Consultancy Finance & Control Consultant

Ben jij de finance professional van nu en de toekomst? Finance is een vakgebied dat bij veel organisaties volop in beweging is en tegelijkertijd onmisbaar is voor een goede bedrijfsvoering. Nieuwe technologie in de vorm van softwaresystemen, zoals Power BI, krijgt steeds meer invloed op financiële rapportages in de vorm van dashboards.

Bekijk consultancy vacatures

Als Finance Consultant beheer je de Finance & Control-cyclus. Volg jij de trends op het gebied van artificial intelligence, aandelen, de AVG, blockchain en meer? Dan ben je een Finance Consultant die de digitaliseringslag 2.0 niet mist.

Een grote achterban staat op jou te wachten!

Een organisatie die in control is, dat is jouw doel. Je helpt diverse afdelingen met financiële processen. Je analyseert en adviseert interne en externe stakeholders. Je kunt vaak het verschil al maken met kleine dingen. Binnen veel organisaties wordt nog gewerkt met Excel. Als je hier slim mee om gaat, kun je hier via dashboarding al heel veel data uithalen. Het voordeel van bij Quoratio werken is dat je zelf de regie in handen hebt. Je kunt voor een langere periode bij een opdrachtgever werken of juist bij veel verschillende organisaties aan de slag als Finance Consultant.

Met jouw frisse blik maak je echt impact, want je brengt kennis in én werkt mee aan procesoptimalisatie. Je bent sociaal, werkt zelfstandig en in verschillende teams, bent nauwkeurig en zorgt voor een sluitende boekhouding. Quoratio heeft in de zomer van 2019 consultancybedrijf Verhoeve overgenomen en dat maakt dat jij een flinke achterban aan ervaren Consultants achter je hebt staan. Je werkt zowel in teams als zelfstandig en profiteert van vergaande automatisering.

Je kiest zelf je specialisatie binnen de financiële administratie. Welke kant wil jij op?

“Mijn huidige opdracht is bij Mercedes Benz; een grote organisatie waar ik werk op de crediteurenafdeling. Dat is hier echt een wezenlijk onderdeel van de financiële administratie. Er wordt op deze grote schaal veel van je verwacht, want we regelen de administratie voor zowel Nederland, België en Luxemburg.”
Steve

Mogelijke opdrachtgevers & projecten

Karin, één van onze Finance Consultants, is in 2013 begonnen bij Quoratio en is doorgegroeid vanuit het traineeship. Ze werkte onder andere voor zorg en overheidsorganisaties. Bij de SVB is Karin ooit begonnen op de Salarisadministratie. Later was ze ook werkzaam op de Financiële afdeling en stroomde ze door naar Business Control. Daar was ze verantwoordelijk was voor de jaarovergang, maakte ze deel uit van het managementteam en mocht ze met een kritische blik ook echt zaken veranderen.

Waar ze het meest trots op is, is de tool die ze bouwde, waar uiteindelijk 1800 collega’s in de organisatie op dagelijkse basis naar keken en waar de hele organisatie van zo’n 3000 medewerkers nu nog steeds gebruik van maakt. De impact van Karin? Die is wel duidelijk. De organisatie is nu in staat prioriteiten te bepalen in de op te pakken dossiers. Ze maakte het werk makkelijker, inzichtelijker en leuker.

Met je financiële bril aan tafel zitten bij meerdere teams en het management, beslissingen nemen op basis van data, kosten/baten rapportages, meerjarenbegrotingen en prognoses? Je krijgt er allemaal mee te maken!

Eens per maand komen alle Finance Consultants bij elkaar om te sparren over ontwikkelingen, concrete vraagstukken bij opdrachtgevers en om ons teamgevoel te behouden. Soms zit je namelijk ‘alleen’ op je opdracht en soms ook met tien andere collega’s, zoals bijvoorbeeld bij de SVB. Daarnaast heb je ook als Consultant veel contact met je Professional Development Manager en je Accountmanager.

“Ik kan eigenlijk allerlei verschillende finance-rollen oppakken als ik dat wil. Zelf ben ik meer de Control-kant op gegaan, maar dan nog is het supertof om dat bij meerdere opdrachtgevers te mogen doen.”
Karin

Je gaat:

 • gegarandeerd impact maken op de financiële afdeling met jouw frisse blik;
 • finance-processen naar een hoger niveau brengen, samen met je team;
 • werken bij top-opdrachtgevers. Welke dat zijn? Goede vraag, het zijn er teveel om op te noemen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje waar onze collega’s werken ;).

