Consultancy Healthcare Consultant

Zoek je een baan met impact? Dan is werken binnen de zorg iets voor jou. Quoratio is al jaren actief binnen dit vakgebied en werkt inmiddels met meer dan vijftig ziekenhuizen samen. Maar je kunt ook werken binnen de GGZ, VVT, gehandicaptenzorg of bij een zorgverzekeraar. Zo bieden we jou altijd een opdracht die bij je past.

Bekijk consultancy vacatures

Er is afgelopen tijd veel veranderd binnen de zorg en dat maakt een efficiëntieslag nodig, zodat een patiënt de zorg kan krijgen, zoals deze bedoeld is. Achter de schermen gaat een complexe administratieve wereld schuil en jij weet als geen ander je weg hierin te vinden.

Stroop jij je mouwen op voor Horizontaal Toezicht?

Steeds wisselende opdrachten spreken jou aan als Healthcare Consultant. Horizontaal Toezicht gaat over de inrichting van zorgprocessen, het benoemen van beheersingsdoelstellingen en het identificeren van risico’s. In feite is dit niets anders dan het goed en efficiënt inrichten van de administratie van zorg. Want om tot een juiste bronregistratie te komen, moeten alle neuzen dezelfde kant op staan. Daarbij gaat het om heel veel verschillende aspecten, zoals het goed inrichten van processen, de afdeling, rapportages, en terugkoppeling naar medewerkers. Daarnaast vallen opleidingen en trainingen op het gebied van zorgadministratie onder Horizontaal Toezicht, evenals het overleg met zorgverleners om administratieve fouten te bespreken en ook hoe die te voorkomen zijn.

Binnen de zorg hebben we collega’s die DBC Adviseur zijn, Consultant Horizontaal Toezicht, Functioneel Beheerder of Coördinator Zorgadministratie, Zorgcontroller, Business Controller of Manager. Juist door deze combinatie kennen we de branche op ons duimpje en weten we opdrachtgevers te helpen met echte aandacht. Quoratio nam in de zomer van 2018 consultancybedrijf Zorgon over en dat zorgt voor een flinke achterban van ervaren Consultants die achter je staan.

Regie over je eigen carrière? Ja, graag!

“Toen ik bij Quoratio begon, stonden de zorgprocessen bij veel ziekenhuizen, GGZ-instellingen, de gehandicaptenzorg en de ouderenzorg nog in de kinderschoenen. Ik heb al veel mogen zien en diverse functies mogen bekleden.” 

Nico

Mogelijke opdrachtgevers & projecten

Zorgregistratie-vraagstukken over zorgregistratie vliegen je soms om de oren, maar ook het implementeren en toetsen van wet- en regelgeving komen aan bod. Jij bent een belangrijke schakel tussen artsen, medische behandelaren en de zorgverzekeraar. Je hebt maatschappelijke betrokkenheid en houdt de risicobeheersing van de zorg in de gaten.

Functioneel Beheerder Martin van Veen, is op zijn beurt vier dagen in de week werkzaam als Senior Consultant in de Nederlandse ziekenhuizen. Hij werkt een dag per week op kantoor of vanuit huis. Hij werkte onder meer mee aan het Zizo-project, waarbij vier ziekenhuizen gezamenlijk overgingen op een regionaal EPD. Na zo’n livegang is er volgens Martin altijd sprake van een hectische en lekker drukke periode. Spring jij met ons mee op deze trein?

Zomaar een andere opdracht? “De eerste fase van de implementatie van ons nieuwe EPD/ECD is bijna achter de rug. Gebruikersfouten zijn nu wel een beetje weg. De volgende uitdaging zit hem vooral in de structurele verbeterslagen en een Horizontaal Toezicht-project wat daar parallel aan gestart is. Lees er meer over op Quoratio.nl PwC starten opleiding Horizontaal Toezicht. Controles vinden nu vaker achteraf plaats. Met enkele IT-controles ingebouwd, wordt dit meer beheersbaar. De bedoeling is om minder uitval te hebben en dat we aan de achterkant sneller kunnen factureren. We gaan binnen de zorg steeds meer naar een wederzijdse samenwerking tussen ziekenhuizen, de accountant en de zorgverzekeraars. Dat gebeurt op basis van vertrouwen.”

Jij bent die procesprofessional die impact maakt en hebt een frisse blik.

‘’De tofste opdracht tot nu toe gaf een hele nieuwe dimensie aan mijn werk. Ik ging aan de slag op een informatiemanagementafdeling. Ik stelde veel vragen en vond uiteindelijk heel snel mijn draai in het team. Ik kon snel de juiste stakeholders betrekken en werkte mee aan het ontsluiten van het nieuwe ECD naar het datawarehouse. Mijn beslissingen hierin zijn."

Matthijs, een van onze Healthcare Consultants aan het woord

Je gaat:

 • gegarandeerd impact maken op de zorg met jouw frisse blik;
 • zorgprocessen naar een hoger niveau brengen, samen met je team;
 • werken bij top-opdrachtgevers. Welke dat zijn? Goede vraag, het zijn er teveel om op te noemen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje waar onze collega’s werken ;).

