HR & Payroll

Consultant Salarisadministratie: heel bewust gekozen voor de consultancy

Audrey Park is Payroll Consultant bij Quoratio en inmiddels alweer bijna vier jaar werkzaam binnen de salarisadministratie. Ze koos er bewust voor om te werken in salarisadministratie binnen de consultancy, hoewel ze merkt dat dit een saai imago heeft. Toch weet ze zeker dat meer mensen zich zullen herkennen in haar verhaal en ze hoopt dan ook dat ze mensen weet te inspireren om ook te kiezen voor dit mooie vakgebied.

Quoratio – óók voor ervaren consultants!

Audrey kwam eind 2015 aan boord bij Quoratio. Ze had haar Vakopleiding Payroll Services al op zak en wilde méér zien van de administratieve wereld dan alleen salarisadministratie binnen de accountancy. Audrey: “Op het moment dat ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging, kwam ik terecht bij een van de bekendste spelers op het gebied van salarisadministratie. Ik vind het prettig om een toekomstige werkgever te bellen voordat ik een sollicitatiebrief stuur. Van een collega kreeg ik de tip om eerst een van de concurrenten te bellen. Hierdoor kon ik me beter voorbereiden op vragen die ik wilde stellen en welke vragen ik kon verwachten. Zo gezegd, zo gedaan: ik belde Quoratio en ben toen eigenlijk nooit meer weggegaan!”

Volgens Audrey is Quoratio groot genoeg om een divers klantenbestand te bedienen, zodat er altijd wel een opdracht is die matcht met haar wensen, en klein genoeg om haar medewerkers nog steeds echte aandacht te geven.

Audrey geeft aan dat het gevoel aan de telefoon bij Quoratio direct goed was. “Quoratio stelde mij óók vragen, in plaats van alleen informatie te zenden.” De weloverwogen beslissing om verder te kijken dan een accountantskantoor en één salarispakket heeft haar veel gebracht. “Ontwikkeling voorop en ook als ervaren consultant nog iedere dag blijven groeien – dát sprak mij enorm aan bij Quoratio”.

Kijkje in de agenda 

Audrey kan volgens eigen zeggen maar moeilijk genoegen nemen met ‘hoe iets nu gaat’. “Er is namelijk altijd verbetering mogelijk, en ik neem geen genoegen met de status quo. Als systemen of processen ons tegenhouden in ons werk, dan moeten we daar iets aan doen! Ik geniet ervan om me daarin vast te bijten. Inmiddels ben ik 3,5 jaar op pad bij Quoratio en heb ik al mogen werken voor een vijftal opdrachtgevers.”

“Je begint echt met je voeten in de klei. Ziet veel verschillende organisaties en systemen en groeit zo door tot vraagbaak van de organisatie. Supertof!”

Wat Audrey zoal voor leuke uitdagingen heeft gehad? “Hold your horses! Heb je even? Bij de ene opdrachtgever heb ik de implementatie van een nieuw HR-systeem begeleid. Mijn opdracht bij een bank had de focus op het verlonen van expats, verzorgen van mutaties en het zorgen voor juiste loonstroken. Vervolgens heb ik in-house gewerkt bij een HR-softwareleverancier, waar ik het eerste aanspreekpunt was voor alle salarisadministrateurs en ook verantwoordelijk was voor de gehele coördinatie. Tijdens mijn vierde opdracht als Salaris Adviseur was ik tevens bezig met de werkverdeling, veel in overleg met collega’s en gaf ik terugkoppeling aan het management.”

“Alles wat je leert, neem je weer mee naar de volgende opdracht. Soms kom je in een warm bad terecht en doe je het samen. Een andere keer sta ik er even alleen voor, maar kan ik ook stappen maken en een team om me heen bouwen. Daarnaast ben ik nu ook bezig met een Green Belt-training waar ik veel energie uit haal! Bij mijn huidige opdrachtgever werk ik samen met twaalf andere trainees. Sommige focussen op verlof/verzuim, anderen op arbeidsvoorwaarden en/of aanstellingen. Ik deel mijn ervaringen met de interne organisatie, trainees en directe collega’s bij de klant. Dat is voor mij de rol van een echte consultant.”

“Het uitdagende aan mijn werk is dat ik veel persoonlijke gesprekken heb, die ik vergelijk met wat ik zie in systemen, waarmee ik de foutinvoer probeer te reduceren. Daar worden we allemaal beter van.”

Regie over je eigen carrière

“Als consultant had ik mijn inhoudelijke basiskennis wel op orde. Ik volgde een leergang adviseren op het kantoor in Bunnik en de focus bij Quoratio ligt nu veel meer op de ontwikkeling van mijn competenties. Ik kan steeds zelf aangeven waarin ik mij wil ontwikkelen. Zo staat de opleiding CBC nog op mijn verlanglijstje. Het is fijn dat er bij Quoratio gekeken wordt hoe en op welke termijn de toekomstmogelijkheden zijn binnen mijn gekozen loopbaanpad. Zo ben je als het ware steeds bezig je eigen bouwstenen op elkaar te stapelen. Een tijdje geleden had ik bijvoorbeeld een week tussen twee opdrachten in. Toen ben ik de Quoratio Campus ingedoken, ons online leerplatform. Zo heb ik bijvoorbeeld een schrijfwijzer gevolgd en een cursus integriteit bij de gemeente. Altijd handig als je volgende opdracht bij een gemeente is!”

Kansen zijn er om met beide handen beet te pakken. Bij Quoratio maakt het niet uit op welk niveau iemand binnenkomt, groeien doen we samen. Pak jij je kans? Check de vacatures!

We vroegen Audrey ook met welke systemen ze werkt. Haar antwoord: “Ja, welke niet? Unit4, Raet, Workday, SAP, AFAS, … Ik kan met heel veel systemen overweg, en dat is ook nodig. Als consultant wil ik namelijk overal op kunnen inspringen en collega’s goed kunnen begeleiden en adviseren.”

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login