Finance, HR & Payroll

HR Consultant Erdal meets Finance Consultant Kas

Consultants Erdal en Kas ontmoetten elkaar (online) en spraken ze over verschillende onderwerpen die consultants van de Quoratio Groep bezig houden. Want als we als organisatie langzaam bewegen naar een consultancy-bedrijf, wat betekent dat dan voor consultants? Het werd een interessant gesprek over adviseur zijn, commercie en betrokkenheid bij ‘de groep’.

Hoewel de een (Erdal Citirki, 35) HRPP consultant is en de ander (Kas Bloemberg, 38) Finance consultant werken beiden op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij een VVT-instelling waar hij door een fusie de opdracht heeft om de fusie op financieel gebied te ondersteunen. Erdal begeleidt als Assistent Teamleider een financiële afdeling met de personeelsadministratie rondom de sluiting van een locatie. Doel is dat medewerkers zo weinig mogelijk last hebben van deze mutatie.

Adviseur zijn

Ben je als consultant ook automatisch adviseur? Erdal: “In mijn ogen kom je als adviseur toch meer in contact met mensen en vaak communiceer je dan ook op een ander niveau. Het hangt van de rol en de opdracht af of je als consultant ook echt als adviseur kunt optreden. In mijn huidige rol merk ik al wel dat ik tussen de teamleider van het financiële team en HR in zit. Tussen die twee belangen bewegen vind ik interessant.”

Kas: “In vorige opdrachten was ik vooral bezig met het opstellen van jaarrekeningen en had ik dus een meer cijfermatige functie. Als onderdeel van mijn persoonlijke groei wil ik graag groeien richting control en ik merk ik mijn huidige opdracht dat dat meteen al meer vraagt van mijn soft skills. Je kunt minder in de cijfers duiken, er is nu veel meer afstemming nodig. Daarbij merk ik nu al dat er daarbij ook sprake is van twee culturen. Waarbij er ook weerstand kan ontstaan. Ik verwacht hier veel te kunnen leren over hoe je mensen dan toch positief kunt meekrijgen. Zeker met mijn ‘blauwe’ en resultaatgerichte karakter best een uitdaging (lachend).”

Meer consultancy

De Quoratio Groep ziet de markt veranderen en past haar strategie daarop aan. Aan de ene kant verandert ons administratieve vakgebied en lijkt het zelfs te verdwijnen door automatisering en robotisering. We noemen het niet voor niks Zero Admin; een krachtige term voor een toekomst waarin administratie niet aanwezig lijkt. We streven als organisatie daarom niet langer naar zoveel mogelijk mensen op administratieve functies, maar we willen bijdragen aan het stroomlijnen van systemen en geoliede processen bij onze klanten. Om dat te bereiken zijn steeds meer consultants  nodig. En aan de andere kant vraagt de steeds complexere wet- en regelgeving meer vakkennis van specialisten, ook meer seniors dus.

Kas: “Ik denk dat we in staat zijn om vanuit deze strategie organisaties breed te bedienen. Van consultants gaat dat vragen dat ze allesoverziend kunnen zijn. Een spin in het web, in de ziel van een organisatie. Het biedt ons zelf bovendien de mogelijkheid om ons breder te ontwikkelen. Ik vind het een goede ontwikkeling en kijk er naar uit om meer te leren over Data-Analytics, BI en robotisering. Ook een beweging richting business control spreekt me aan.”

Commercie

Moet een consultant ook commercieel zijn? Erdal: “wat ik vooral belangrijk vind is dat je jezelf goed kunt verkopen. Dat je bijvoorbeeld je eigen projecten kunt verlengen. In mijn ogen doe je dat door vooral door hoe je jezelf presenteert, door zichtbaar en bereikbaar te zijn en door je werk goed uit te voeren. Zo ben je niet alleen je eigen visitekaartje maar ook die van de Quoratio Groep."

Kas: “Ik houd mijn ogen en oren eigenlijk altijd open. Het valt me op dat managers vaak denken dat er wel genoeg mensen op een afdeling zitten om al het werk uit te voeren. Op het moment wordt er hier door de fusie ook gesproken over de integratie van twee HR-systemen en wordt er bij mijn opdrachtgever toch wel getwijfeld of er voldoende capaciteit is om dat mogelijk te maken. Juist de samenwerking binnen Finance & Control, HR Process & Payroll en Healthcare, maakt dat we organisaties met meerdere vraagstukken kunnen helpen!''. 

Domeinoverstijgend

Welke betrokkenheid wordt er gevraagd van consultants bij de Quoratio Groep? Erdal: “Nou (lachend), als we het dan toch over commercie en zichtbaarheid hebben: ik wil nog wel even aangeven dat ik ook beschikbaar ben voor opdrachten van Verhoeve. Heel eerlijk, ik ben natuurlijk nog niet zo lang in dienst bij Quoratio, maar ik heb zelf niet het gevoel dat er drie verschillende bedrijven zijn binnen de Quoratio Groep. Ik vind het een heel betrokken organisatie en daardoor voel ik mezelf ook erg betrokken.”

Benieuwd naar de mogelijkheden als Consultant binnen de Quoratio Groep? Bekijk dan hier de vacatures binnen de diverse domeinen. 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login