Nieuws

De voordelen van een traineeship

Waarom zou je moeten kiezen tussen doorleren of aan het werk gaan als het ook allebei kan? Ben je ambitieus en op zoek naar een vliegende start van je carrière? Dan zou een traineeship best iets voor jou kunnen zijn! Om je een beter beeld te geven van de toegevoegde waarde van een traineeship nemen we je mee in de voordelen van een traineeship, en dat zijn er best veel.

Het beste van twee werelden

Een traineeship betekent het beste van twee werelden, want je hebt een volwaardige baan (met bijhorend salaris) en volgt tegelijkertijd een uitgebreid opleidingstraject aangevuld met extra trainingen. Zo kun je het geleerde direct in de praktijk toepassen én praktijkervaring opdoen.

Een kijkje in de keuken bij meerdere organisaties en/of afdelingen

Als trainee krijg je de kans om bij verschillende organisaties of verschillende afdelingen binnen 1 organisatie aan de slag te gaan. Hierdoor zie je niet één klein stukje van het werkveld of vakgebied, maar verschillende facetten en invalshoeken. Zo krijg je een beter beeld van het werkveld en wat wel of niet bij je past.

Relevante werkervaring bij mooie organisaties

Tijdens het traineeship ga je aan het werk bij werkgevers waar je anders misschien niet terecht was gekomen. Een uitzondering hierop is een intern traineeship bij een corporate organisatie. Maar in alle andere gevallen doe je relevante praktijkervaring op en bouw je aan een cv met mooie namen.

Professionele persoonlijke begeleiding

Tijdens een traineeship wordt je professioneel begeleid. Er is volop aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en er worden concrete doelstellingen opgesteld zodat je continu wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen.

Inzicht in je sterke en zwakke punten

Door de intensieve persoonlijke begeleiding krijg je een goed beeld van de sterke punten en waarin je je nog kunt ontwikkelen. Door middel van gesprekken, trainingen en evaluaties leer je jezelf steeds beter kennen. Je leert je talenten te gebruiken en weet waar je valkuilen liggen zodat je altijd het beste uit jezelf kunt halen.

Volop doorgroei mogelijkheden

Afhankelijk van je ambities en de mogelijkheden die de organisatie biedt kun je doorgroeien naar mooie functies. Door de intensieve begeleiding, het inzicht in je eigen kunnen en de kennis en ervaring die je bij diverse organisaties opdoet ben je een aantrekkelijke kandidaat voor veel werkgevers.

Je bouwt een breed netwerk op

Je leert veel nieuwe mensen kennen. Dat begint al tijdens je opleiding, waarbij je in veel gevallen met gelijkgestemden in een groep wordt voorzien van de benodigde kennis. En zeker als je aan de slag gaat bij verschillende organisaties en/of afdelingen breid je ongemerkt je netwerk flink uit. Mensen die jou in contact kunnen brengen met anderen of je potentiële droombaan. Vergeet ze niet toe te voegen op LinkedIn.

Mooie baan in het vooruitzicht

Vaak wordt er na of zelfs al tijdens je traineeship een aanbod gedaan om aan de slag te gaan binnen de organisatie waar je het traineeship volgt. Dat kan bijvoorbeeld een functie op de afdeling of in het verlengde van je traineeship zijn. In het geval van Quoratio kun je als consultant aan het werk gaan en je ervaring bij verschillende werkgevers uitbreiden.

Goed salaris

Zonder dollen, werken doen we voor geld dus dan kan het maar beter leuk zijn toch? Bij Quoratio word je dus ook vanaf de eerste dag dat je bij een bedrijf in dienst bent goed betaald. We gaan niet voor een hongerloontje goede mensen plaatsen dus daar hoef jij je ook echt geen zorgen om te maken.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van mensen die een traineeship hebben gevolgd?

Lees nu de ervaringen van onze collega's!

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?

Nieuws & ervaringen

E-housedag traineeship Financiële Administratie
E-housedag traineeship Zorgadministratie
E-housedag traineeship HRM- & Salarisadministratie
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?