Nieuws

Quoratio brengt online leren en vitaal blijven slim samen

Ontwikkeling vinden we bij Quoratio heel belangrijk. Om zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling te stimuleren is het faciliteren van online leren een slimme keus. Begin maart gaven we het startschot van onze Quoratio Campus, een nieuw online leerplatform voor al onze medewerkers. Of je nu trainee of consultant bent, je kunt leren wát jij wilt, op welk moment je wilt. Vitaal blijven we door elke dag een gezonde lunch te eten en ook door samen te bewegen, zoals  op met de Quoratio bootcamp elke dinsdagavond.  Maar vitaal blijven we ook door er bewust aandacht aan te besteden en dat kan nu óók met Quoratio Campus!

Quoratio Campus

Wij bieden niet voor niets Werken & (Online) Leren. Onze professionals zijn niet alleen een helpende hand, maar denken ook strategisch mee over een efficiënte inrichting van administratieve processen. Hiervoor is actuele vakkennis noodzakelijk! Naast mooie opdrachten bij topwerkgevers krijg je tijdens je traineeship volop vakopleidingen en vaardigheidstrainingen, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd in klassikale vorm. Dat kan ook in de Quoratio Campus. Onbeperkt, waar en wanneer je maar wilt en in je eigen tempo. Wat dat is? Stel je een soort Netflix voor, maar dan vol videotrainingen. Een groot aantal mogelijkheden waaruit je zelf een keuze kunt maken. Jij bepaalt het tempo, volgt je eigen route en bepaalt je eigen doel. Trainingen-bingen is absoluut toegestaan :)

Volg jouw ontwikkelpad

Bij Quoratio geldt een culturele norm om jezelf  constant te blijven ontwikkelen. Dat is met Quoratio Campus makkelijker geworden. Patty van Ravenswaay, opleidingsmanager bij Quoratio, schreef al eens een blog over een leven lang leren. Hierin schreef ze over de nieuwe competenties die onze medewerkers moeten beheersen en die bekend staan als ‘21st Century Skills’. Vaardigheden op het gebied van communiceren, samenwerken, sociale en culturele vaardigheden, zelfregulering, kritisch en creatief denken, informatievaardigheden en ICT-basisvaardigheden. Het gaat om een mix van harde en zachte skills, die voor medewerkers op ieder niveau steeds belangrijker worden. Want de wereld verandert en daarmee het werk en de skillsset van medewerkers ook.

In de leerlijn ‘onboarding’ op Quoratio Campus wordt alle noodzakelijke informatie voor nieuwe medewerkers behandeld. De leerlijn bestaat uit essentials (micro-cursussen) met video’s gemaakt door medewerkers. Patty vertelt: “We hebben een bootcamp bij SkillsTown gevolgd om deze video’s te leren maken. Vier video’s hebben we in de studio opgenomen en daarna zijn we zelf aan de slag gegaan. Door eigen medewerkers een rol te laten spelen in de cursusvideo’s, merk je dat ze meer betrokken raken.”

Een andere leerlijn is die met “must-do’s”. Deze bevat modules waarvan Quoratio vindt dat elke medewerker ze gevolgd moet hebben. Bijvoorbeeld de module Nederlands foutloos schrijven, die zelfs voor een heuse competitie heeft gezorgd. Online leren krijgt dan ineens nog een extra dimensie; samen leren voor nog meer resultaat!.

Vitaliteit centraal

Naast jezelf kunnen blijven ontwikkelen vinden we het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten. Daarom voegde we een flink aantal video cursussen op het gebied van fysieke en mentale vitaliteit toe. Op deze manier faciliteert Quoratio Campus ook in de behoefte om te kunnen leren hoe je je lichaam en geest in goede conditie houdt. We leren en schrijven niet alleen graag over vitaliteit maar we bewegen ook graag samen. Ook bij de lancering van de academie was dit de rode draad. Patty licht toe: “We wilden het beeld creëren dat al onze professionals hun eigen race rennen. Bij de lancering van de campus heeft iedereen een pakketje opgestuurd gekregen met een rugnummer, een waterflesje en een toelichtende brief. Daarnaast hebben we een bijeenkomst georganiseerd waarin we letterlijk een startschot gaven, waarop de collega’s begonnen met rennen. Hier hebben we ook een video van gemaakt die we verspreid hebben naar de professionals die er niet bij konden zijn.”

Maak een bewuste keuze

Niet alleen privé, maar ook op werkgebied is het maken van bewuste keuzes slim. Wij helpen je graag bij het ontdekken van jouw ambitie en carrièremogelijkheden. Jouw voorgangers maakten ook, ieder op hun eigen manier, een bewuste keuze.

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login