Consultancy HR & Payroll consultant

Nergens vind je zoveel professionals op het gebied van arbeid en beloning onder één dak als bij Quoratio! Al twintig jaar zijn we de dienstverlener en opleider in complexe administratieve vraagstukken. De wereld van arbeid en beloning is afgelopen jaren flink veranderd en wij dragen daar als Payroll Consultant nog iedere dag ons steentje aan bij.

Bekijk consultancy vacatures

HR Process & Payroll Process is jouw vakgebied, waar je onder andere verantwoordelijk bent voor de planning en uitvoering van salarismutaties en het gehele salarisproces. Niet alleen dat, je bent ook de vraagbaak binnen de organisatie. Waarom jij bij ons zou komen werken? Een grote achterban aan collega consultants en specialisten, uitdagende opdrachten, goede arbeidsvoorwaarden en volop opleidings- en doorgroeimogelijkheden! Neem een kijkje.

Jij bent HR Process & Payroll Consultant met een echte adviesrol

Steeds wisselende opdrachten spreken jou aan. Soms ‘blanco’ beginnen en dus iets opbouwen, soms achterstanden wegwerken, soms iets uitbouwen en soms een hele implementatie van een nieuw HR-softwarepakket. Jij draait er je hand niet voor om. Bij sommige opdrachtgevers vind je al enkele collega’s van Quoratio en bij anderen wordt je echt als enige specialist binnengehaald om processen te optimaliseren. Jij geeft aan waar je voorkeur naar uitgaat en wij zoeken hier de juiste opdracht bij.

Wat zeker is, is dat je de salarisadministratie van A tot Z gaat ontdekken en je bezig gaat houden met digitaliseringsprojecten en het efficiënter inrichten van processen. Wellicht begeleid je wel een outsourcingstraject. Je kunt bij Quoratio bij verschillende opdrachtgevers werken, bijvoorbeeld binnen de zakelijke markt, overheid, zorg, onderwijs en accountancy.

Regie over je eigen carrière? Ja, graag!

“Quoratio is groot genoeg om een divers klantenbestand te bedienen, zodat er altijd wel een opdracht is die matcht met mijn wensen, en klein genoeg om medewerkers nog steeds echte aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling te geven. Want ook voor ervaren Consultants is dat nog altijd belangrijk.”
Audrey, al vier jaar Consultant bij ons

Mogelijke opdrachtgevers & projecten

Er is bij organisaties altijd ruimte voor verbetering. Zo zouden decentraal ingerichte Payroll-processen meer gecentraliseerd kunnen of zelfs moeten worden. Welke stappen zijn nodig om zoveel mogelijk die kant op te bewegen? En in welke volgorde? Inhoudelijke, actuele kennis over zaken als payroll en kwesties als wet- en regelgeving omtrent dit onderwerp? Die is voor de meeste opdrachtgevers andere koek. Zij hebben dan behoefte aan een externe adviseur. Aan jou dus! Hierbij komt dat een agile manier van werken ook steeds vaker nodig is. Dat is iets wat jij als Payroll Consultant leuk vindt.

Voor een specifieke uitdaging zocht BAM iemand die de samenwerking opzoekt, die medewerkers weet mee te nemen in continue verbetering en die de vertaalslag weet te maken naar het management. Zo iemand werd gevonden in Consultant Sybrigje van der Kam. Een ervaren consultant van Quoratio die de opdrachtgever al tijdens de sollicitatieprocedure aan het denken wist te zetten. Ze werd aangenomen om verbeteringen op payroll-gebied in kaart te brengen, maar ook om draagvlak te creëren in het team om die verbeteringen op het gebied van software en processen stap voor stap door te voeren. Met de hoop dat haar kennis en expertise zich als een olievlek zou verspreiden over de rest van de collega’s. En die olievlek, dat ziet BAM nu al gebeuren.

Jij bent die procesprofessional die impact maakt en hebt een frisse blik. Een Payroll Consultant van de nieuwe generatie.

“Procesoptimalisatie en gedragsverandering gaan hand in hand. Over een tijdje ambieer ik een leidinggevende functie, een opdracht op het gebied van verandermanagement of een rol als projectleider bij een reorganisatie. Die kansen krijg ik bij Quoratio. Daarom werk ik hier al vijf jaar met veel plezier!”
Lisanne, 6 jaar in dienst als Consultant

Je gaat:

 • gegarandeerd impact maken op de salarisafdeling met jouw frisse blik;
 • het HR & Payroll Process naar een hoger niveau brengen, samen met je team;
 • werken bij top-opdrachtgevers. Welke dat zijn? Goede vraag, het zijn er teveel om op te noemen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje waar onze collega’s werken;).