Je krijgt:

 • een prima contract met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een leaseauto, pensioen, 8% vakantiegeld, 25 vakantiedagen, een bonusregeling en een telefoon en laptop als je die nodig hebt;
 • altijd uitdagende opdrachten die bij je passen;
 • maatwerk voor wat betreft je ontwikkeling, zowel persoonlijk als professioneel;
 • mogelijkheden voor kennisdeling met interne en externe achterban
 • mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en echte aandacht van de Professional Development Manager;
 • toegang tot de online Quoratio Campus.

Je hebt:

 • kennis van een van de volgende systemen en EPD/ECD’s: User, MijnQuarant, MoreCare4, XM Care, ONS Nedap, Unit4 Cura, Excel, ChipSoft HiX software, Epic, Pluriform , Unit4 Cura (VVT/GHZ);
 • een flinke dosis overtuigingkracht en de drive elke dag te groeien.
 • een positief kritische blik, want die waarderen we. En onze klanten ook! Je overziet het geheel, maar vindt het niet erg om ook af en toe met je ‘voeten in de klei’ te staan.
Hij neemt geen genoegen met de status Quo. Erik zag zichzelf nooit vijf jaar op dezelfde werkplek zitten. Quoratio faciliteerde hem daar optimaal in, zegt hij. Na iedere opdracht werd hij zelf steeds een beetje beter. Enthousiasme voel je, uit je en deel je vervolgens met collega’s. ‘’Ik heb ook wel eens de rol van projectleider gepakt, daarbij sta je in contact met mensen ...
Erik

Doorgroeimogelijkheden

Met jouw ervaring weet je waar je naartoe wilt en wij faciliteren daarin. Weet je het nog niet precies of wil je juist een andere kant op? Ook dan ga je samen met jouw Professional Development Manager kijken naar de stip op de horizon. DBC Adviseur, Zorgcontroller, Teamleider Zorgcontrol, Adviseur AO/IC, Business Controller, Consultant Horizontaal Toezicht, Functioneel Beheerder of Coördinator Zorgadministratie zijn dan ook functies die onze medewerkers dragen en waar we trots op zijn.

Bij Quoratio houden we van transparantie, maatwerk en meetbaarheid. Samen bepalen we waar je staat, wat je talenten zijn en hoe we deze optimaal kunnen benutten om jouw carrière in een stroomversnelling te laten lopen. We bieden een transparant opleidingsprogramma passend bij de volgende groeistap in je functie. Geen willekeurig diploma, maar een opleiding waar je in de praktijk echt wat aan hebt en die je helpt bij die promotie in de wacht slepen!

Just-in-time learning zodat je morgen kan toepassen wat je vandaag hebt geleerd. Als consultant is het belangrijk dat wij jou in je kennis over je vakgebied up-to-date houden en waar nodig aanvullen. Wat onze consultants echter onderscheidend maakt zijn de skills ontwikkeling die wij optimaal faciliteren. Wij geloven niet in een ‘opleidingsjas’, die iedereen past. Bij Quoratio weten we dat jij unieke persoonlijke mogelijkheden bezit en bieden ontwikkelingsprogramma passend bij jouw ontwikkelbehoefte. Maatwerk met echte aandacht!

Een kleine greep uit ons opleidingsaanbod; Lean Six Sigma Green/Black Belt, ITIL4, een groot aanbod van Masterclasses zoals ontwikkelen en coachen, organiseren van verandering, presenteren met impact, BISL, SQL, Power BI, HBO Functioneel Beheer, Horizontaal Toezicht en IPMA-C en D.

Bekijk onze consultancy vacatures

Ervaringen van consultants

Nelleke is via een doorstart van Vossius Consultancy een nieuwe collega bij Zorgon, onderdeel van de Quoratio Groep. Zij vertelt alles over de omschakeling van een klein bedrijf naar een grote organisatie en welke voordelen dit met zich meebrengt.
Toe aan een nieuwe werkplek? Leanne was dat toen der tijd ook, aldus Kristy. De twee kennen elkaar van hun vorige werkgever, een dierenkliniek. Werk zou gerelateerd aan de zorg blijven, maar dan wel buiten de ‘dierenwereld’. Welke opties er dan zijn? Vele! Al dacht Kristy gelijk aan Leanne voor het traineeship Zorgadministratie die ze zelf ook volgde. Wij gingen met ze in gesprek.
Als Consultant bij de Quoratio Groep werk je binnen een paar jaar aan verschillende opdrachten. Soms vervang je iemand op capaciteitsniveau, een andere keer gaat het over systeemimplementatie, processen en de volgende keer over een advies hoe de administratieve backbone van de organsiatie zo in te richten dat deze toekomstbestendig is. Het gaat hierbij altijd om de driehoek: mens, proces en systeem. Waar veel vaker ook digitalisering en change management om de hoek komen kijken. Drie Consultants, een uit ieder domein, nemen je mee hoe hun periode er de afgelopen tijd uitzag. Voor, tijdens en na corona. We vroegen het Nico, Mike en Caroline.

Jouw groeipad

Blijkt dat zorgadministrateur niet jouw droombaan is? Geen probleem, wij bieden diverse groeipaden en denken met je mee!

Marijn Plat
Funtioneel Beheerder Hix
Hannah Verheij
DBC Adviseur
Yoeri Chaigneau
Coördinator zorgadministratie
Matthijs Tiesema
ZorgController
Anouk Spijkerman
Projectleider Horizontaal Toezicht
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?