Finance, Healthcare, HR & Payroll

Drie consultants, van opdracht naar opdracht

Als Consultant bij de Quoratio Groep werk je binnen een paar jaar aan verschillende opdrachten. Soms vervang je iemand op capaciteitsniveau, een andere keer gaat het over systeemimplementatie, processen en de volgende keer over een advies hoe de administratieve backbone van de organsiatie zo in te richten dat deze toekomstbestendig is. Het gaat hierbij altijd om de driehoek: mens, proces en systeem. Waar veel vaker ook digitalisering en change management om de hoek komen kijken. Drie Consultants, een uit ieder domein, nemen je mee hoe hun periode er de afgelopen tijd uitzag. Voor, tijdens en na corona. We vroegen het Nico, Mike en Caroline.

Nico Koeman, Healthcare Consultant 

Nico werkte afgelopen tijd samen met collega en Trainee Zorgadministratie Vera Adriaens aan een intern project rondom kennisdeling over de impact van corona op de zorgadministratie in de VVT/GHZ sector. Ze verzamelden en bundelden informatie over nieuwe richtlijnen en beleid in de zorgadministratie die het gevolg zijn van de coronacrisis. Dit werd vervolgens digitaal via Teams gepresenteerd aan trainees en consultants die werkzaam zijn in de zorgadministratie. Nico: “De kennissessies werden als waardevol ervaren en zullen daarom in de toekomst blijven bestaan, ook voor andere onderwerpen. We hoorden van collega’s terug dat ze blij waren met de kennis die we tijdens de kennissessies deelden. Al vóór de coronacrisis zochten we naar mogelijkheden om kennis met elkaar te kunnen delen. Door de coronacrisis bleek al snel dat dit prima op afstand kan. Ook bleek er veel vraag te zijn naar de rondetafelsessies die we organiseerden voor zorgorganisaties. Het was leuk om deze eerste klantendagen bij te wonen en in gesprek te gaan over recente en interessante onderwerpen. Voor de toekomst neem ik mee dat je veel kunt betekenen intern en extern. Je hoeft niet stil te zitten en het wordt gewaardeerd als je ideeën aandraagt. Ik kijk uit naar een nieuwe opdracht!'' 

Mike van de Weijdeven, Finance Consultant 

Met zijn thuislocatie dichtbij de Belgische grens, is het werkgebied van Finance consultant Mike anders dan voor veel Verhoeve-collega’s niet in het oosten van Nederland. Soms heb je de ene toffe opdracht na de andere en soms is het iets rustiger. Toch is het ook een situatie waarvan je weet dat het erbij hoort als je in de detachering zit. Daar stel ik me dan ook flexibel in op. Vorig jaar kreeg ik een opdracht die in eerste instantie niet heel uitdagend leek, maar niets was minder waar. Die klus heeft me uiteindelijk veel gebracht. De facturatieafdeling kreeg een heel nieuw team en ik kwam binnen in de tussenfase voordat dat team aan de slag ging. Erg leerzaam hoe dat dan gaat. Een opdracht die veel meer over soft skills dan inhoudelijke kennis ging. Heel leerzaam en nieuwe ervaring op mijn cv.” Per 1 juni van dit jaar had Mike weer een iets rustigere periode door de coronacrisis, maar op 1 augustus is hij weer begonnen aan een interne opdracht, waarbij hij mag meedenken over de Quickscan van Finance & Control. “Weer heel wat anders met focus op data-analyse, dus wederom een mooie toevoeging op mijn cv. Ik denk zeker dat mijn regelmatige contact met het Salesteam een rol heeft gespeeld bij het toebedeeld krijgen van deze klus.” 

Caroline Killaars, HR Process & Payroll Consultant 

Vergis je niet in collega Caroline uit het Limburgse Weert, van stilzitten is geen sprake! Na tweeëneenhalf jaar eindigde haar opdracht bij Rabobank op eigen verzoek. Caroline: “Ik begon als trainee op de in-, door- en uitstroomafdeling (IDU), rolde door in een project waarin ik nieuwe medewerkers klaarstoomde voor het werken met het nieuwe HR-systeem en sloot af met een rol als specialist Financiële Administratie – én als consultant. Na deze periode was het echt tijd voor een nieuwe werkomgeving. Dus in december kondigden we aan de Rabobank vast aan dat ik nog een half jaar zou verlengen en dat het daarna zou stoppen voor mij. Vanaf juli heb ik eerst lekker vakantie opgenomen. Ik vond het fijn om even goed af te kunnen schakelen. Sinds 20 juli ben ik weer volledig bereikbaar en heb ik me vol enthousiasme op de opleidingen in de Campus, onze online leeromgeving, gestort. Stilstaan in mijn ontwikkeling vind ik zo zonde! De training 'Creatief Denken' kan ik van harte aanbevelen! Daarnaast volg ik via - Structuurjunkie - de trainingen ‘Nee is ook een woord’ en ‘Tijd voor jezelf inplannen’. Ik haal daar veel handvatten uit die me helpen om ook mijn rust te pakken. De trainingen wissel ik af met online koffiemomentjes met collega’s. Ik wil me verder ontwikkelen op het gebied van projectmanagement, dus plan ik afspraken in met collega’s waar ik op dat gebied wat van kan leren. Zo sprak ik een trainee die ervaring heeft met het optekenen van processen en mocht ik – door te netwerken – aanschuiven bij een MEI-meeting van HR Process & Payroll. Waar ik ook mijn volgende opdracht aan heb overgehouden. Ik ga aan de slag bij Bender. Jezelf zichtbaar maken – ik kan het iedereen aanraden!” 

Binnen de Quoratio Groep zijn we actief binnen HR Process & Payroll, Healthcare en Finance & Control. Zit jouw droombaan ertussen? 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login