, zo werk ik nu ook trainees in en werk ik weer samen met (oud) Quoratio collega’s.

De meeste impact maak ik denk ik nu. Waar ik bedrijven help, die variërend van 3 tot 80 medewerkers in dienst hebben. Vraagstukken behoeven vaak informatie van diverse afdelingen. Zo sta ik in contact met de financiële administratie en Legal.

Feest bij Quoratio

Het kan niet altijd feest zijn? Voor Kim wel! Het geen wat haar nog lang bij zal blijven, zijn het eindejaarsfeest en het summerfestival. Tijdens deze feesten en het kerstfeest, maar ook tussendoor had ze veel contact met mede-trainees. Ik heb er ook echt hele goede vrienden en vriendinnen aan overgehouden. Je komt zoveel typen mensen tegen met zoveel verschillende achtergronden! Zelf had ik ook nooit gedacht dat ik met mijn vooropleiding (geschiedenis en internationale betrekkingen) binnen de HR- en salarisadministratie terecht zou komen. Ik was wel systematisch en analytisch! Twee eigenschappen die je nodig hebt binnen mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik had nooit zoveel met cijfers, maar wel met wet- & regelgeving en dat komt nu goed van pas!

Je hoeft niet per se bedrijfskundige te zijn om bij Quoratio aan de slag te gaan! Er wordt veel meer gekeken naar je persoonlijkheid, vaardigheden en je instelling. Kennis volgt vanzelf wel.

Geen vaarwel, slechts een tot ziens

Hoewel het traineeship mij veel geboden heeft, wilde ik na twee jaar wat meer vastigheid. Projecten op een vaste plek noem ik dat ;). Kim is via Quoratio bij BDO binnengekomen en blijft daar voorlopig nog wel even. Haar opleiding is nog niet geheel afgerond, dus wij zien haar de komende tijd nog wel rondlopen bij ons in Bunnik.

Hebben wij even mazzel dat we haar nog kunnen blijven volgen door ons alumni netwerk. Dus geen vaarwel, maar slechts een tot (snel) ziens.

Nieuws & ervaringen

Kyra Bosman wist dat ze ‘iets wilde met mensen’. Maar ze wist ook dat ze ook goed kan organiseren en in haar eerdere job in de horeca vaak als het centrale aanspreekpunt werd gezien. Ze ging daarom op zoek naar een combinatie van die twee, en vond die bij Quoratio in het traineeship HR- & Salarisadministratie. Voor wie haar Instagram take-over gemist heeft, je hebt mazzel! Want ze deelt nu ook hier haar uitgebreide verhaal.
Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe een van onze alumni het maakt na zijn/haar traineeship? Waar het programma uit bestaat? Hoe je begeleidt wordt van opdracht naar opdracht en hoe je uiteindelijk de keuze maakt verder te gaan bij Quoratio of bij een van haar opdrachtgevers? Kim Koevoets startte in 2017 met haar traineeship HR- & salarisadministratie en werkt nu als salarisadministrateur bij BDO.
We stellen je voor aan Sander van Doorn, HR Proces & Payroll Consultant bij Quoratio. Sander vertelt je in dit blog meer over hoe en waarom hij in de consultancy terecht is gekomen, waarom de rol van Projectleider hem zo goed past en hoe hij zich snel kon ontwikkelen binnen uiteenlopende opdrachten.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?