Healthcare

Waarom Hein uitgekomen is bij het traineeship van Quoratio

De trainees bij Quoratio hebben zeer uiteenlopende studies gevolgd. Sommigen hebben al raakvlakken met zorgadministratie, maar mensen met studies als Creatieve Therapie, Geschiedenis en Communicatie kunnen ook prima bij ons terecht. Laat je meenemen in het verhaal van Hein.

Na 20 jaar in Bergen op Zoom gewoond te hebben, besloot ik naar Utrecht te verhuizen voor mijn studie. Mijn plan was om fysiotherapie te gaan studeren, maar toen ik hiervoor werd uitgeloot moest ik op zoek naar iets anders.

Op zoek naar alternatieven binnen de zorgsector ben ik uitgekomen bij het traineeship van Quoratio!

Ik ben toen op zoek gegaan naar een studie die raakvlakken had met fysiotherapie en kwam al snel uit bij de studie oefentherapie Cesar. Tijdens mijn opleiding heb ik zoveel mogelijk praktijkervaring opgedaan binnen de oefentherapie, van kinderoefentherapie tot psychosomatische oefentherapie. Ik ben zelfs een half jaar naar Sri Lanka geweest om therapie te geven.

Tijdens mijn studie werkte ik bij de post als postvoorbereider en postbezorger. Daarnaast begon ik als derdejaars met het geven van zwemtherapie aan mensen met een lichamelijke beperking. Denk hierbij aan een knie- of heupprothese of mensen met evenwichtsproblemen. Naast mijn baan als zorgadministrateur kan ik toch nog iedere woensdag therapeut zijn en mensen helpen.  Dit doe ik tot op heden nog steeds en dit geeft mij veel voldoening.

Na het afronden van mijn studie wist ik precies waar ik als oefentherapeut wilde werken. Daarom zocht ik naar een baan als oefentherapeut. Echter bleek het krijgen van een baan erg lastig en ben ik uiteindelijk gaan zoeken naar alternatieven binnen de zorgsector.

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login