Traineeship HR- & Salarisadministratie

Wil je weten hoe de wereld van Arbeid & Beloning eruit ziet, wat je werkzaamheden kunnen zijn en bij welke opdrachtgevers en projecten je een rol kunt spelen? Dan is het traineeship HR- & Salarisadministratie iets voor jou! Hoe de opleiding eruit ziet en welke doorgroeimogelijkheden je na je traineeship hebt? Lees er alles over hieronder!

Bekijk de vacature

Ben jij de schakel tussen HR- en Salarisadministratie?

Werken op de afdeling salarisadministratie is tegenwoordig veel meer dan het verwerken van mutaties. Natuurlijk begint het hier allemaal mee en leiden we je op vanaf de basis. Maar wij laten je ook graag zien wat het werk van een moderne salarisadministrateur nog meer inhoudt!

Impact? Die maak je zeker. Iedere medewerker in loondienst heeft recht op salaris, maar hoe zit een loonstrook nu precies in elkaar? Je krijgt al gauw te maken met berekeningen, waar expertise voor nodig is en kennis van processen en systemen. Ook leasebeleid, reorganisaties, fusies, selectie of onboarding-processen kunnen aan bod komen. Als HR- en Salarisadministrateur ben je altijd op de hoogte van wet- en regelgeving en weet je precies welke loonbelastingen en afdrachten er spelen. Je verzamelt, verwerkt en controleert gegevens en je beantwoordt vragen van medewerkers. De Salarisadministrateur van de toekomst denkt ook veel meer mee met procesoptimalisatie en geeft positief kritische feedback binnen organisaties. Een onmisbare schakel binnen de organisatie.

Jij zorgt ervoor dat salarissen goed en op tijd uitbetaald worden!

“Naast leren, specialist worden en adviseren wil ik ook af en toe lekker uitvoerend bezig zijn en snel doorgroeien tot consultant. Die kans krijg ik nu. Er wordt voortdurend in mijn ontwikkeling geïnvesteerd en dat vind ik heel belangrijk. Ik was niet direct op zoek naar een traineeship, maar ik merkte al gauw dat het type traineeship dat ik bij Quo volg uniek is in zijn soort...
Tessa

Het traineeship HR- & Salarisadministratie

Al onze traineeships starten vanuit de basis. Binnen HR- & Salarisadministratie ga je aan de slag met de wet- en regelgeving die betrekking heeft op arbeid en beloning. Je behaalt tijdens je traineeship het officiële diploma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) van de Nederlandse Associatie voor Examinering en je kiest optioneel voor de Vakopleiding Payroll Services (VPS) of andere vervolgopleidingen, die relevant zijn voor het vakgebied. Het traineeship is een echte springplank op weg naar een HR- & Payroll-professional.

Binnen de PDL-opleiding behaal je drie certificaten. Je hebt het PDL-diploma behaald, wanneer je de certificaten van de volgende modules in bezit hebt: loonheffingen, arbeidsrecht en sociale zekerheid, en personeel, communicatie en organisatie. Je volgt onder andere de modules loonheffingen, arbeidsrecht en sociale zekerheid en personeel, communicatie, organisatie. Uiteraard is kennis opdoen van het vakgebied noodzakelijk, maar hoe je deze kennis toepast, maakt jou als medewerker van Quoratio uniek en van absolute meerwaarde voor onze klanten. Daarom bevat het traineeship naast kennismodules tevens intensieve trainingen om je persoonlijke mogelijkheden verder te ontwikkelen. Dat noemen wij ‘Boost Your Capabilities’.

Als medewerker van Quoratio maak je het verschil! Tijdens je traineeship behaal je een officieel Lean Six Sigma Yellow Belt-certificaat, waarmee je aantoont kennis te hebben over het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het duurzaam verbeteren van bedrijfsresultaten. Quoratio heeft ook een eigen online leeromgeving, de Quoratio Campus. Deze geeft je toegang tot zowel je eigen opleiding als verschillende e-learnings en seminars die relevant zijn voor je eigen opleiding. Je vindt er ook een groot aanbod aan trainingen, passend bij je persoonlijke ontwikkel-interesses.

Jamilli vertelt over Werken & Leren, zijn zoektocht naar de voor hem ideale job, de praktijk en hoe hij duurzame groei ziet.

Je gaat:

 • werken en leren op hbo-niveau;
 • groeien - professionele en persoonlijke ontwikkeling;
 • zelf kiezen welke kant je op wilt (allround of specialisatie). 

