HR & Payroll

Waarom Cyanne met een WO-diploma op zak koos voor een traineeship

Net uit de schoolbanken en op zoek naar een mooie baan waar je ervaring kunt opdoen en kunt groeien. Voor Cyanne Martens, trainee HR- & salarisadministratie, was dat als 23-jarige met een WO-diploma op zak nog een flinke uitdaging. Waarom? In deze blog, naar aanleiding van een interview die wij met haar afnamen, legt ze uit waar ze zoal tegenaan liep, waarom ze voor het traineeship van Quoratio koos en hoe haar ambitie in administratie zich verder kan ontwikkelen in de toekomst.

Op zoek naar een traineeship

Cyanne heeft een afgeronde WO-studie, is jong en dan wil je wat. Ze wil zich graag ontwikkelen binnen het HR-vakgebied. Het traineeship HR- & salarisadministratie is voor haar een springplank om over een aantal jaar door te groeien naar een consultancy functie of in de toekomst HR Manager te worden. Want volgens Cyanne is HR de paraplu voor recruitment, HR en salarisadministratie. Ze kwam Quoratio tegen op Facebook, ons traineeship voldeed aan haar ‘eisen’ van blijven leren en ervaring opdoen en ze vond het prettig dat de selectiegesprekken soepel en vlot verliepen.

Ik stond er echt van te kijken dat mijn selectieprocedure nog geen week duurde!

Lef hebben

“Een van de kernwaarden van Quo, maar ook voor mij als trainee een belangrijke waar ik door mijn HR Manager vaak aan herinner wordt. In het begin van mijn traineeship werd mij geadviseerd veel ‘koffiedates’ in te plannen met collega’s en vakgenoten, om mij te verbreden en te verdiepen in het vak van HR- en salarisadministratie. De afwisseling van een tweejarig traineeship, maar toch niet twee jaar bij dezelfde klant zitten, spreekt mij erg aan. Omdat Cyanne het erg belangrijk vindt dat ze weet waar haar medetrainees en consultants mee bezig zijn, deelt ze in het kader van ‘lef hebben’ hierbij ook haar eigen verhaal.

Bij Quoratio is het ook mogelijk een traineeship zorgadministratie te volgen, Cyanne koos juist gericht voor HR- en salarisadministratie. In het verleden heeft Cyanne ook ‘in het huis’ gewerkt, zoals ze dat zo mooi noemen in de zorg. Daar liep ze toen stage op de HR afdeling vaneen verpleeghuis. Ze doet HR- en salarisadministratie, maar wellicht ooit dus wel binnen een andere zorgorganisatie. We gaan zien wat de toekomst gaat brengen. Binnen Quoratio zijn er in ieder geval mogelijkheden op beide vlakken.

Inhousedagen Quoratio

Het sollicitatieproces van Cyanne ging vlot en misschien kun je niet altijd in dezelfde week op gesprek komen en in de week daarna direct starten, maar het liefst pakken we lekker door. In februari organiseerde Quoratio de eerste inhousedag van 2019. Als net gestarte trainee voor Cyanne was dit een mooi moment om in gesprek te gaan met potentiële medetrainees en meer te horen over de vervolgstappen/trainingen. Zelf vroeg ze zich wel eens af: “is het traineeship te mooi om waar te zijn?” Nu kan ze met volle overtuiging zeggen, nee je kunt ook echt Werken & Leren.

Nieuws & ervaringen

Kyra Bosman wist dat ze ‘iets wilde met mensen’. Maar ze wist ook dat ze ook goed kan organiseren en in haar eerdere job in de horeca vaak als het centrale aanspreekpunt werd gezien. Ze ging daarom op zoek naar een combinatie van die twee, en vond die bij Quoratio in het traineeship HR- & Salarisadministratie. Voor wie haar Instagram take-over gemist heeft, je hebt mazzel! Want ze deelt nu ook hier haar uitgebreide verhaal.
Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe een van onze alumni het maakt na zijn/haar traineeship? Waar het programma uit bestaat? Hoe je begeleidt wordt van opdracht naar opdracht en hoe je uiteindelijk de keuze maakt verder te gaan bij Quoratio of bij een van haar opdrachtgevers? Kim Koevoets startte in 2017 met haar traineeship HR- & salarisadministratie en werkt nu als salarisadministrateur bij BDO.
We stellen je voor aan Sander van Doorn, HR Proces & Payroll Consultant bij Quoratio. Sander vertelt je in dit blog meer over hoe en waarom hij in de consultancy terecht is gekomen, waarom de rol van Projectleider hem zo goed past en hoe hij zich snel kon ontwikkelen binnen uiteenlopende opdrachten.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?