Traineeship Consultancy in de zorg

Is het traineeship Consultancy in de zorg jouw volgende carrièrestap? Werken achter de schermen van de zorg in de rol van Junior Consultant, dat wil je! Je hebt namelijk affiniteit met zorg en wilt processen optimaliseren. Daardoor kan de zorg goedkoper en efficiënter worden en zijn patiënten nog beter te helpen. Hoe dit traineeship er precies uitziet en wat je kunt verwachten? We leggen het je graag uit.

Bekijk de vacature

Binnen negen maanden doorgroeien tot Junior Consultant in de zorg?

Het eerstvolgende instapmoment is: 1 sept. 

Eén a twee keer per jaar kun je starten met het traineeship Consultancy in de Zorg. Het nieuwe programma is speciaal ontwikkeld voor mensen met een wo-werk en denkniveau, die al een duidelijk carrièrepad voor ogen hebben en snel willen doorgroeien. Het leertempo van dit traineeship ligt dan ook hoger dan onze reguliere traineeships HR- & Salarisadministratie, Zorgadministratie en Financiële administratie.

Quoratio nam in de zomer van 2018 consultancybedrijf Zorgon over. Dat maakt dat jij nu een flinke achterban aan ervaren Consultants achter je hebt staan. Na het afronden van je traineeship heb je een zeer gedegen basis en kun je vanuit de basis meepraten met specialisten.

Maar belangrijker: je kijkt vooral verder dan je neus lang is en maakt echt impact door middel van procesoptimalisatie. Ga je voor de lange termijn? Ontdek dan de mogelijkheden!

Treed in de voetsporen van onder andere Marijn, Matthijs, Erik en Juliette. Zij stroomden allemaal binnen een jaar door naar Junior Consultant.

“Als je bedenkt wat er allemaal ‘achter de schermen’ gebeurt in de zorg… Dat is een hoop! Ik vind het geweldig om daar mijn bijdrage aan te leveren. Alle medetrainees zitten in ‘hetzelfde schuitje’, dat maakt het mogelijk om op vrijdagen met elkaar te sparren over je opdrachten.”
Juliette

Het traineeship Consultancy in de zorg

Al onze traineeships starten vanuit de basis. Wij leiden je op tot professional op het gebied van Zorgcontrol en Functioneel Beheer. Een complexe wereld waarin de geleverde zorg op de juiste manier moet worden geregistreerd en ook nog eens moet passen in een EPD of ECD (Elektronisch Cliënten en Patiënten Dossier).

Binnen het traineeship Consultancy in de zorg volg je wekelijks lessen van ervaren consultants op het gebied van Zorgcontrol en Functioneel Beheer, aangevuld met een aantal intensieve cursussen, zoals BISL, SQL, Agile en algemene HIX/user kennis.

Uiteraard is kennis opdoen van het vakgebied noodzakelijk, maar de manier waarop je deze kennis toepast maakt jou als Consultant van Quoratio uniek en van absolute meerwaarde voor onze klanten.

Als medewerker van Quoratio maak je het verschil. Tijdens je traineeship behaal je een officieel Lean Six Sigma Orange Belt-certificaat, waarmee je aantoont kennis te hebben hoe je bedrijfsprocessen optimaliseert om duurzame verbetering van bedrijfsresultaten te realiseren.

Quoratio heeft ook een eigen online leeromgeving, de Quoratio Campus. Deze online leeromgeving geeft je toegang tot zowel je eigen opleiding als verschillende e-learnings en seminars, die relevant zijn voor je eigen opleiding. De campus biedt ook toegang tot een groot aanbod van trainingen die passen bij je persoonlijke ontwikkel-interesses.

En dan zijn we nog niet klaar, want je volgt onder andere ook workshops ‘Boost Your Capabilities’, PowerBI en personal branding om de kneepjes van het vak te leren.

Hannah werkt als DBC Adviseur en is na haar traineeship doorgestroomd naar Consultant. Ze geeft je een kijkje in haar werk in het ziekenhuis!

Je gaat:

 • werken en leren op wo-niveau;
 • in hoog tempo carrière maken;
 • groeien – professionele en persoonlijke ontwikkeling;
 • zelf kiezen welke kant je op wilt (allround of specialisatie). Je krijgt aan het einde van je traineeship al ruimte om je programma - afhankelijk van je carrièreperspectief - zelf op maat te bepalen.