Je krijgt:

 • direct een vast contract bij je eerste opdracht;
 • opleidingen, erkende certificaten en uitdagende opdrachten bij gerenommeerde opdrachtgevers;
 • een startsalaris van € 2.000,- bruto per maand in je eerste jaar. In het tweede jaar groei je door naar € 2.250,- tot € 2.350,- bruto per maand, afhankelijk van je prestaties en ontwikkeling. Uiteraard krijg je 25 vakantiedagen (als je tenminste belooft weer terug te komen), 8 procent vakantiegeld, bouw je pensioen op en betalen wij je opleidingen en reiskosten;
 • een jonge, informele en ambitieuze organisatie met MeetUps, borrels en het Summerfestival;
 • een Talent Development Manager die samen met jou verantwoordelijk is voor jouw ontwikkeling gedurende het Traineeship;
 • toegang tot ons online leerplatform, de Quoratio Campus.

Je hebt:

 • uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • affiniteit met cijfers en bent analytisch, zelfstandig, flexibel en nauwkeurig;
 • een oplossingsgericht vermogen en een professionele en assertieve houding.
“Ik stond er echt van te kijken dat mijn selectieprocedure nog geen week duurde! Ik stond te popelen om aan de slag te gaan. Bij veel organisaties duurt een procedure vaak weken!”
Cyanne

Mogelijke opdrachtgevers en projecten

Werken bij top-opdrachtgevers zoals de Rabobank, SVB, Alfa Accountants & Adviseurs, Gemeente Utrecht of de Nationale Politie? Samen met jou kijken we welke organisatie bij je past en waar je de eerste werkervaring binnen het vakgebied gaat opdoen. Projecten zijn zeer uiteenlopend, maar altijd in lijn met jouw ambitie.

Je begint uiteraard met de basis, maar ook zaken als klantcontact op de afdeling HR & Services of het monitoren van de NPS behoren tot de mogelijkheden, evenals de beleidsvorming rond arbeidsvoorwaarden of het leaseplan en de implementatie van een nieuw HR-softwaresysteem. Een dynamische job!

"Als je maar initiatief neemt en eigenaarschap pakt, krijg je (bijna) alles voor elkaar! De omschrijving 'eigenwijs' vind ik ook wel in bepaalde mate op mezelf van toepassing. Ik ga niet altijd akkoord met het standaardantwoord."

Erik

Doorgroeimogelijkheden

Al tijdens je traineeship krijg je de ruimte om het opleidingsprogramma af te stemmen op je carrièrebehoefte. Zo kun je doorgroeien naar Medewerker Salarisadministratie, Proces Consultant of Projectleider. Samen met je Talent Development Manager werk je iedere keer weer toe naar jouw volgende stip op de horizon.

Bekijk de vacature

Ervaringen van trainees

We stellen je voor aan Sander van Doorn, HR Proces & Payroll Consultant bij Quoratio. Sander vertelt je in dit blog meer over hoe en waarom hij in de consultancy terecht is gekomen, waarom de rol van Projectleider hem zo goed past en hoe hij zich snel kon ontwikkelen binnen uiteenlopende opdrachten.
Na een studie bedrijfskunde en een master in marketing koos  Joel O’Farrill Machin na een aantal jaren in sales voor een carrièreswitch. Bijna vier jaar geleden begon hij bij Quoratio met het traineeship HR- & Salarisadministratie. Nu neemt hij je mee in zijn verhaal van trainee naar Consultant in de hoop daarmee anderen te inspireren.
Waarom Lisanne van Stenis al ruim vijf jaar als Consultant bij Quoratio werkt? Wij zijn benieuwd hoe het vak salarisadministratie maakt dat zij elke dag weer vol energie naar haar werk gaat. En haar vijfjarig jubileum is natuurlijk het uitgelezen moment om haar spreekwoordelijk de hemd van het lijf te vragen. Ze deelt haar ‘geheimen’ met jou en neemt je mee in de veranderende wereld van een HR Payroll Consultant bij Quoratio. Lees je mee?

Jouw groeipad

Blijkt dat salarisadministrateur niet jouw droombaan is? Geen probleem, wij bieden diverse groeipaden en denken met je mee!
Joel O'Farrill Machin
Payroll Consultant
Kim Koevoets
Salarisadministrateur
Kyra Bosman
Medewerker Salarisadministratie
Lukas Wijkstra
Projectleider

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?