Nieuws

Welke vragen kun je zelf stellen?

Een sollicitatiegesprek is niet alleen voor de potentiële werkgever om in te schatten of jij geschikt bent voor de functie en de organisatie. Dit is ook voor jou het uitgelezen moment om in te schatten of je bij deze werkgever aan het werk wilt. Want een goede match, daar zijn zowel de potentiële werkgever als jijzelf bij gebaat. Maar hoe kom je daar achter? Door de juiste vragen te stellen.

"Tip: Zorg dat je in ieder geval 4 vragen hebt voorbereid, zodat je nog wat vragen achter de hand hebt wanneer er al een aantal tijdens het gesprek beantwoord zijn." 

Denk na over wat je wilt weten

Denk goed na over wat je wilt weten en stel daar vragen over. Stel geen vragen omdat dat nu eenmaal van je verwacht wordt. Want, het stellen van vragen over zaken die al besproken zijn of die je gemakkelijk zelf had kunnen vinden geven je gesprekspartner geen goede indruk. Probeer dat dus zoveel mogelijk te voorkomen.

Stel kritische vragen

Door het stellen van de juiste, kritische vragen geef jij aan dat je je goed in de organisatie en de functie hebt verdiept en dat je enthousiast bent. Verdiep je dus van tevoren goed in de organisatie en de functie. Bezoek de website en lees de vacature nog eens goed door en bedenk een paar kritische vragen naar aanleiding van deze informatie. Zo kun je verdiepende vragen stellen over de organisatie of functie, bijvoorbeeld:

  • Hoe zou u de bedrijfscultuur omschrijven?
  • Wat is volgens u de reden dat werknemers hier graag werken?
  • Hoe zou ik me in deze functie verder kunnen ontwikkelen?

Luister goed naar je gesprekspartner

En nog belangrijker: luister goed tijdens het sollicitatiegesprek wat je gesprekspartner zelf over het bedrijf en de functie vertelt zodat je daar op in kunt spelen. Want bedenk: goede vragen kun je vaak alleen stellen door eerst goed te luisteren! Wanneer je gesprekspartner het heeft over doorgroeimogelijkheden kun je bijvoorbeeld vragen:

  • Aan welke functie(s) kan ik denken wanneer we het hebben over doorgroeien?
  • Aan welke eisen moet ik voldoen om door te kunnen groeien naar deze functie(s)?

Einde van het gesprek

Vaak krijg je aan het einde van je gesprek de kans om vragen te stellen. Maar begint je gesprekspartner hier niet over? Wees dan niet bang om ze toch te stellen. Dit betekent overigens niet dat je de vragen die je hebt voorbereid moet bewaren voor het laatst.

Vragen die je beter niet kunt stellen

Je bent vast benieuwd naar een aantal arbeidsvoorwaarden die horen bij de organisatie en de functie. Hoe zit het bijvoorbeeld met je salaris, vakantiedagen en eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden? Wees daar bij een eerste gesprek terughoudend mee. Hiermee kun je namelijk de indruk wekken dat je de arbeidsvoorwaarden belangrijker vindt dan de uiteindelijke functie. Deze vragen kun je altijd nog stellen bij een tweede of derde gesprek. En vaak brengt de organisatie ze op den duur vanzelf aan de orde. Het is wel zo beleefd om daarop te wachten.

Succes met je sollicitatiegesprek!

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?