HR & Payroll

Bas over zijn loopbaan binnen HR Process en Payroll in 8 jaar Quoratio

Bas neemt je mee door zijn loopbaan in de acht jaar die hij bij de Quoratio Groep werkt. Hij startte als trainee, groeide door naar HR Process & Payroll Consultant en is inmiddels Interim Teamcaptain Salarisadministratie. Bas werkte, onder andere, bij de Gemeente Amsterdam, ING, een farmaceut en een payroll organisatie. Lees hier hoe de Quoratio Groep het voor Bas mogelijk heeft gemaakt om zich breed te ontwikkelen.

De switch naar Human Resource Management en de mogelijkheden van een traineeship

Bas: “Ik werkte binnen het hotelmanagement, waar ik in aanraking kwam met HR. Ik vertrok naar België voor een master en na één lesje met iets over een loonstrook wist ik dat ik hier meer diepgang in zocht. HR-processen worden wel uitgelegd binnen een opleiding, maar de link naar de praktijk mist vaak. Ik wilde starten in het werkveld, maar ook leren, dus ging ik op zoek naar een werkgever die een traineeship aanbood en zo kwam ik bij Quoratio. Destijds had Quoratio nog maar 100 medewerkers, waar dat er vandaag de dag 650 zijn. De opleidingsmogelijkheden binnen de salarisadministratie spraken me aan, dus ben ik er voor gegaan.’’

‘’Al snel kreeg ik meer verantwoordelijkheid en variatie in mijn opdrachten. Wat voor mij de gouden combinatie is? Een groot netwerk, ervaring opdoen en werken bij verschillende organisaties om zo razendsnel een gevarieerd cv op te bouwen’’

De verscheidenheid aan opdrachten van een HR Process & Payroll Consultant 

Bas: ‘’In acht jaar tijd heb ik altijd een opdracht gehad. Ik ben begonnen op de back-office van Gemeente Amsterdam en bemoeide me al snel ook met de front-office en de PSA. Juist de combinatie van de harde en zachte kanten van HR is zo interessant, dus toen ik Consultant werd was ik maar wat in mijn nopjes dat ik naast het uitvoerende administratieve werk me ook bezig mocht houden met procesoptimalisatie en systeemimplementatie. Inmiddels kan ik een boek schrijven over mijn tijd binnen de salarisadministratie bij Quoratio’’. 

‘’Ons vak is al lang niet meer kennis alleen. De bodemloze put aan kennis is wel de basis, maar juist ook het meedenken met management, de samenwerking met HR en finance en de verschillende projecten maken mijn job nooit saai’’

Op de vraag wat Bas dan zoals heeft gedaan bij opdrachtgevers, antwoord hij: ‘’Dan moet je in het begin denken aan met je voeten in de klei als junior PSA. Al snel ga je ondersteunen bij procesoptimalisatie, complexe verloningsconstructies, krijg je een coördinerende rol, kijk je kritisch naar outsourcingsmogelijkheden, naar gezamenlijke rapportages, bied je kwaliteitsissues het hoofd, breng je structuur op de afdeling door werkprocessen te maken en te delen. Het enige wat toen nog miste op mijn cv was een systeemimplementatie. En dat was het moment dat ik terugkwam bij de Gemeente waar ik ooit gestart was om AFAS te implementeren.’’

Waarom de liefde voor het vak, consultancy en Quoratio nog lang niet over is... 

‘’Werken bij Quoratio is voor mij altijd een win-win situatie geweest en dat is het nog! Alleen detachering? Zo heeft het voor mij nooit gevoeld. We werken echt samen. Ook als we op een eigen opdracht zitten’’, zegt Bas. Ook de korte lijntjes met collega’s waardeert hij. 

“Iedere organisatie kampt in deze tijden met verouderde werkwijzen, move to the cloud trajecten, nieuwe wet- & regelgeving, het implementeren van HR tech oplossingen en het doorvoeren van bedrijfsveranderingen in workflows. En daar komt ons vak bij elkaar. Zero Admin wint terrein. Hierbij heb ik het over een wereld waarin de HR en Payroll administratie zijn gedigitaliseerd en handmatige handelingen zijn weggeautomatiseerd of naar de achtergrond zijn verdwenen. Analyseren, functioneel beheer en soft skills zijn daarom niet meer weg te denken uit het ons vakgebied. Die liefde is nog lang niet over. Binnen ons vak niet, binnen consultancy niet en binnen Quoratio niet. 

‘’Als je denkt dat je op een saai, stoffig, grijs kantoor vol oude salarisadministrateurs terechtkomt heb je het goed mis. Wil je weten hoe het er wel aantoe gaat? Ik daag je uit eens het gesprek aan te gaan met mij of een van mijn collega’s. 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login