Healthcare

Zorgcontroller Matthijs gaat voor procesoptimalisatie

Zorgcontroller en Consultant binnen de GGZ. Wat dat precies inhoudt? Matthijs Tiesemawerkt bij Zorgon (onderdeel van Quoratio) en wij namen een interview met hem af. Wat maakt Matthijs allemaal mee op een dag? En hoe zorgt hij ervoor dat de organisatiebelangen en die van de cliënten gewaarborgd worden? Lees snel mee.

Hoe mijn reis begon

Begin 2016 startte Matthijs bij Quoratio als Trainee Zorgadministratie. Hij groeide al snel door naar Junior Consultant en naar Zorgcontroller. Hij kwam bij Quoratio terecht omdat hij op zoek was naar een combinatie van werken en leren waarvoor een afgeronde studie in die richting niet noodzakelijk was. Eerder deelde hij al zijn ervaring over zijn eerste maanden als trainee. 

Matthijs begon als secretarieel medewerker bij Reinier van Arkel. ”Binnen de GGZ heb ik inmiddels een aantal verschillende functies mogen bekleden. Momenteel zit ik helemaal op mijn plek als Zorgcontroller in de Jeugdwet. Inmiddels is de opdracht meerdere malen verlengd, weliswaar in verschillende functies. Zo heb ik gewerkt als coördinator van de zorgadministratie, maar ben ik ook Controller geweest van de Wmo en de WLZ.”

“Niet alleen als trainee, maar ook nu ik Consultant ben hecht ik nog net zoveel waarde aan persoonlijke ontwikkeling!”

Heb jij het in je?

Wat je nodig hebt om binnen de zorgadministratie te werken of Zorgcontroller te worden? ”Goede vraag! Ik denk vooral analytisch vermogen, goed overweg kunnen met verschillende systemen, je nieuwsgierig opstellen en een mentaliteit om altijd te willen blijven groeien. Als Controller werk je elke dag aan zinnige en beheersbare verantwoording van de zorg. dit kan je niet doen zonder de rest van bedrijfsvoering, collega’s in de zorg en samenwerking met externen. Dus werk je veel samen met ketenpartners en collega’s, en dat maakt het werk extra leuk.”

Nooit stilstaan en altijd blijven ontwikkelen, daar helpen ook de Talent Development Managers van Quoratio bij. “Daar hecht ik heel veel waarde aan – niet alleen als trainee, maar ook nu ik Consultant ben!” Matthijs’ collega worden? Kijk dan even naar de vacatures binnen de zorgadministratie.

Zorgcontrol bij GGNet

“Mijn werkweek is zo divers, ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen… Ik ben zowel operationeel als adviserend bezig! Qua operationele taken behandel ik het factureren, monitor de omzet, signaleer afwijkingen hierin en geef ik de bepaling van de omzet meer inhoud door kansen en risico’s in kaart te brengen. Bijsturen doen we samen indien nodig. Werken binnen het sociaal domein is in de breedste zin van het woord erg dynamisch, en dat maakt het juist zo leuk!

Je kijkt binnen je rol als Controller bovendien naar een toekomstbestendig proces. Samen met het team toetsen we continu of we als organisatie nog in control zijn. Dit doen wij niet alleen middels externe verantwoording – met accountants richting gemeenten – maar ook door contact te houden met alle interne stakeholders om te bepalen hoe we ook een zinnige manier onze zorg kunnen verantwoorden. Daar komen ook data-analyses bij om de hoek kijken en ben ik eerste contactpersoon voor de financieringsstroom, waarvoor ik verantwoordelijk ben.

de toekomst wil ik een nog betere Zorgcontroller worden met meer focus op verschillende financieringsstromen. Zo blijf je je altijd doorontwikkelen binnen je vakgebied en op competentieniveau. Ook blijf ik kijken naar de toekomst van het verantwoorden van zorg, op een nog zinnigere manier.”

Mensen van Quoratio en Zorgon komen binnen bij organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze een achterstand hebben, of omdat de bedrijfsvoering simpelweg toe is aan een flinke optimaliseringsslag. Wij lossen dit op met structuur, aandacht en accuratesse.

Snijvlak zorg en IT?

Binnen de zorgadministratie bij ziekenhuizen maakt vrijwel iedereen gebruik van of gaan ze over op HiX. Wij gebruiken binnen de GGZ voor het EPD bijvoorbeeld gebruik van User of Quarant. Toen ik bij Quoratio kwam, wist ik vrijwel niets van deze systemen, maar je leert het snel! Voor de data-analyses die ik maak, gebruik ik vooral mijn kennis van Excel, al is het ook wel handig als je enig inzicht hebt in datawarehouses en kubussen.”

Met Quoratio hebben we al ingezet op Horizontaal Toezicht en dat is maar goed ook. Want dat wordt aankomende jaren nog veel belangrijker dan het nu al is! Een goed voorbeeld van hoe we de samenwerking tussen het sociaal domein en de gemeente meer en meer opzoeken. 

Nieuws & ervaringen

Kyra Bosman wist dat ze ‘iets wilde met mensen’. Maar ze wist ook dat ze ook goed kan organiseren en in haar eerdere job in de horeca vaak als het centrale aanspreekpunt werd gezien. Ze ging daarom op zoek naar een combinatie van die twee, en vond die bij Quoratio in het traineeship HR- & Salarisadministratie. Voor wie haar Instagram take-over gemist heeft, je hebt mazzel! Want ze deelt nu ook hier haar uitgebreide verhaal.
Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe een van onze alumni het maakt na zijn/haar traineeship? Waar het programma uit bestaat? Hoe je begeleidt wordt van opdracht naar opdracht en hoe je uiteindelijk de keuze maakt verder te gaan bij Quoratio of bij een van haar opdrachtgevers? Kim Koevoets startte in 2017 met haar traineeship HR- & salarisadministratie en werkt nu als salarisadministrateur bij BDO.
We stellen je voor aan Sander van Doorn, HR Proces & Payroll Consultant bij Quoratio. Sander vertelt je in dit blog meer over hoe en waarom hij in de consultancy terecht is gekomen, waarom de rol van Projectleider hem zo goed past en hoe hij zich snel kon ontwikkelen binnen uiteenlopende opdrachten.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?