Traineeship HRM- & Salarisadministratie

Wil je weten hoe de wereld van Arbeid & Beloning eruit ziet, wat je werkzaamheden kunnen zijn en bij welke opdrachtgevers en projecten je een rol kunt spelen? Dan is het traineeship HRM- & Salarisadministratie iets voor jou! Hoe de opleiding eruit ziet en welke doorgroeimogelijkheden je na je traineeship hebt binnen het vakgebied HRM? Lees er alles over hieronder!

Let op: in 2020 starten er geen traineeships meer. Hou tzt de website in de gaten voor de mogelijkheden in 2021.

Ben jij de schakel tussen HRM- en Salarisadministratie?

Let op: in 2020 starten er geen traineeships meer. Hou tzt de website in de gaten voor de mogelijkheden in 2021.

Werken op de afdeling HRM & salarisadministratie is tegenwoordig veel meer dan het verwerken van mutaties. Natuurlijk begint het hier allemaal mee en leiden we je op vanaf de basis. Maar wij laten je ook graag zien wat het werk van een moderne salarisadministrateur nog meer inhoudt!

Impact? Die maak je zeker. Iedere medewerker in loondienst heeft recht op salaris. Maar hoe zit een loonstrook nu precies in elkaar? Je krijgt al gauw te maken met complexe berekeningen. Hier is niet alleen expertise voor nodig, maar ook kennis van processen en systemen. Ook leasebeleid, reorganisaties, fusies, selectie of onboarding-processen kunnen aan bod komen.

Als HRM- en Salarisadministrateur ben je altijd op de hoogte van wet- en regelgeving en weet je precies welke loonbelastingen en afdrachten er spelen. Je verzamelt, verwerkt en controleert gegevens en je beantwoordt vragen van medewerkers.

De Salarisadministrateur van de toekomst denkt mee met procesoptimalisatie en geeft positief kritische feedback binnen organisaties. Een onmisbare schakel binnen de organisatie. Wij noemen dat HRM 2.0.

Jij zorgt ervoor dat salarissen goed en op tijd uitbetaald worden!

“Naast leren, specialist worden en adviseren wil ik ook af en toe lekker uitvoerend bezig zijn en snel doorgroeien tot consultant. Die kans krijg ik nu. Er wordt voortdurend in mijn ontwikkeling geïnvesteerd en dat vind ik heel belangrijk. Ik was niet direct op zoek naar een traineeship, maar ik merkte al gauw dat het type traineeship dat ik bij Quo volg uniek is in zijn soort."
Tessa

Het traineeship HRM- & Salarisadministratie

Al onze traineeships starten vanuit de basis. Binnen HRM- & Salarisadministratie ga je aan de slag met de wet- en regelgeving die betrekking heeft op arbeid en beloning. Je behaalt tijdens je traineeship het officiële diploma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Deze bestaat uit Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid, Loonheffingen en Personeel, Organisatie & Communicatie. Optioneel kies je voor de Vakopleiding Payroll Services (VPS) of andere vervolgopleidingen die relevant zijn voor het vakgebied zoals Projectleider & Procesoptimalisatie of Functioneel Beheer. Het traineeship is een echte springplank op weg naar een HR- & Payroll-professional.

Binnen de PDL-opleiding behaal je drie certificaten. Je volgt onder andere de modules loonheffingen, arbeidsrecht en sociale zekerheid en personeel, communicatie, organisatie. Uiteraard is kennis opdoen van het vakgebied noodzakelijk, maar de manier waarop je deze kennis toepast, maakt jou als medewerker van Quoratio uniek en van absolute meerwaarde voor onze klanten. Daarom bevat het traineeship naast kennismodules tevens intensieve trainingen om je persoonlijke mogelijkheden verder te ontwikkelen. Dat noemen wij ‘Boost Your Capabilities’.

Als medewerker van Quoratio maak je het verschil. Tijdens je traineeship, waar HRM een belangrijk aspect in speelt, behaal je een officieel Lean Six Sigma Orange Belt-certificaat, waarmee je aantoont kennis te hebben over het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het duurzaam verbeteren van bedrijfsresultaten.

Quoratio heeft ook een eigen online leeromgeving, de Quoratio Campus. Deze geeft je toegang tot zowel je eigen opleiding als verschillende e-learnings en seminars die relevant zijn voor je eigen opleiding. Je vindt er ook een groot aanbod aan trainingen, passend bij je persoonlijke ontwikkel-interesses.

Jamilli vertelt over Werken & Leren, zijn zoektocht naar de voor hem ideale job, de praktijk en hoe hij duurzame groei ziet.

