Nieuws

Quoratio brengt online leren en vitaal blijven slim samen

Ontwikkeling vinden we bij Quoratio heel belangrijk. Om zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling te stimuleren is het faciliteren van online leren een slimme keus. Begin maart gaven we het startschot van onze Quoratio Campus, een nieuw online leerplatform voor al onze medewerkers. Of je nu trainee of consultant bent, je kunt leren wát jij wilt, op welk moment je wilt. Vitaal blijven we door elke dag een gezonde lunch te eten en ook door samen te bewegen, zoals  op met de Quoratio bootcamp elke dinsdagavond.  Maar vitaal blijven we ook door er bewust aandacht aan te besteden en dat kan nu óók met Quoratio Campus!

Quoratio Campus

Wij bieden niet voor niets Werken & (Online) Leren. Onze professionals zijn niet alleen een helpende hand, maar denken ook strategisch mee over een efficiënte inrichting van administratieve processen. Hiervoor is actuele vakkennis noodzakelijk! Naast mooie opdrachten bij topwerkgevers krijg je tijdens je traineeship volop vakopleidingen en vaardigheidstrainingen, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd in klassikale vorm. Dat kan ook in de Quoratio Campus. Onbeperkt, waar en wanneer je maar wilt en in je eigen tempo. Wat dat is? Stel je een soort Netflix voor, maar dan vol videotrainingen. Een groot aantal mogelijkheden waaruit je zelf een keuze kunt maken. Jij bepaalt het tempo, volgt je eigen route en bepaalt je eigen doel. Trainingen-bingen is absoluut toegestaan :)

Volg jouw ontwikkelpad

Bij Quoratio geldt een culturele norm om jezelf  constant te blijven ontwikkelen. Dat is met Quoratio Campus makkelijker geworden. Patty van Ravenswaay, opleidingsmanager bij Quoratio, schreef al eens een blog over een leven lang leren. Hierin schreef ze over de nieuwe competenties die onze medewerkers moeten beheersen en die bekend staan als ‘21st Century Skills’. Vaardigheden op het gebied van communiceren, samenwerken, sociale en culturele vaardigheden, zelfregulering, kritisch en creatief denken, informatievaardigheden en ICT-basisvaardigheden. Het gaat om een mix van harde en zachte skills, die voor medewerkers op ieder niveau steeds belangrijker worden. Want de wereld verandert en daarmee het werk en de skillsset van medewerkers ook.

In de leerlijn ‘onboarding’ op Quoratio Campus wordt alle noodzakelijke informatie voor nieuwe medewerkers behandeld. De leerlijn bestaat uit essentials (micro-cursussen) met video’s gemaakt door medewerkers. Patty vertelt: “We hebben een bootcamp bij SkillsTown gevolgd om deze video’s te leren maken. Vier video’s hebben we in de studio opgenomen en daarna zijn we zelf aan de slag gegaan. Door eigen medewerkers een rol te laten spelen in de cursusvideo’s, merk je dat ze meer betrokken raken.”

Een andere leerlijn is die met “must-do’s”. Deze bevat modules waarvan Quoratio vindt dat elke medewerker ze gevolgd moet hebben. Bijvoorbeeld de module Nederlands foutloos schrijven, die zelfs voor een heuse competitie heeft gezorgd. Online leren krijgt dan ineens nog een extra dimensie; samen leren voor nog meer resultaat!.

Vitaliteit centraal

Naast jezelf kunnen blijven ontwikkelen vinden we het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten. Daarom voegde we een flink aantal video cursussen op het gebied van fysieke en mentale vitaliteit toe. Op deze manier faciliteert Quoratio Campus ook in de behoefte om te kunnen leren hoe je je lichaam en geest in goede conditie houdt. We leren en schrijven niet alleen graag over vitaliteit maar we bewegen ook graag samen. Ook bij de lancering van de academie was dit de rode draad. Patty licht toe: “We wilden het beeld creëren dat al onze professionals hun eigen race rennen. Bij de lancering van de campus heeft iedereen een pakketje opgestuurd gekregen met een rugnummer, een waterflesje en een toelichtende brief. Daarnaast hebben we een bijeenkomst georganiseerd waarin we letterlijk een startschot gaven, waarop de collega’s begonnen met rennen. Hier hebben we ook een video van gemaakt die we verspreid hebben naar de professionals die er niet bij konden zijn.”

Maak een bewuste keuze

Niet alleen privé, maar ook op werkgebied is het maken van bewuste keuzes slim. Wij helpen je graag bij het ontdekken van jouw ambitie en carrièremogelijkheden. Jouw voorgangers maakten ook, ieder op hun eigen manier, een bewuste keuze.

  Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?

  Nieuws & ervaringen

  Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
  Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
  Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
  Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

  Login

  Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?