HR & Payroll

Tom vertelt over zijn ervaringen binnen het payrollvak

Zo’n 7 jaar geleden had Tom geen flauw idee wat Salarisadministratie inhield. Dat is vandaag de dag, na een traineeship Salarisadministratie en tig mooie opdrachtgevers wel anders. Van het controleren van bonnetjes bij Ziggo tot het leiden van een wereldwijd project bij ING. Tom heeft alle facetten van het payrollvak van A tot Z gezien én uitgevoerd. Hij neemt ons in vogelvlucht mee in de afgelopen 7 jaar.

Ik ben echt een systeemnerd

Het begon allemaal met de het traineeship en PDL, wat destijds vooral bestond uit loonheffingen, arbeidsrecht en pensioenen. Stof die mij totaal niet lag. En daar word ook meteen de tweedeling in salarisland duidelijk. Je hebt aan de ene kant de mensen die veel en graag met regeltjes bezig zijn en urenlang kunnen praten over het genietingsmoment van loon. Aan de andere kant heb je de systeemnerds die urenlang kunnen puzzelen in systemen. En ik hoor overduidelijk bij de laatste groep, dat heb ik altijd al gedaan en dat wist ik al vanaf het begin.

Het leukste dat je kunt doen

Dat is ook de reden dat ik mijn opdracht bij Sigma zo ontzettend positief heb ervaren. Ondanks dat ik daarvoor 3 koude wintermaanden in Goes in een hotel heb doorgebracht en ver moest reizen. De inhoud van de opdracht was zo mooi, dat dit me altijd is bijgebleven. Ik mocht hier helemaal zelf conversie naar Nmbrs® draaien. En dat vind ik nog steeds het leukste dat je kunt doen; payrollconversie en nieuwe systemen inrichten.

De inhoud van de opdracht was zo mooi, dat dit me altijd is bijgebleven.

Vooral een uitdaging in de accountancy

Vooral bij accountantskantoren is payrollconversie een uitdaging. Die hebben 100 verschillende klanten en die klanten moeten allemaal salarisadministratie doen. Uiteindelijk is de basis altijd hetzelfde. Maar hoe dat precies is ingericht, is overal anders. De ene klant heeft bijvoorbeeld een hele moeilijke pensioenberekening, de ander wil een ‘Employee Self Service’ laten doorvoeren in het salarissysteem. Het is gewoon echt altijd anders. En dat maakt dat wat ik doe ook zo leuk.

Ik houd van problemen oplossen

Waar ik in mijn werk continu naar op zoek ben is het oplossen van problemen. Ik houd gewoon van problemen oplossen. En geen enkele conversie is hetzelfde, want elke klant heeft zo zijn eigen processen en die moet je in het systeem zien te krijgen. Je weet van tevoren nooit wat voor problemen je gaat tegenkomen en dat is wat het zo leuk maakt. Daarnaast help ik gewoon graag mensen. Dus samen met de klant de problemen die we tegenkomen oplossen is mij op het lijf geschreven. Elke dag kan een nieuwe uitdaging zijn en dat komt goed van pas bij iemand die zich snel verveelt.

Ik houd gewoon van problemen oplossen.

Projectmanager internationaal

En dan is daar het moment dat je wordt gevraagd als projectmanager voor een wereldwijd project en sta je ineens in Parijs voor je werk. Vanwege mijn ervaring binnen internationale salarisadministratie en ING zelf werd ik gevraagd een wereldwijd project te leiden waar alle payrolls van ING over de hele wereld verbonden moeten worden in één systeem. Met voor elk land andere processen en problemen. Mijn eerste ervaring als projectmanager en wat voor één!

Ik werd gevraagd een wereldwijd project te leiden

Senior Consultant bij PWC

De ene opdracht nog mooier dan de andere, maar het ultieme is toch wel de overstap naar PWC in de rol van senior consultant.

Tom heeft Quoratio verlaten voor een mooie nieuwe stap binnen payroll. Hij gaat als Senior Consultant aan het werk bij PWC. Een rol die hem op het lijf geschreven is. Want met het bouwen van payrollintegraties kan hij zich helemaal uitleven op het gebied van functioneel beheer, een richting die hem al vanaf de eerste dag aansprak.

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login