HR & Payroll

Joel en zijn verhaal van trainee naar Consultant

Na een studie bedrijfskunde en een master in marketing koos  Joel O’Farrill Machin na een aantal jaren in sales voor een carrièreswitch. Bijna vier jaar geleden begon hij bij Quoratio met het traineeship HR- & Salarisadministratie. Nu neemt hij je mee in zijn verhaal van trainee naar Consultant in de hoop daarmee anderen te inspireren.​​​​​​​

Investeren in personeel anno 2019

Investeren in goed opgeleid personeel is van onschatbare waarde voor de werksfeer, succesvolle projecten en het bedrijfsresultaat van onze opdrachtgevers. Joel helpt organisaties bij de implementatie van HR-software, zodat systemen gaan werken voor de organisatie en eindgebruiker. In Quoratio heeft hij een werkgever gevonden die veel in hem investeert en daar is hij heel blij mee.

Meer functioneel beheer en procesoptimalisatie

Joel begon vier jaar geleden met de basis. “Salarisverwerking is nodig om de wereld van salarisadministratie te leren kennen. Veel is te digitaliseren, wat het werk nog leuker en makkelijker maakt.” De implementatie van een nieuw softwaresysteem, de focus op functioneel beheer en projectmanagement liggen hem dan ook als geen ander. “De zoektocht naar de ideale opdracht is een hele leuke! Je ontdekt gaandeweg waar je de meeste energie van krijgt en waar je goed in bent. Juist de afwisseling van opdrachten moet je liggen, en mij ligt dat wel. Gemiddeld zit ik tussen de drie en tien maanden bij één opdrachtgever. Daarna pak ik een volgende uitdaging met beide handen aan.”

Joels eerste klus was bij Baker Tilly. “Daar begon ik als tijdelijke vervanging voor zwangerschapsverlof. Daar deed ik het wagenparkbeheer, dus meer HR dan salarisverwerking, was op dat moment de enige met die verantwoordelijkheid. Er waren onduidelijkheden over het beleid. Ik mocht daar een analyse uitvoeren en ook echt aan de slag met procesoptimalisatie.”

Op basis van die analyse kwam er een nieuw beleid en een nieuwe mobiliteitsregeling. “Vaak gaat het bij procesoptimalisatie ook om het durven schrappen van bepaalde stappen. Duidelijkheid zorgt voor betere communicatie en dus blijere medewerkers. Mijn doel was op dat moment geslaagd.” Het is slecht één van de vele voorbeelden van projecten die je bij Quoratio kunt oppakken.

Bij Quoratio kun je snel groeien van trainee naar Consultant.

Iedere opdracht is weer een nieuwe uitdaging

Hoe een werkweek als Payroll Consultant eruit kan zien? Joel: “De week begint met mijn papadag. Dinsdag ga ik bijvoorbeeld op klantbezoek in Amsterdam, en loop woensdag met een collega mee bij mijn nieuwe opdracht. Donderdag krijg ik uitleg over de nieuwe modules waar ik vervolgens ook zelf trainingen over mag geven, en vrijdag heb ik een training en een klantbezoek in Bunnik. Momenteel ben ik bezig met de implementatie van Delta HRP, een systeem dat binnen veel organisaties nog vrij onbekend is. Voor mij een mooie uitdaging!”

Ik deel graag mijn ervaringen met anderen, zelf heb ik hier in het beslissingsproces immers ook veel aan gehad!

Waar Lisanne zichzelf geen standaard Salarisadministrateur noemt, is Joel dat ook niet. “Naast de typische salarisadministratie kijk ik verder. Bij Quoratio houden we altijd de driehoek mens, systeem en proces in de gaten.”

Een tip voor toekomstige trainees? “Laat je niet gek maken, leer veel, doe ook eens iets buiten je comfortzone, probeer veel opdrachten uit en kijk kritisch naar je toekomst.” Ook als je soms even niet weet wat je te wachten staat, is er altijd een nieuw avontuur. En je kunt altijd terecht bij je Talent Development Manager om die avonturen mee te bespreken.”

Opleidingen, blijven ontwikkelen en samen groeien

Joel: “Toen ik solliciteerde, had ik nog niet echt een beeld van wat je doet als salarisadministrateur, maar daar kwam ik in de sollicitatiegesprekken al snel achter. Inmiddels is het werk van een salarisadministrateur allang niet meer hetzelfde en veel meer dan het verwerken van mutaties. Ook situationeel leiderschap neemt een steeds belangrijkere rol in je werk als Payroll Consultant. Verdieping in mijn werk vind ik super belangrijk. Een vriendin van mij werkte al bij Quoratio en was altijd enthousiast. Ik krijg hier de mogelijkheid om mezelf te blijven ontwikkelen. Zo volgde ik vorig jaar BSL, na PDL en VPS, dit jaar verdiep ik me in ITIL. Daarnaast doe ik heel veel systeemkennis op van onder andere Unit4, AFAS, Nmbrs, Locket, Pims, Mercash en nog veel meer…”

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?