Je krijgt:

 • een prima contract met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een leaseauto, pensioen, 8% vakantiegeld, 25 vakantiedagen, een bonusregeling en een telefoon en laptop als je die nodig hebt;
 • altijd uitdagende opdrachten die bij je passen;
 • maatwerk als het gaat om je ontwikkeling, zowel persoonlijk als professioneel;
 • mogelijkheden voor kennisdeling met interne en externe achterban;
 • mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en echte aandacht van je Professional Development Manager;
 • toegang tot online Quoratio Campus.

Je hebt:

 • kennis van een van de volgende software: Excel, Exact, AFAS of andere finance-systemen;
 • een flinke dosis overtuigingkracht en de drive elke dag te groeien;
 • Een positief kritische blik, want die waarderen we. En onze klanten ook! Je overziet het geheel, maar vindt het niet erg om ook af en toe met je ‘voeten in de klei’ te staan.
“Als je eenmaal één boekhoudpakket gezien hebt, kun je al snel uit de voeten. Ik zoek altijd de debiteuren/crediteurenkaart en ik denk velen met mij!”
Karin

Doorgroeimogelijkheden

Met jouw ervaring weet je waar je naar toe wilt en wij faciliteren daarin. Weet je het nog niet precies of wil je juist een andere kant op? Ook dan ga je samen met jouw Professional Development Manager kijken naar de stip op de horizon. Assistent Accountant, Financial Controller, Medewerker Planning en Control zijn functies die onze medewerkers dragen en waar we trots op zijn.

Bij Quoratio houden we van transparantie, maatwerk en meetbaarheid. Samen bepalen we waar je staat, wat je talenten zijn en hoe we deze optimaal kunnen benutten om jouw carrière in een stroomversnelling te brengen. We bieden een transparant opleidingsprogramma, passend bij de volgende groeistap in je functie. Geen willekeurig diploma, maar een opleiding waar je in de praktijk echt wat aan hebt en die je helpt bij die promotie in de wacht slepen!

Just-in-time learning, zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag hebt geleerd. Als consultant is het belangrijk dat wij jou in je kennis over je vakgebied up-to-date houden en waar nodig aanvullen. Wat onze consultants echter onderscheidend maakt, zijn de skills-ontwikkeling die wij optimaal faciliteren. Wij geloven niet in een ‘opleidingsjas’ die iedereen past. Bij Quoratio weten we dat jij unieke persoonlijke mogelijkheden bezit en bieden ontwikkelingsprogramma die passen bij jouw ontwikkelbehoefte. Maatwerk met echte aandacht!

Een kleine greep uit ons opleidingsaanbod; Lean Six Sigma Green/Black Belt, ITIL4, groot aanbod van Masterclasses zoals ontwikkelen en coachen, organiseren van verandering, presenteren met impact, BISL, SQL, Power BI, HBO Functioneel Beheer en IPMA-C en D.

Bekijk onze consultancy vacatures

Vacature in de spotlight

Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig

Ervaringen van consultants

Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Starten als collega binnen het domein Finance & Control. Hoe ziet dat eruit? Wat doe je in je eerste 2,5 jaar en waar sta ik nu? Kersverse consultant Gaston Coolen vertelt je meer over zijn avontuur tot nu toe en zijn gevulde rugzak. Hij vertelt onder andere waarom hij voor het vakgebied koos, waarom het traineeship, waarom de samenwerking tussen de labels Quoratio en Verhoeve zo sterk is en hij neemt je mee in zijn ambitie om zichzelf altijd te blijven uitdagen.
Consultants Erdal en Kas ontmoetten elkaar (online) en spraken ze over verschillende onderwerpen die consultants van de Quoratio Groep bezig houden. Want als we als organisatie langzaam bewegen naar een consultancy-bedrijf, wat betekent dat dan voor consultants? Het werd een interessant gesprek over adviseur zijn, commercie en betrokkenheid bij ‘de groep’.

Jouw groeipad

Sjoerd van Ewijk

Financieel medewerker

Steve Henskens
Junior Finance Consultant
Yvonne Huijs
Assistent Accountant
Karin Hermans

Business Controller

Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?