HR & Payroll

Wat ik doe als Salarisadministrateur Accountancy?

De wereld van salarisadministratie? Cindy Gaube, Payroll Consultant & Docente PDL bij Quoratio kan je er alles over vertellen! Cindy startte zo’n 11 jaar geleden met haar traineeship, maakte na een aantal jaar een uitstapje en kwam in 2015 weer terug op het ‘oranje honk’. Ze kwam terug bij Quoratio voor de diversiteit in opdrachten. Tegenwoordig geeft ze ook eindejaarseminars en verzorgt ze de modules loonheffingen en arbeidsrecht & sociale zekerheid.

Salarisverwerking – the core

Kleine of grote werkgevers, ze hebben allemaal te maken met het verwerken van salarissen van hun personeel. Grote bedrijven hebben daar meestal iemand of meerdere personen voor in dienst die de gehele administratie doen. Het liefst ook op het gebied van HR en salaris. De bedrijven die hun (salaris)administratie liever uitbesteden, die helpen we van A tot Z . We geven advies en voeren uit!

Dan kun je bijvoorbeeld denken aan pensioen vraagstukken, waar de ‘bakker op de hoek’ vaak niet de nodige up-to-date kennis van paraat heeft. Het leukste vind ik dat ik niet beperkt ben in mijn uitdagingen. Ik heb vaak te maken met 30 cao’s voor 100 verschillende klanten. Waar de core salarisverwerking is, ben ik dus niet alleen maar puur en alleen bezig met verlonen, maar kan ik mij ook specialiseren in softwarebeheer en verzorg ik migraties van systemen zoals Loket, Unit4 en Nmbrs.

Het is elke dag weer een verrassing wat de dag brengt. Een typische vakidioot binnen de Accountancy wordt enthousiast van cijfers en ‘regels’. Dat enthousiasme en die vakkundigheid breng ik graag over op andere consultants en trainees.

Ambitie en ontwikkeling

Aan het begin van mijn carrière stond ontwikkeling centraal. Ik leerde veel en was verzekerd van een werkplek en warm bad bij Quoratio. Ontwikkeling speelt nog steeds een belangrijke rol. Voor mijzelf, maar ook voor de trainees die mijn trainingen volgen binnen de Quoratio Academy. Ook al is het bedrijf groter geworden, je merkt nog steeds het gevoel van een informele club, persoonlijke aandacht. Dat is mij altijd bijgebleven.

Wat typisch is aan werken binnen de salarisadministratie en dan specifiek op het gebied van Accountancy? Je weet wel wanneer de verloning gedaan moet worden, maar veel is wel ad hoc. Je moet snel kunnen en willen schakelen. Je bent namelijk een vraagbaak voor alles wat met personeel en administratie te maken heeft. Ik ben bij de salarisverwerking betrokken vanaf de aanlevering van de mutaties tot de verwerking en alle aspecten die hierbij horen. Tussen de 15e en 25ste van de maand kent accountancy enorme pieken. Voldoende bedrijvigheid en dynamiek dus.

De ene keer doe ik de salarismutatie voor een metaalbedrijf, dan bel ik met iemand uit de horeca en heeft een detailhandel iets in hun systeem wat meteen opgelost moet worden. Dat is voor mij diversiteit.

Als consultant breng jij die frisse blik

Vooruitlopen, veranderingen mogen doorvoeren en mensen meenemen in processen? Check! Als consultant breng jij die frisse blik. We werken dan wel veel met nummertjes, maar zelf ben je geen nummer. De combi van docent zijn en werken in de praktijk is voor Cindy goud waard.

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?