Healthcare

Brede mogelijkheden binnen de zorgadministratie

Juliette Kan, Junior Consultant Zorgadministratie bij Zorgon (onderdeel van Quoratio), is vastberaden van plan om te blijven leren. Ze wil zichzelf breed blijven ontwikkelen en zoveel mogelijk uit haar opdracht halen. Dat betekent dat ze graag meekijkt met alle zorgprocessen binnen haar afdeling. Juliette is momenteel verantwoordelijk voor het functioneel beheer op de medische administratie in het LUMC. Ze deelt haar verhaal met ons, lees je mee?

Bijdragen aan zorgadministratie; van onschatbare waarde!

Als je je eens bedenkt wat er allemaal ‘achter de schermen’ gebeurt in de zorg… Dat is een hoop! Ik vind het geweldig om daar mijn bijdrage aan te leveren’’, aldus Juliette. Ze werkt vier dagen bij het LUMC in Leiden en werkt een dag per week samen met haar medetrainees aan inhoudelijke verdieping. Voor haar was een traineeship de ideale vervolgstap na haar studie. Ze wilde namelijk het gat opvullen tussen alle theorie en de dagelijkse praktijk. Na haar een master Biomedische Wetenschappen en Beleid & Management en diverse stages in ziekenhuizen, wist ze het zeker: “Ik wil de zorgadministratie in’’. Want een goed georganiseerde en gevoerde zorgadministratie is van onschatbare waarde. Niet veel later kwam ze op haar universiteit in contact met Zorgon en ging ze inhoudelijk met ons in gesprek.

"In de toekomst zou ik het tof vinden om een zorgadministratie opdracht te doen. Door verschillende opdrachten binnen de zorgadministratie kan ik mij breed ontwikkelen."

Goed gevoel bij het traineeprogramma

De inhoud van het Traineeprogramma Zorgadministratie was voor mij het allerbelangrijkst! In combinatie met het informele gesprek voelde dat voor mij als thuiskomen. Dit is mijn eerste ‘echte baan’ dus daar wil je wel een echt goed gevoel bij hebben! Drempels op de weg naar succes? Die hef ik op met mijn lef momentjes!. Wil je hier meer over weten? Ga dan eens met me in gesprek!

Mijn opdracht

Bij mijn opdrachtgever ben ik betrokken bij het testen van nieuwe releases van het EPD (HiX). Indien er werkinstructies ontbreken vul ik deze aan, een mooie manier om processen binnen de organisatie te leren kennen. Ons team is verantwoordelijk voor het beheer van de artsentabel. Tijdens mijn traineeship ben ik bezig met het optimaliseren van de kwaliteit van deze stamtabel. Dit doe ik onder andere door middel van datascripts. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het aanleveren van de LBZ (Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg) en de DBC-informatiesystemen (DIS). Op een werkdag ben ik ook veel bezig met ad-hoc vragen, meldingen en wijzigingsverzoeken van collega’s binnen het LUMC die gebruik maken van het EPD. Als collega’s tegen problemen aanlopen, probeer ik deze zo goed mogelijk op te lossen. Lukt het mij zelf niet dan zoek ik contact met de Chipsoft consultants.

“Als ik aan het einde van de dag naar buiten loop, hoop ik dat de processen binnen de zorgadministratie goed verlopen en ik een bijdrage geleverd heb aan het optimaliseren van deze processen."

Binnen het vakgebied zorgadministratie is veel te zien. Er zijn verschillende werkwijzen, opdrachten en werkgevers. Ik heb voor de consultancy gekozen omdat het mij juist zo leuk lijkt om te zien hoe de processen binnen de zorgadministratie op diverse manieren kunnen lopen. Alle medetrainees zitten in ‘hetzelfde schuitje’, dat maakt het mogelijk om op vrijdagen met elkaar te sparren over je opdrachten.

Ben je nieuwsgierig naar de actualiteit binnen de zorg en dan specifiek in ziekenhuizen? Blijf ons volgen! Binnenkort deel ik nog meer ervaringen met je en neem ik je zelfs mee tijdens mijn werkdag.

Nieuws & ervaringen

E-housedag traineeship Financiële Administratie
E-housedag traineeship Zorgadministratie
E-housedag traineeship HRM- & Salarisadministratie
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?