Healthcare

Van ondersteunende kracht doorgroeien naar DBC adviseur

Lieke is na het Traineeship Zorgadministratie bij diverse opdrachtgevers aan het werk geweest. Zij is van ondersteunende kracht doorgegroeid naar DBC adviseur bij het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis. Hier heeft zij onder andere het fusietraject begeleid en de registratiesystemen samengevoegd.

De opleiding aan het begin van het traineeship was erg interessant. De docenten uit het werkveld waren enthousiast en gaven goede praktijkvoorbeelden waardoor de theorie goed te begrijpen was. Na elf weken was de opleiding afgelopen en had ik mijn diploma. Toen was ik klaar voor mijn eerste opdracht. 

Ik bracht ook bij de andere vestigingen de verwijsregistratie op orde.

Starten met ondersteunende taken

Mijn eerste opdrachtgever was Novadic Kentron, een verslavingszorgkliniek, waar ik in eerste instantie vooral ondersteunende taken uitvoerde. Daarnaast hield ik me bezig met het project verwijsregistratie en was het mijn verantwoordelijkheid dit op orde te brengen. Niet alleen bij de vestiging waar ik werkte, maar ook bij de andere vestigingen. Tijdens deze half jaar durende opdracht heb ik DBC’s leren sluiten en verlengen waardoor de theorie uit de opleiding echt begon te leven.

Mijn kennismaking met de ziekenhuiswereld

Na een paar maanden ben ik ook drie dagen per week bij VieCuri Medisch Centrum aan het werk gegaan, voor een periode van zeven weken. Hier heb ik een aantal uitvoerende werkzaamheden uit handen genomen, zodat er meer ruimte was om het self-assessment te doen. Dit is een onderzoek dat elk ziekenhuis moet doen vanuit de zorgverzekeraars waarbij op verschillende controlepunten rapportages gemaakt worden.

Omdat ik nog geen ervaring in de ziekenhuiszorg had, heb ik de basiscontroles uitgevoerd zodat de andere medewerkers zich bezig konden houden met het self-assessment. Ik heb hier behalve de medische terminologie ook nieuwe softwaresystemen leren kennen die in de ziekenhuiswereld gebruikt worden. Deze opdracht gaf mij de kans om nog meer vertrouwd te raken met de DBC’s.

Ik was veel op de werkvloer om veel voorkomende fouten zoveel mogelijk te beperken.

Als adviseur aan het werk in het Tweesteden Ziekenhuis

Waar ik in het begin nog veel controle- en correctiewerkzaamheden uitvoerde, werd ik al snel de adviseur Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Mijn collega die dat altijd deed, ging weg. Ik maakte  mijzelf de stof snel eigen, ik kende de wet- en regelgeving van de GGZ al vanuit mijn vorige opdracht én vanwege mijn studie beschikte ik over inhoudelijke kennis. Daarom kreeg ik deze kans. Hierdoor was ik ook veel op de werkvloer te vinden om proactief veelvoorkomende fouten zoveel mogelijk te beperken.

Op het moment dat er een fout werd geconstateerd die veelvuldig terugkwam, ging ik de werkvloer op om met de betreffende persoon mee te kijken om te zien wat er precies gebeurt zodat er een oplossing bedacht kon worden. Zo gingen we de problemen al in een vroeg stadium aanpakken om het aantal fouten bij eventuele controles zoveel mogelijk te beperken. Dat is veel leuker om te doen dan achteraf alles corrigeren. Daarnaast zit ik hierdoor ook veel meer op de advieskant en dat is wat ik leuk vind.

Eén van de grootste dingen die je kunt doen als DBC adviseur

Aan het einde van mijn traineeship ben ik dienst getreden bij het Twee Steden Ziekenhuis, dat per 1 januari 2016 is gefuseerd met het Elisabeth Ziekenhuis en nu de naam Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis draagt (ETZ). Een fusie is in deze functie één van de grootste projecten die je mee kunt maken en omdat ik hier in grote mate bij betrokken ben geweest, heb ik hier ontzettend veel van geleerd. Als DBC adviseur heb ik de specialismen psychiatrie, medische psychologie en urologie. Deze laatste kreeg ik erbij omdat ik de kant van het ziekenhuis niet wilde laten verwateren. Het was heel fijn dat die mogelijkheid er was.

Een fusie is één van de grootste projecten die je kunt meemaken in deze functie.

Grote groei in korte tijd

Ik had nooit verwacht de Zorgadministratie in te gaan. Ik ging ervan uit dat ik psycholoog zou worden, maar ik heb mijn ding gevonden en blijf dit voorlopig doen. Sinds het begin van mijn traineeship ben ik enorm gegroeid. Van geen enkele kennis naar DBC adviseur, waar de nieuwelingen nu informatie komen halen. Met twee jaar werkervaring word je al gezien als iemand met veel kennis en ervaring. En, ik zou graag willen doorgroeien binnen mijn huidige functie en binnen het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

Traineeship Quoratio

Tijdens mijn twee jaren traineeship heb ik veel gehad aan de begeleiding van Quoratio. Zij zijn erg betrokken bij elke opdracht en opdrachtgever en zijn echt geïnteresseerd in wat ik van de opdracht en opdrachtgever vond. Daarnaast kreeg ik ook terugkoppeling over hoe de opdrachtgever de periode had ervaren, wat erg waardevolle informatie is. Ook de terugkomdagen vond ik heel waardevol, omdat dit me de kans gaf met andere trainees te sparren en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast heb ik door Quoratio op veel verschillende plekken gewerkt waar ik telkens weer in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen terecht kwam. Daar heb ik als persoon enorm veel van geleerd.

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?