Finance

Gerben neemt je mee in zijn eerste maanden als trainee bij Quoratio

Gerben startte na zijn studie Bedrijfseconomie als één van de eersten met het Traineeship Financiële Administratie waarna hij is geplaatst bij Venturion. Hier kan hij zijn eerste werkervaring opdoen en heeft hij het ontzettend naar zijn zin. Hij neemt je mee in zijn eerste maanden als trainee bij Quoratio.

Waar ik naar op zoek was
Na het afronden van mijn havo ben ik gestart met de hbo-opleiding Bedrijfseconomie. Na het behalen van dit diploma in 2017 ging ik op zoek naar een baan. Mijn zojuist afgeronde opleiding bleek een schot in de roos. Echter vroegen veel werkgevers om werkervaring. Ervaring die ik door mijn recente afstuderen nog niet bezat. Daarom ging ik op zoek naar een plaats waar ik deze werkervaring kon opdoen.

Ik was op zoek naar een plek waar ik mijn eerste werkervaring kon opdoen en die vond ik bij Quoratio.

Waarom ik voor Quoratio koos
Via Jobbird kwam ik bij het Traineeship Financiële Administratie van Quoratio terecht. Toen bleek dat Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) een vast onderdeel van het traineeship was werd ik meteen enthousiast. Want MBA is op bepaalde vlakken de basis van Bedrijfseconomie en gaat op andere vlakken dieper in op de inhoud. Dit gaf mij de kans om bepaalde onderdelen van mij studie nog eens kort te herhalen en daarnaast relevante werkervaring op te doen. Gelukkig wilde Quoratio mij ook graag hebben en werd ik als één van de eerste finance trainees aangenomen.

Over de opleiding
Door mijn vooropleiding had ik een goed beeld van het vakgebied en beschikte ik al over de nodige basiskennis. Toch heeft de opleiding bij Quoratio me veel gebracht. Waar mijn docenten op het hbo veel meer stof en – weinig voorkomende – uitzonderingen bespraken waren de docenten bij Quoratio vooral gericht op de basis, gevolgd door relevante verdieping op sommige onderdelen. Er was voldoende ruimte om ons te richten op het waarom. En als je weet waarom iets op een bepaalde manier in elkaar steek, ga je de stof steeds beter begrijpen en kun je deze gemakkelijker eigen maken.

Mijn eerste opdrachtgever
Ik ben nu werkzaam bij AtHomeFirst, een onderdeel van Venturion Health & Care waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Venturion Health & Care levert huishoudelijke hulp, begeleiding en dagbesteding. Daarnaast wordt de begeleiding en dagbesteding deels uitbesteed aan onderaannemers.

Bij Venturion kan ik de basis waarvoor ik gestudeerd heb in de praktijk brengen.

In eerste instantie ben ik hier aan het werk gegaan om de facturatie van de onderaannemers te verzorgen, de inkoop en de zorgregels aan te leveren bij het CAK. Intussen heb ik ook de rest van AtHomeFirst – wat vanuit de BV zelf gedaan wordt aan huishoudelijke hulp – voor mijn rekening gekregen. Dus het bijwerken van de bank, het factureren van uitzonderlijke facturen via het verkoopboek en het inkoopboek bijhouden. Hiermee kan ik de basis waarvoor ik gestudeerd heb in de praktijk brengen.

Hoe vind je het om voor Quoratio te werken?
Vanaf het begin af aan vond ik Quoratio een leuk bedrijf, leuke mensen met een ambitie waar ik me in kan vinden. Je merkt dat je niet zomaar een trainee bent, maar echt onderdeel van de organisatie. Je wordt meegenomen in de vele veranderingen, ook al heb je hier niet dagelijks mee te maken. Hierdoor voel je je echt verbonden met de organisatie, terwijl je veelal bij de opdrachtgever aan het werk bent.

Ik probeer elke dag 100% te geven, te genieten en mijn werk goed te doen en over 5 jaar kijk ik weer 5 jaar vooruit.

Wat is je ambitie?
Momenteel zit ik nog bij mijn eerste opdrachtgever, ik kan dus niet zeggen hoe ik het vind om in de detachering te werken. Maar mijn verwachting is dat ik het leuk vind. Elke opdracht is dan weer nieuw en spannend en daar ben ik wel gevoelig voor. Over 5 jaar ben ik 28 en zou ik graag bij een bedrijf werken dat lijkt op het bedrijf waar ik nu zit. De branche maakt me niet uit, maar de sfeer moet goed zijn en ik moet me op mijn gemak voelen. Dat kan bij Quoratio zijn, maar dus ook daar buiten. Het liefst als senior financieel medewerker, als dat dan überhaupt al mogelijk is.

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login