HR & Payroll

Hoe Jody en Evelien impact maken op de HR-afdeling van Danone

Werken op de HR- afdeling bij een internationale organisatie? Dat brengt veel dynamiek en vele uitdagingen met zich mee. Jody van Wielink en Evelien Vreeburg, beide trainees HR- & Salarisadministratie bij Quoratio, nemen je mee in de wereld van een HR Associate bij Danone. Een blog van een duo die zich aan elkaar optrekt, impact maakt en die samen met de organisatie elke dag weer een beetje verder innoveren. Let’s go!

Werken op de HR-afdeling volgens Jody en Evelien

Jody en Evelien zijn HR Associates bij Danone. Wat dat precies inhoudt en hoe hun dagelijkse praktijk eruit ziet? ‘’Dat is een heleboel!’’, aldus Jody. ‘’ Zo maken we contracten op voor new hires, behandelen we zwangerschapsverlof en ouderverlof, controleren we de payroll, ondersteunen we de afdeling bij o.a. het fietsenplan, salarisverwerking van expats, ziektemeldingen en hebben we bijvoorbeeld contact met de bedrijfsarts. Het leuke is dat we niet per se betrokken zijn bij declaraties en eerstelijns telefoonwerkzaamheden en als kunnen focussen op de admin en payroll. Evelien: ‘’Zonder PDL en VPS kun je naar mijn mening niet werken in het HR- & Salaris vakgebied en dus was ik superblij dat ik opleidingen kon volgen bij Quoratio’’. 

‘’Ik heb een hele fijne Talent Development Manager die erg goed met mij meedenkt, maar ik geef ook aan waar we als organisatie nog kunnen verbeteren. Die ruimte is er en die kansen pak ik.’’– Jody

Nieuw HR- & Salarissysteem

Een switch naar een nieuw HR- & Salarissysteem is een groot veranderingsproces. Joel, Payroll Consultant, zette de vijf valkuilen bij het kiezen van een nieuw systeem op een rij. ‘’Wij zijn hier een aantal maanden geleden begonnen bij Danone om het team te ondersteunen, zodat zij zich vooral kunnen richten op dit grote en toffe project. En voor ons is het dan weer superleuk om er op de achtergrond al bij betrokken te zijn’’, aldus Evelien. Juist de ervaring tussen theorie en praktijk maakt dat Jody en Evelien zich kunnen ontwikkelen tot ware Junior Consultants. ‘’We gaan van een Nederlands softwarepakket naar een internationaal pakket’’, zeggen de dames. Dat maak je ook niet overal mee. 


‘’Het is fijn dat er binnen HR steeds meer focus komt op systeem innovatie en soft skills. Juist die combi heeft de toekomst’’ - Evelien 

Doorontwikkelen bij Danone 

De achtergrond van Jody en Evelien is aardig met elkaar te vergelijken, maar ook trainees met een hele andere achtergrond kunnen terecht bij Quoratio. Wat beide dames gemeen hebben, is dat ze een hekel hebben aan stilzetten en graag in beweging willen blijven. Daarnaast zijn Evelien en Jody zijn beiden universitair opgeleid, houden van het stellen van kaders en hebben ze ook privé gemeenschappelijke interesses. Ook past een internationale werkomgeving goed bij hen. Vooral de cultuur en de innovatiemogelijkheden. Daarom past detachering ook zo goed bij ze. Ontwikkelen en meerdere opdrachten bij diverse organisaties. Dat is waar ze energie van krijgen!
‘’We starten dus met ondersteunende taken, maar hebben ook de ambitie uitgesproken ons steeds verder te verplaatsen richting de payroll en in de toekomst ook het oppakken van dergelijke projecten. Ze staan daar bij Danone ook zeer positief tegenover!’’. 

‘’Het leukste zijn de vraagstukken waar je met verschillende partijen moet schakelen, zowel binnen Nederland als daarbuiten. Het oplossen van de complexe puzzel is dan heel gaaf!’’ – Jody

Danone is een grote multinational. ‘’Wij werken op de HR shared service afdeling, waar de personeels- en salarisadministratie van zowel reguliere als internationale medewerkers (stagiairs, externen, medewerkers, expats) wordt gevoerd’’. Als afdeling maken we de belofte om binnen vijf werkdagen wijzigingen te hebben doorgevoerd, hoe simpel of complex ze soms ook zijn. Dit betekent dat we gemiddeld per dag zo’n tien of meer wijzigingen moeten doorvoeren, want ook communicatie en IT autorisaties moeten worden opgestart als er bijvoorbeeld een nieuwe medewerker start. Het mooiste aan de opdracht is het krijgen van ruimte en vertrouwen, ondanks dat je een ‘’externe’’ bent. Volgens de dames ligt de toekomst van HR tussen meer automatiseren en ook het mensgerichte aspect niet uit het oog verliezen. Dus dat vraagt andere competenties van nieuwe HR Consultants, die je onder andere leert bij de traineeships van Quoratio

‘’Jody is iets later gestart met het traineeship dus ik kan mijn ervaringen delen en we volgden ook samen de Lean Green & Yellow Belt’’ - Evelien

Impact maken is dus het meest afhankelijk van drie aspecten: 

  • Een goede basis bij Quoratio
  • Pak zelf je kansen bij de opdrachtgever
  • Blijf ontwikkelen

 

Nieuwsgierig geworden naar het traineeship?  Stuur ons een berichtje of solliciteer direct op de vacature van het traineeship HR- & Salarisadministratie
 

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?

Nieuws & ervaringen

Marlon, wonend in Nijmegen, was voordat ze begon met het traineeship zorgadministratie begeleider in de gehandicaptenzorg, maar wilde zich meer bewegen naar de achterkant van de zorg. Ze vond het traineeship via internet en werd daarna ook benaderd door een van onze recruiters. Rachelle, wonend in Den Bosch, werkte hiervoor bij een grote bank op de administratie. Ze werkte daar met een aantal Quoratio collega’s en werd enthousiast van positieve ervaringen van andere trainees. Ze gingen met elkaar in gesprek over de bewuste keuze voor detachering binnen zorgadministratie.
 Afgelopen maand was het zover voor Rik en Judith. De start van het traineeship HRM- & Salarisadministratie! Waarom kozen ze voor het traineeship en de Quoratio Groep, hoe ging de online sollicitatieprocedure en hoe hebben ze de eerste periode beleefd? De twee trainees spraken elkaar online en wij waren daarbij. Als trainee starten in tijden van corona is natuurlijk best bijzonder. Tijdens het gesprek ging het daarom ook over hoe de twee de verbinding gaan zoeken in het ‘nieuwe normaal’.
Wat kan Werken en Leren binnen de zorgadministratie voor jou betekenen?
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?