Traineeship Financiële administratie

Ben je een echte rekenaar? Heb je een bovengemiddelde interesse in economie en geldstromen die door organisaties lopen? Dan is het traineeship Financiële administratie jou op het lijf geschreven. Ontdek hoe de opleiding eruit ziet, waar je kunt gaan werken en wat de voordelen zijn van ons tweejarig traineeship. De springplank voor iedere starter op de arbeidsmarkt! 

Voor de startdata van dit traineeship in 2020 zitten we zo goed als vol. Wil je op de hoogte gehouden worden van de startdata voor 2021? Vul dan je gegevens in bij de vacature. Dan houden we je op de hoogte!  

Bekijk de vacature

Zorg jij dat de organisatie in control is?

Het eerstvolgende instapmoment is 20 augustus 

Meld je nu alvast aan! 

Een vrijdagmiddagborrel, het regelen van kerstpakketten, relatiegeschenken, investeringen, betalingen, incasso’s, debiteuren en crediteurenbeheer, btw-aangiften of assisteren bij de gehele financiële administratie… Je komt er allemaal mee in aanraking bij Quoratio! Als Financieel Medewerker en later wellicht als Assistent Accountant of Financial Business Controller.

Jouw impact? Je verwerkt niet alleen financiële mutaties, maar bewaakt en regisseert ook financiële processen. Automatisering speelt een belangrijke rol, zowel bij grote als kleine organisaties. Jij overziet ‘de portemonnee’ van de organisatie en bent altijd op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving.

Je bent in staat cijfers inzichtelijk te maken door middel van rapportages en hebt analytisch vermogen om data te interpreteren en de business te verbeteren. Door jouw werk is de administratie altijd up-to-date en de organisatie in control.

Ben jij klaar om de wereld te veroveren? Ontdek dan de wereld van financiële administratie!

“Moderne bedrijfsadministratie is een vast onderdeel van het traineeship. Dit gaf mij de kans om bepaalde onderdelen van mijn studie nog eens kort te herhalen en daarnaast relevante werkervaring op te doen. Gelukkig wilde Quoratio ook graag met mij samenwerken en werd ik als één van de eerste finance-trainees aangenomen.”
Gerben

Het traineeship Financiële administratie

Al onze traineeships starten vanuit de basis. Na het traineeship beschik je over een officieel diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Het diploma bestaat uit vier modules: MBA Bedrijfsadministratie, MBA Belastingwetgeving, MBA Financiering en MBA Kostencalculatie. Daarnaast blijft er altijd ruimte om enkele modules toe te voegen of te wijzigen als de markt daar om vraagt.

Uiteraard is kennis opdoen van het vakgebied noodzakelijk, maar de manier waarop je deze kennis toepast, maakt jou als medewerker van Quoratio uniek en van absolute meerwaarde voor onze klanten. Daarom bevat het traineeship naast kennismodules tevens intensieve trainingen om je persoonlijke mogelijkheden verder te ontwikkelen. Dat noemen wij ‘Boost Your Capabilities’.

Als medewerker van Quoratio maak je het verschil. Tijdens je traineeship behaal je een officieel Lean Six Sigma Orange Belt-certificaat, waarmee je aantoont kennis te hebben van het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het duurzaam verbeteren van de bedrijfsresultaten.

Quoratio heeft ook een eigen online leeromgeving, de Quoratio Campus. Deze online leeromgeving geeft je toegang tot zowel je eigen opleiding als verschillende e-learnings en seminars, die relevant zijn voor je eigen opleiding. Daarnaast biedt de campus een groot aanbod van trainingen, passend bij je persoonlijke ontwikkel-interesses.

Alumnus Dave werd Finance Professional van het jaar in 2018. Inmiddels is ons kantoor verbouwd, maar dat maakt zijn verhaal op video niet minder bijzonder!

Bekijk hier de infographic met alle ins & outs van dit traineeship

 

 

Je gaat:

 • werken en leren op hbo-niveau;
 • werken in de dynamische omgeving van de detachering; 
 • groeien - professionele en persoonlijke ontwikkeling; 
 • zelf kiezen welke kant je op wilt (allround of specialisatie). 

Je krijgt:

 • direct een vast contract bij je eerste opdracht;
 • opleidingen, erkende certificaten en uitdagende opdrachten bij gerenommeerde opdrachtgevers;
 • een startsalaris van € 2.000,- bruto per maand in je eerste jaar. In het tweede jaar groei je door naar € 2.250,- tot € 2.350,- bruto per maand, afhankelijk van je prestaties en ontwikkeling. Uiteraard krijg je 25 vakantiedagen (als je tenminste belooft weer terug te komen), 8 procent vakantiegeld, bouw je pensioen op en betalen wij je opleidingen en reiskosten;
 • een jonge, informele en ambitieuze organisatie met MeetUps, borrels en het Summerfestival;
 • een Talent Development Manager die samen met jou verantwoordelijk is voor jouw ontwikkeling gedurende het Traineeship;
 • toegang tot ons online leerplatform, de Quoratio Campus.