Bekijk hier de infographic met alle ins & outs van dit traineeship

Je gaat:

 • werken en leren op hbo-niveau;
 • werken in de dynamische omgeving van de detachering; 
 • groeien - professionele en persoonlijke ontwikkeling;
 • zelf kiezen welke kant je op wilt (allround of specialisatie). 

Je krijgt:

 • direct een vast contract bij je eerste opdracht;
 • opleidingen, erkende certificaten en uitdagende opdrachten bij gerenommeerde opdrachtgevers;
 • een startsalaris van € 2.000,- bruto per maand in je eerste jaar. In het tweede jaar groei je door naar € 2.250,- tot € 2.350,- bruto per maand, afhankelijk van je prestaties en ontwikkeling. Uiteraard krijg je 25 vakantiedagen (als je tenminste belooft weer terug te komen), 8 procent vakantiegeld, bouw je pensioen op en betalen wij je opleidingen en reiskosten;
 • een jonge, informele en ambitieuze organisatie met MeetUps, borrels en het Summerfestival;
 • een Talent Development Manager die samen met jou verantwoordelijk is voor jouw ontwikkeling gedurende het Traineeship;
 • toegang tot ons online leerplatform, de Quoratio Campus.

Je hebt:

 • uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • affiniteit met cijfers en bent analytisch, zelfstandig, flexibel en nauwkeurig;
 • een oplossingsgericht vermogen en een professionele en assertieve houding.
“Ik stond er echt van te kijken dat mijn selectieprocedure nog geen week duurde! Ik stond te popelen om aan de slag te gaan. Bij veel organisaties duurt een procedure vaak weken!”
Cyanne

Mogelijke opdrachtgevers en projecten

Werken bij top-opdrachtgevers zoals de Rabobank, SVB, Alfa Accountants & Adviseurs, Gemeente Utrecht of de Nationale Politie? Samen met jou kijken we welke organisatie bij je past en waar je de eerste werkervaring binnen het vakgebied gaat opdoen. Projecten zijn zeer uiteenlopend, maar altijd in lijn met jouw ambitie.

Je begint uiteraard met de basis, maar ook zaken als klantcontact op de afdeling HRM & Services of het monitoren van de NPS behoren tot de mogelijkheden, evenals de beleidsvorming rond arbeidsvoorwaarden of het leaseplan en de implementatie van een nieuw HR-softwaresysteem. Een dynamische job!

"Als je maar initiatief neemt en eigenaarschap pakt, krijg je (bijna) alles voor elkaar! De omschrijving 'eigenwijs' vind ik ook wel in bepaalde mate op mezelf van toepassing. Ik ga niet altijd akkoord met het standaardantwoord."

Erik

Doorgroeimogelijkheden

Al tijdens je traineeship krijg je de ruimte om het opleidingsprogramma af te stemmen op je carrièrebehoefte. Zo kun je doorgroeien naar Medewerker Salarisadministratie, Proces Consultant of Projectleider. Samen met je Talent Development Manager werk je iedere keer weer toe naar jouw volgende stip op de horizon.

Ervaringen van trainees

Na Daan Naus en Moniek Sewalt, zijn ook oudgedienden van De Quoratio Groep, Omid Sultani en Milou Meys terug op het oude honk, als HR Process & Payroll Consultant. Beide begonnen zij een aantal jaar geleden als trainee HR- en Salarisadministratie, om anno 2020 doorgegroeid te zijn tot consultant. ‘Een mooi vakgebied’ zoals ze het zelf noemen.
Robin Nadort begon als trainee HRM- & Salarisadministratie bij de Quoratio Groep. Hij maakte een mooie ontwikkeling door. Inmiddels werkt hij twee dagen per week mee op de afdeling Sales en drie dagen bij opdrachtgevers. In 2021 start hij fulltime als Accountmanager binnen het vakgebied HR Process & Payroll dat hij zelf van binnen en buiten kent. Wat drijft hem en wat kunnen we komende tijd van hem verwachten? Lees mee!
Het houdt ons allemaal bezig. In tijden van thuiswerken wil je contact blijven houden met elkaar. Met collega’s, met je opdrachtgever, met vakgenoten en misschien wil je wel contact leggen met mensen die je nog niet kent. Om kennis uit te wisselen, om te starten met een nieuwe opdracht of om mensen bij elkaar te brengen met een specifiek doel. Hoe bouw je aan een intern en extern waardevol netwerk? HR Process & Payroll Consultant Caroline geeft je 4 tips!

Jouw groeipad

Blijkt dat salarisadministrateur niet jouw droombaan is? Geen probleem, wij bieden diverse groeipaden en denken met je mee!
Kyra Bosman
Medewerker Salarisadministratie
Kim Koevoets
Salarisadministrateur
Lukas Wijkstra
Projectleider
Joel O'Farrill Machin
Payroll Consultant
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?