HR & Payroll

Waarom Cyanne met een WO-diploma op zak koos voor een traineeship

Net uit de schoolbanken en op zoek naar een mooie baan waar je ervaring kunt opdoen en kunt groeien. Voor Cyanne Martens, trainee HR- & salarisadministratie, was dat als 23-jarige met een WO-diploma op zak nog een flinke uitdaging. Waarom? In deze blog, naar aanleiding van een interview die wij met haar afnamen, legt ze uit waar ze zoal tegenaan liep, waarom ze voor het traineeship van Quoratio koos en hoe haar ambitie in administratie zich verder kan ontwikkelen in de toekomst.

Op zoek naar een traineeship

Cyanne heeft een afgeronde WO-studie, is jong en dan wil je wat. Ze wil zich graag ontwikkelen binnen het HR-vakgebied. Het traineeship HR- & salarisadministratie is voor haar een springplank om over een aantal jaar door te groeien naar een consultancy functie of in de toekomst HR Manager te worden. Want volgens Cyanne is HR de paraplu voor recruitment, HR en salarisadministratie. Ze kwam Quoratio tegen op Facebook, ons traineeship voldeed aan haar ‘eisen’ van blijven leren en ervaring opdoen en ze vond het prettig dat de selectiegesprekken soepel en vlot verliepen.

Ik stond er echt van te kijken dat mijn selectieprocedure nog geen week duurde!

Lef hebben

“Een van de kernwaarden van Quo, maar ook voor mij als trainee een belangrijke waar ik door mijn HR Manager vaak aan herinner wordt. In het begin van mijn traineeship werd mij geadviseerd veel ‘koffiedates’ in te plannen met collega’s en vakgenoten, om mij te verbreden en te verdiepen in het vak van HR- en salarisadministratie. De afwisseling van een tweejarig traineeship, maar toch niet twee jaar bij dezelfde klant zitten, spreekt mij erg aan. Omdat Cyanne het erg belangrijk vindt dat ze weet waar haar medetrainees en consultants mee bezig zijn, deelt ze in het kader van ‘lef hebben’ hierbij ook haar eigen verhaal.

Bij Quoratio is het ook mogelijk een traineeship zorgadministratie te volgen, Cyanne koos juist gericht voor HR- en salarisadministratie. In het verleden heeft Cyanne ook ‘in het huis’ gewerkt, zoals ze dat zo mooi noemen in de zorg. Daar liep ze toen stage op de HR afdeling vaneen verpleeghuis. Ze doet HR- en salarisadministratie, maar wellicht ooit dus wel binnen een andere zorgorganisatie. We gaan zien wat de toekomst gaat brengen. Binnen Quoratio zijn er in ieder geval mogelijkheden op beide vlakken.

Inhousedagen Quoratio

Het sollicitatieproces van Cyanne ging vlot en misschien kun je niet altijd in dezelfde week op gesprek komen en in de week daarna direct starten, maar het liefst pakken we lekker door. In februari organiseerde Quoratio de eerste inhousedag van 2019. Als net gestarte trainee voor Cyanne was dit een mooi moment om in gesprek te gaan met potentiële medetrainees en meer te horen over de vervolgstappen/trainingen. Zelf vroeg ze zich wel eens af: “is het traineeship te mooi om waar te zijn?” Nu kan ze met volle overtuiging zeggen, nee je kunt ook echt Werken & Leren.

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?