Je hebt:

 • uitstekende communicatieve vaardigheden, ondernemingszin en ambitie en een voorkeur om te werken als Consultant;
 • je bent analytisch, zelfstandig, flexibel en nauwkeurig. Je hebt bovenal affiniteit of enige ervaring met cijfers;
 • een oplossingsgericht vermogen en een professionele en assertieve houding;
 • een rijbewijs en auto of de bereidheid deze te willen aanschaffen.
“Na lange tijd in de horeca gewerkt te hebben startte ik een opleiding bedrijfseconomie. Omdat ik de praktijk miste, ging ik op zoek naar een finance-traineeship. Dat deze aangeboden werd op hbo-niveau was voor mij een must. Ik ben tot op de dag van vandaag erg blij met mijn keuze voor Quoratio en wil hier nog vele jaren werkzaam blijven in de rol van Consultant.”
Steve

Mogelijke opdrachtgevers en projecten

Werken bij top-opdrachtgevers zoals de Rabobank, KPMG, Gemeente Amsterdam, de Politie, Grant Thornton, Accon ACM, Mercedes, ING? Samen met jou kijken we welke organisatie bij je past en waar je je eerste werkervaring binnen het vakgebied gaat opdoen.

Projecten zijn zeer uiteenlopend, maar in lijn met jouw ambitie. Je begint met de basis, maar ook het implementeren en toetsen van wet- en regelgeving, het up-to-date houden van de debiteuren en het crediteurenbeheer, verwerken van in- en verkoopfacturen, voorbereiding periodeafsluiting en nog veel meer behoren tot jouw verantwoordelijkheid. Aan de slag met AFAS, SAP, Oracle of Microsoft Dynamics? Wie weet trek jij het volgende project wel naar je toe en help je bij de implementatie van een nieuw boekhoudsysteem.

Specifiek binnen de Accountancy kan je ook zomaar verantwoordelijk zijn voor de jaarrekeningen en het verzorgen van financiële overzichten van klanten. Ongeveer de helft van onze trainees Financiële administratie werkt binnen de Accountancy.

“Tussen de vakinhoudelijke modules door volg ik ook cursussen die vanuit Quoratio worden aangeboden. Zo begin ik binnenkort met de cursus LEAN Yellow Belt.”
Sjoerd

Doorgroeimogelijkheden

Met het traineeship Financiële administratie ben je onderdeel van de nieuwe generatie in finance & control. Quoratio leid je op tot Young Professional. Al tijdens je traineeship krijg je de ruimte om het opleidingsprogramma af te stemmen op je carrièrebehoefte. Zo kun je doorgroeien naar Assistent Accountant of bijvoorbeeld Finance of Business Controller. Samen met je Talent Development Manager werk je iedere keer weer toe naar jouw volgende stip op de horizon.

Bekijk de vacature

Ervaringen van trainees

Fundamenteel onderdeel van je traineeship bij Quoratio Groep is het opdoen van werkervaring. Want het verschil maken op de back-offices van bedrijven, dat is waar je voor wilt gaan. Maar wat voor soort opdrachten en opdrachtgevers zijn dat nou waar je als trainee terecht komt? En wat doe je dan precies? We vroegen het drie trainees, elk uit een van de drie domeinen. Dat zijn HR Process & Payroll, Healthcare en Finance & Control. Ondertussen delen Petra, Jeroen en Gert ook nog wat ze geleerd hebben en krijg je van ieder een trainee-tip!
Hij was één van de eerste trainees Financiële administratie bij Quoratio. Steve Henskens is inmiddels doorgegroeid tot Financieel Consultant. Hij volgde ooit een opleiding die het toch niet helemaal was, werkte lange tijd in de horeca en wilde verder met zijn finance- en economie-achtergrond. Na een online zoektocht kwam hij bij Quoratio terecht. Hij vertelt je wat hij tot nu toe allemaal heeft beleefd.
Het Traineeship Financiële Administratie van Quoratio, wat is dat nou precies? Hoe ziet je werkweek er bijvoorbeeld uit? Sjoerd neemt je in vogelvlucht mee in zijn ervaringen en hoopt je een beter beeld te kunnen geven van het leven van een Trainee Financiële Administratie bij Quoratio.

Jouw groeipad

Sjoerd van Ewijk
Financieel medewerker
Steve Henskens
Junior Finance Consultant
Yvonne Huijs
Assistent Accountant
Karin Hermans
Business Controller
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?