Healthcare

Werken in de zorgadministratie. Kristy droeg Leanne aan voor ons traineeship 

Toe aan een nieuwe werkplek? Leanne was dat toen der tijd ook, aldus Kristy. De twee kennen elkaar van hun vorige werkgever, een dierenkliniek. Werk zou gerelateerd aan de zorg blijven, maar dan wel buiten de ‘dierenwereld’. Welke opties er dan zijn? Vele! Al dacht Kristy gelijk aan Leanne voor het traineeship Zorgadministratie die ze zelf ook volgde. Wij gingen met ze in gesprek.

De match met Quoratio en Zorgadministratie  

‘’Ze is gedreven, leergierig, slim en staat open voor nieuwe uitdagingen. En dat is precies wat je moet zijn om je in een tweejarig traineeship vast te bijten. Bij Quoratio zouden deze eigenschappen goed tot haar recht komen. Daarnaast wilde ik haar een kans gunnen op een nieuwe loopbaan en alle voordelen die Quoratio daarin te bieden heeft (vast contract, omscholing, diverse opdrachten, netwerken)’’, zegt Kristy over Leanne. Na mijn enthousiasme over haar mogelijke loopbaanswitch zijn we gewoon eens een kop thee gaan drinken om te kijken of zij er net zo over dacht. Daarna hebben we samen besloten dat ik haar aandroeg als mogelijk nieuwe collega en dat ging dus goed want ze is inmiddels gestart.  

Leanne: ‘’Hetgeen wat het meest mijn interesse wekte was dat Kristy altijd al vol enthousiasme over haar werk sprak. Met name over het bedrijfsbeleid; je bent geen nummertje meer maar een waardevolle werknemer en er wordt gekeken naar doorgroeimogelijkheden. Ook vertelde ze mij over de opleiding die ze mocht doen en daarnaast dat je bij verschillende opdrachtgevers komt te werken, wat mij erg leuk leek.’’ 

Kristy is in 2018 begonnen met het traineeship Zorgadministratie en is nu werkzaam bij Stichting Prisma. Leanne die treedt sinds begin dit jaar in haar voetsporen en is in februari ook gestart als trainee. ‘’De opleiding is uitdagend, leerzaam en interessant. Ik hoop dat ik snel mag starten bij een GGZ instelling of het ziekenhuis, voegt Leanne toe.  

We vroegen aan Leanne waarom ze na ‘het eerste zetje vanuit Kristy’ uiteindelijk voor onze organisatie heeft gekozen. ‘’Ik zou Quoratio aanraden als een bedrijf die oog heeft voor haar medewerkers, mogelijkheden geeft tot groei binnen je vakgebied, een studie aanbiedt, zorgt voor een fijne werksfeer en de open werksfeer is enorm fijn. Met open bedoel ik voornamelijk de manier van omgang met collega’s, maar ook de kansen die je krijgt en handvaten die je in het begin juist zo nodig hebt op een carriere binnen de zorg op te bouwen. Dat laatste is hetgene wat Quoratio in mijn mening zich onderscheid en waarom het in mijn ogen een enorm waardevolle werkgever is.’’ 

Verdere loopbaan na het traineeship  

Kristy: ‘’Ik begon het avontuur twee jaar geleden met goede moed. Ik wist dat ik veel nieuwe mensen zou leren kennen en zo een netwerk zou opbouwen voor later. De opleiding die voor me lag, heeft mij zeer veel geleerd over de zorg in Nederland, maar ook over mezelf als persoon. We hadden diverse trainingen met betrekking tot je gedrag, karakter en sollicitatieskills.’’  

Leanne: ‘’Ik leer momenteel via mijn opleiding veel over de regels en wetten binnen de zorg. Dit is enorm interessant, omdat iedereen te maken heeft met een vorm van zorg. Mijn ambitie ligt binnen de consultancy, dat lijkt me een mooie uitdaging.’’ 

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar de doorgroeimogelijkheden tijdens en na het traineeship Zorgadministratie? Neem een kijkje op bij ons traineeship Zorgadministratie en ontdek onder andere de mogelijkheden om door te groeien tot Projectleider, DBC Adviseur en Functioneel Beheerder.   

Voorbeelden? Bekijk ze hier.

Nieuws & ervaringen

Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Starten als collega binnen het domein Finance & Control. Hoe ziet dat eruit? Wat doe je in je eerste 2,5 jaar en waar sta ik nu? Kersverse consultant Gaston Coolen vertelt je meer over zijn avontuur tot nu toe en zijn gevulde rugzak. Hij vertelt onder andere waarom hij voor het vakgebied koos, waarom het traineeship, waarom de samenwerking tussen de labels Quoratio en Verhoeve zo sterk is en hij neemt je mee in zijn ambitie om zichzelf altijd te blijven uitdagen.
Consultants Erdal en Kas ontmoetten elkaar (online) en spraken ze over verschillende onderwerpen die consultants van de Quoratio Groep bezig houden. Want als we als organisatie langzaam bewegen naar een consultancy-bedrijf, wat betekent dat dan voor consultants? Het werd een interessant gesprek over adviseur zijn, commercie en betrokkenheid bij ‘de groep’.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?