Healthcare

Steffen en zijn passie voor werken in de zorg

Passie voor je vak heb je, anders werk je niet iedere dag met veel plezier binnen deze sector. En die passie voor werken in de zorg, die heeft ook Steffen, trainee Zorgadministratie bij Quoratio. Voor hem betekent werken in de zorg namelijk echt het verschil maken voor de patiënt en hij is dan ook vastbesloten zijn steentje bij te dragen aan een betere zorgwereld. Momenteel werkt hij in een ziekenhuis bij het financieel registratiecluster van de afdeling cardiologie. Hij vertelt je graag meer over zijn ervaringen. Let’s go!

Werkzaamheden op de zorgadministratie

Sommige mensen kunnen zich moeilijk voorstellen wat een trainee doet. Op een verjaardag of borrel bijvoorbeeld is het vaak lastig uit te leggen. Steffen doet toch een poging: “Eigenlijk zorg ik voor een correcte registratie van zorgverrichtingen. Dat doe ik samen met mijn collega’s bij Quoratio en het Isala ziekenhuis in Zwolle. Ik zit zeker niet alleen maar achter een computer, maar heb ook veel werkoverleg met stakeholders binnen en buiten het ziekenhuis en ben indien nodig op de vloer te vinden.” Steffen nam ons al eens mee tijdens zijn werkweek door middel van een Instagram take-over. Heb jij al een kijkje genomen?

Steffen vertelt verder: “Mijn werkzaamheden bestaan op sommige dagen vooral uit veel registreren, maar zijn op andere dagen weer vrij uiteenlopend.

Ooit gehoord van project ‘Kraan dicht’? Iets wat je veel hoort binnen het ziekenhuis. Ook Steffen hield zich hiermee bezig. “Dat betekent eigenlijk dat ik aan de voorkant zoveel mogelijk registratiefouten probeer te voorkomen. Door het traineeship krijg ik meer en meer inzicht in waar ik later naar toe wil groeien. Zo zie ik een carrière als DBC Adviseur wel zitten. Ik wil sowieso blijven werken binnen de ziekenhuiswereld, dat fascineert me nog iedere dag. Op dit moment ambieer ik nog geen beleidsfunctie – ik wil voorlopig echt met mijn voeten in de klei blijven staan! Dat doen we bij Quoratio trouwens ook letterlijk; onlangs deden collega’s mee aan de Obstacle Run bij Down Under in Nieuwegein.

Zo heb ik meegewerkt aan een omzetonderzoek waarbij de DBC’s moesten worden gecontroleerd. Verder houd ik mij bezig met het correct registreren van de zorgactiviteiten, draag ik verbeteradviezen aan en geef ik uitleg aan medewerkers die hiermee te maken hebben.”

Traineeship bij Quoratio

Waarom Steffen koos voor het traineeship bij Quoratio? Hij deed de opleiding Small Business & Retail Management en werkte een aantal jaren binnen de supermarktbranche, waar de nadruk vooral lag op omzet. Nu is dat overal belangrijk, maar Steffen zocht naar méér. “Geld is voor mij een middel en geen doel op zich.”

‘Wat wil de klant dan?’ was een vraag die hij zijn leidinggevende vaak stelde. In diezelfde periode deed hij ook vrijwilligerswerk in een medisch zorgcentrum voor ouderen. “‘Passie voor de zorg heb ik dus zeker. Ik wilde de handen aan het bed zo goed mogelijk administratief ondersteunen. En dat is precies wat ik nu doe! Maatschappelijke betrokkenheid is iets wat mij iedere dag bezighoudt. Dus toen ik online zocht naar traineeships binnen de zorg en Werken & Leren van Quoratio tegenkwam, zag ik hierin een perfecte combi. Ontwikkeling en kennis zijn in mijn optiek namelijk heel belangrijke eigenschappen die in hoge mate bepalend zijn voor de persoon die je uiteindelijk bent.”

“Daarbij past dat ik het prettig vind om successen te bespreken, maar ook verbeterpunten aan te kaarten. De fysieke contactmomenten met mijn Talent Development Manager die ik eens per twee à vier weken heb, spreken me in dit opzicht erg aan. De drempel is laag, de vertrouwensband goed, ik kan altijd bellen, mailen of appen en mijn Talent Development Manager staat altijd voor me klaar. Top

“Naast mijn job bij het Isala ziekenhuis ben ik geregeld in Bunnik te vinden voor de opleidingsdagen, intervisies en kennissessies over bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg”.

Het aantrekkelijke aan werken bij Quoratio is het werken bij een jonge, ambitieuze club mensen waar ik liever één keer sorry zeg, dan dat ik honderd keer om toestemming moet vragen. Zo werken we toch allemaal het liefst?

Passie voor de zorg delen

“Aan het traineeship begon ik niet alleen. Het is inspirerend om te starten met een groep trainees die dezelfde passie heeft. Ook een oud-trainee en inmiddels consultant bij Quoratio die eerder bij het Isala heeft gewerkt, komt af en toe langs om ons meer te leren over Horizontaal Toezicht. Megatof dat daar de tijd voor wordt genomen. Ik leer daar veel van, want daardoor krijg ik meer ervaringen mee over de cultuur binnen een ziekenhuis, praktische oplossingen en nieuwe ontwikkelingen.”

Quoratio-collega’s worden vaak ingeschakeld om de ‘organisatieblindheid’ weg te nemen en binnen een gestelde deadline met een oplossing te komen die veel impact kan hebben voor de organisatie. Dat maakt je eigenlijk vanaf het begin al een Junior Consultant.

Steffen vertelt verder dat een traineeship wel echt iets van je vraagt. Hij adviseert daarom: “Bereid je goed voor, win advies in over de inhoud, vraag naar ervaringen van collega’s en neem een kijkje in de praktijk!” Bewustwording stond de gehele selectieprocedure centraal, die volgens Steffen erg eerlijk en enthousiast was en waarvoor echt de tijd werd genomen. “Af en toe was het wel even zweten… Bijvoorbeeld met het maken van de test en het telefoontje of ik al dan niet aangenomen was. Na bijna een jaar heb ik al veel passie voor de zorg met anderen kunnen delen en we zijn nog lang niet klaar… In augustus staan voor mij Projectmanagementvaardigheden, Dossiermanagement en een keuzemodule op de planning. Zo blijf ik me ontwikkelen.”

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?