Je krijgt:

 • direct een vast contract bij je eerste opdracht en leaseauto;
 • opleidingen, erkende certificaten en uitdagende opdrachten bij gerenommeerde opdrachtgevers;
 • een startsalaris van € 2.300,- bruto per maand in je eerste jaar. In het tweede jaar groei je door naar € 2.550,- tot € 2.650,- bruto per maand, afhankelijk van je prestaties en ontwikkeling. Uiteraard krijg je 25 vakantiedagen (als je tenminste belooft weer terug te komen), 8 procent vakantiegeld, bouw je pensioen op en betalen wij je opleidingen en reiskosten;
 • een jonge, informele en ambitieuze organisatie met MeetUps, borrels en het Summerfestival;
 • een Talent Development Manager die samen met jou verantwoordelijk is voor jouw ontwikkeling gedurende het Traineeship;
 • toegang tot ons online leerplatform, de Quoratio Campus.

Je hebt:

 • uitstekende communicatieve vaardigheden, ondernemingszin en ambitie en een voorkeur om te werken als Consultant;
 • affiniteit met cijfers en bent analytisch, zelfstandig, flexibel en nauwkeurig. Je hebt bovenal affiniteit of enige ervaring met de zorg;
 • een oplossingsgericht vermogen en een professionele en assertieve houding;
 • idealiter een afstudeerrichting Gezondheidswetenschappen, Health Care Management, Health Economics Policy & Law, Healthcare Policy Innovation and Management, Technische Geneeskunde of Bedrijfskunde.
‘’Quoratio is een consultancybedrijf dat gecertificeerde opleidingen biedt. Perfect voor als je na je studie nog een opleiding wilt volgen, maar ook direct aan de slag wilt in het werkveld.’’
Marijn

Mogelijke opdrachtgevers en projecten

Werken bij top-opdrachtgevers zoals het Erasmus MC, Catharina ziekenhuis, Arkin, Philadelphia? Maar ook het Isala Ziekenhuis of zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Achmea en CZ? Samen met jou kijken we welke organisatie bij jou past en waar je de eerste werkervaring binnen het vakgebied gaat opdoen.

Projecten kunnen zeer uiteenlopend zijn, maar zijn altijd in lijn met jouw ambitie. Je begint weliswaar met de basis, maar ook het implementeren en toetsen van wet- en regelgeving of het systemen up-to-date houden behoren tot jouw uitdagingen. Dat geldt ook voor het ondersteunen en beheren van het gehele proces rondom de zorgadministratie, DBC- en DOT-vraagstukken of de implementatie van een nieuw ECD en EPD! Dynamisch genoeg dus.

Al snel groei je door en pak je projecten op, als projectmedewerker Horizontaal Toezicht of Functioneel Beheerder. Je krijgt de kans te werken binnen grote en kleine ziekenhuizen, VVT, GGZ, gehandicaptenzorg of bij een zorgverzekeraar. Je staat in nauw contact met medisch specialisten, verpleegkundigen en applicatiebeheerders.

“Niet alleen als trainee, maar ook nu ik Consultant ben, hecht ik nog net zoveel waarde aan persoonlijke ontwikkeling! Snel schakelen tussen zorg en IT, dat is de toekomst.”
Matthijs

Doorgroeimogelijkheden

Na het traineeship Consultancy in de Zorg ben je in staat zorginstellingen verder te helpen en hen mee te nemen in ontwikkelingen. Na het negen maanden durende traineeship groei je door tot DBC Adviseur, Projectmedewerker Horizontaal Toezicht, Functioneel Beheerder of als Agile Projectleider HiX. Samen met je Talent Development Manager werk je iedere keer weer toe naar jouw volgende stip op de horizon. Je stroomt na het traineeship direct door naar de Zorgon Business Unit van Quoratio.

Bekijk de vacature

Ervaringen van trainees

Hij was één van de eerste trainees Financiële administratie bij Quoratio. Steve Henskens is inmiddels doorgegroeid tot Financieel Consultant. Hij volgde ooit een opleiding die het toch niet helemaal was, werkte lange tijd in de horeca en wilde verder met zijn finance- en economie-achtergrond. Na een online zoektocht kwam hij bij Quoratio terecht. Hij vertelt je wat hij tot nu toe allemaal heeft beleefd.
Het Traineeship Financiële Administratie van Quoratio, wat is dat nou precies? Hoe ziet je werkweek er bijvoorbeeld uit? Sjoerd neemt je in vogelvlucht mee in zijn ervaringen en hoopt je een beter beeld te kunnen geven van het leven van een Trainee Financiële Administratie bij Quoratio.
Tijdens mijn traineeship financiële administratie volgde ik een vakgerichte opleiding en ging ik tegelijkertijd aan het werk bij Stichting ORO. Hiermee kreeg ik de kans mezelf verder te ontwikkelen en de opgedane kennis direct in de praktijk te brengen.

Jouw groeipad

Juliette Kan
Functioneel beheerder HiX
Erik van Riet
DBC Adviseur
Ron Huijs
Agile Projectleider
Anouk Spijkerman
Projectleider Horizontaal Toezicht
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?