Je krijgt:

 • een prima contract met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een leaseauto, pensioen, 8% vakantiegeld, 25 vakantiedagen, een bonusregeling en een telefoon en laptop als je die nodig hebt;
 • altijd uitdagende opdrachten die bij je passen;
 • maatwerk voor wat betreft je ontwikkeling, zowel persoonlijk als professioneel;
 • mogelijkheden voor kennisdeling met interne en externe achterban;
 • mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en echte aandacht van je Professional Development Manager;
 • toegang tot online Quoratio Campus.

Je hebt:

 • kennis van een van de volgende softwarepakketten is een pre : Raet, AFAS, Uforce, Beaufort, Centric, ADP, Loket, Unit4, Nmbrs, Exact;
 • een flinke dosis overtuigingkracht en de drive elke dag te groeien.
 • een positief kritische blik, want die waarderen we. En onze klanten ook! Je overziet het geheel, maar vindt het niet erg om ook af en toe met je ‘voeten in de klei’ te staan.
“Ik zoek collega’s die net zoals ik vakidioten zijn en die enthousiast worden van HR & Payroll Process. Zelf werk in binnen de accountancy, want dat ligt mij heel erg, maar er zijn ook mogelijkheden om bij andere opdrachtgevers te werken.”.
Cindy

Doorgroeimogelijkheden

Met jouw ervaring weet je waar je naartoe wilt en wij faciliteren daarin. Weet je het nog niet precies of wil je juist een andere kant op? Ook dan ga je samen met jouw Professional Development Manager kijken naar de stip op de horizon. Salaris Expert, Beleidsadviseur, Projectleider, HR & Process Consultant, Senior Medewerker Salarisadministratie, Payroll Consultant zijn dan ook functies die onze medewerkers dragen en waar we trots op zijn.

Bij Quoratio houden we van transparantie, maatwerk en meetbaarheid. Samen bepalen we waar je staat, wat je talenten zijn en hoe we deze optimaal kunnen benutten om jouw carrière in een stroomversnelling te laten lopen. We bieden een transparant opleidingsprogramma, passend bij de volgende groeistap in je functie. Geen willekeurig diploma, maar een opleiding waar je in de praktijk echt wat aan hebt en die je helpt bij die promotie in de wacht slepen!

Just-in-time learning zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag hebt geleerd. Als consultant is het belangrijk dat wij jou in je kennis over je vakgebied up-to-date houden en waar nodig aanvullen. Wat onze consultants echter onderscheidend maakt, is de ontwikkeling van skills, die wij optimaal faciliteren. Wij geloven niet in een ‘opleidingsjas’, die iedereen past. Bij Quoratio weten we dat jij unieke persoonlijke mogelijkheden bezit en bieden ontwikkelingsprogramma, dat past bij jouw ontwikkelbehoefte. Maatwerk met echte aandacht!

Een kleine greep uit ons opleidingsaanbod; Lean Six Sigma Green/Black Belt, ITIL4, groot aanbod van Masterclasses zoals ontwikkelen en coachen, organiseren van verandering, presenteren met impact, BISL, SQL, Power BI, HBO Functioneel Beheer en IPMA-C en D.

Bekijk onze consultancy vacatures

Ervaringen van consultants

Na Daan Naus en Moniek Sewalt, zijn ook oudgedienden van De Quoratio Groep, Omid Sultani en Milou Meys terug op het oude honk, als HR Process & Payroll Consultant. Beide begonnen zij een aantal jaar geleden als trainee HR- en Salarisadministratie, om anno 2020 doorgegroeid te zijn tot consultant. ‘Een mooi vakgebied’ zoals ze het zelf noemen.
Robin Nadort begon als trainee HRM- & Salarisadministratie bij de Quoratio Groep. Hij maakte een mooie ontwikkeling door. Inmiddels werkt hij twee dagen per week mee op de afdeling Sales en drie dagen bij opdrachtgevers. In 2021 start hij fulltime als Accountmanager binnen het vakgebied HR Process & Payroll dat hij zelf van binnen en buiten kent. Wat drijft hem en wat kunnen we komende tijd van hem verwachten? Lees mee!
Het houdt ons allemaal bezig. In tijden van thuiswerken wil je contact blijven houden met elkaar. Met collega’s, met je opdrachtgever, met vakgenoten en misschien wil je wel contact leggen met mensen die je nog niet kent. Om kennis uit te wisselen, om te starten met een nieuwe opdracht of om mensen bij elkaar te brengen met een specifiek doel. Hoe bouw je aan een intern en extern waardevol netwerk? HR Process & Payroll Consultant Caroline geeft je 4 tips!

Jouw groeipad

Blijkt dat salarisadministrateur niet jouw droombaan is? Geen probleem, wij bieden diverse groeipaden en denken met je mee!
Tessa de Bruijn
Beleidsadviseur
Yvonne Vaas
Payroll Consultant
Rendel Verstegen
Business Consultant
Sybrigje van der Kam
HR & Process Consultant
Johan van Bostelen
Salaris & AFAS expert
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?