HR & Payroll

Joel en zijn verhaal van trainee naar Consultant

Na een studie bedrijfskunde en een master in marketing koos  Joel O’Farrill Machin na een aantal jaren in sales voor een carrièreswitch. Bijna vier jaar geleden begon hij bij Quoratio met het traineeship HR- & Salarisadministratie. Nu neemt hij je mee in zijn verhaal van trainee naar Consultant in de hoop daarmee anderen te inspireren.

Investeren in personeel anno 2019

Investeren in goed opgeleid personeel is van onschatbare waarde voor de werksfeer, succesvolle projecten en het bedrijfsresultaat van onze opdrachtgevers. Joel helpt organisaties bij de implementatie van HR-software, zodat systemen gaan werken voor de organisatie en eindgebruiker. In Quoratio heeft hij een werkgever gevonden die veel in hem investeert en daar is hij heel blij mee.

Meer functioneel beheer en procesoptimalisatie

Joel begon vier jaar geleden met de basis. “Salarisverwerking is nodig om de wereld van salarisadministratie te leren kennen. Veel is te digitaliseren, wat het werk nog leuker en makkelijker maakt.” De implementatie van een nieuw softwaresysteem, de focus op functioneel beheer en projectmanagement liggen hem dan ook als geen ander. “De zoektocht naar de ideale opdracht is een hele leuke! Je ontdekt gaandeweg waar je de meeste energie van krijgt en waar je goed in bent. Juist de afwisseling van opdrachten moet je liggen, en mij ligt dat wel. Gemiddeld zit ik tussen de drie en tien maanden bij één opdrachtgever. Daarna pak ik een volgende uitdaging met beide handen aan.”

Joels eerste klus was bij Baker Tilly. “Daar begon ik als tijdelijke vervanging voor zwangerschapsverlof. Daar deed ik het wagenparkbeheer, dus meer HR dan salarisverwerking, was op dat moment de enige met die verantwoordelijkheid. Er waren onduidelijkheden over het beleid. Ik mocht daar een analyse uitvoeren en ook echt aan de slag met procesoptimalisatie.”

Op basis van die analyse kwam er een nieuw beleid en een nieuwe mobiliteitsregeling. “Vaak gaat het bij procesoptimalisatie ook om het durven schrappen van bepaalde stappen. Duidelijkheid zorgt voor betere communicatie en dus blijere medewerkers. Mijn doel was op dat moment geslaagd.” Het is slecht één van de vele voorbeelden van projecten die je bij Quoratio kunt oppakken.

Bij Quoratio kun je snel groeien van trainee naar Consultant.

Iedere opdracht is weer een nieuwe uitdaging

Hoe een werkweek als Payroll Consultant eruit kan zien? Joel: “De week begint met mijn papadag. Dinsdag ga ik bijvoorbeeld op klantbezoek in Amsterdam, en loop woensdag met een collega mee bij mijn nieuwe opdracht. Donderdag krijg ik uitleg over de nieuwe modules waar ik vervolgens ook zelf trainingen over mag geven, en vrijdag heb ik een training en een klantbezoek in Bunnik. Momenteel ben ik bezig met de implementatie van Delta HRP, een systeem dat binnen veel organisaties nog vrij onbekend is. Voor mij een mooie uitdaging!”

Ik deel graag mijn ervaringen met anderen, zelf heb ik hier in het beslissingsproces immers ook veel aan gehad!

Waar Lisanne zichzelf geen standaard Salarisadministrateur noemt, is Joel dat ook niet. “Naast de typische salarisadministratie kijk ik verder. Bij Quoratio houden we altijd de driehoek mens, systeem en proces in de gaten.”

Een tip voor toekomstige trainees? “Laat je niet gek maken, leer veel, doe ook eens iets buiten je comfortzone, probeer veel opdrachten uit en kijk kritisch naar je toekomst.” Ook als je soms even niet weet wat je te wachten staat, is er altijd een nieuw avontuur. En je kunt altijd terecht bij je Talent Development Manager om die avonturen mee te bespreken.”

Opleidingen, blijven ontwikkelen en samen groeien

Joel: “Toen ik solliciteerde, had ik nog niet echt een beeld van wat je doet als salarisadministrateur, maar daar kwam ik in de sollicitatiegesprekken al snel achter. Inmiddels is het werk van een salarisadministrateur allang niet meer hetzelfde en veel meer dan het verwerken van mutaties. Ook situationeel leiderschap neemt een steeds belangrijkere rol in je werk als Payroll Consultant. Verdieping in mijn werk vind ik super belangrijk. Een vriendin van mij werkte al bij Quoratio en was altijd enthousiast. Ik krijg hier de mogelijkheid om mezelf te blijven ontwikkelen. Zo volgde ik vorig jaar BSL, na PDL en VPS, dit jaar verdiep ik me in ITIL. Daarnaast doe ik heel veel systeemkennis op van onder andere Unit4, AFAS, Nmbrs, Locket, Pims, Mercash en nog veel meer…”

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login