Traineeship Zorgadministratie

Wil je meer weten over het traineeship Zorgadministratie bij Quoratio? En ontdekken waarom zorgadministratie zo’n belangrijk vak is, hoe je dag eruit kan zien, wat wij jou te bieden hebben en wat andere trainees zeggen over dit tweejarig traineeship? Kom er snel achter en lees door!

Let op: in 2020 starten er geen traineeships meer. Hou tzt de website in de gaten voor de mogelijkheden in 2021.

Wil jij de zorg iedere dag een beetje beter maken?

Let op: in 2020 starten er geen traineeships meer. Hou tzt de website in de gaten voor de mogelijkheden in 2021.

Vroeg of laat krijgt iedereen in Nederland met de zorg te maken. Maar wie betaalt die zorg nu eigenlijk en op basis waarvan worden de kosten bepaald?

Achter de schermen van de zorg gaat een complexe administratieve wereld schuil. Want als iemand zorg krijgt, in welke vorm dan ook, moet dat door de zorgaanbieder op de juiste manier worden geregistreerd en gedeclareerd. En dat is waar de zorgadministratie een onmisbare rol speelt.

Wat het leven van een Zorgadministrateur precies inhoudt? Wij nemen je hierin mee.

Jouw impact? Als zorgadministrateur ben je de onmisbare schakel tussen zorgprofessionals, financiën en de zorgverzekeraar. Met het traineeship Zorgadministratie ben je in staat wet- en regelgeving te vertalen naar de praktijk, zodat behandelingen in de zorg juist, tijdig en volledig worden geregistreerd en gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Je kunt gaan werken binnen ziekenhuizen, GGZ, VVT, gehandicaptenzorg en bij zorgverzekeraars.

Een baan met maatschappelijke betrokkenheid! Starten met het traineeship kan als je affiniteit hebt met zorg of als je de zorg al van binnen en buiten kent.

“Als je bedenkt wat er allemaal ‘achter de schermen’ gebeurt in de zorg… Dat is een hoop! Ik vind het geweldig om daar mijn bijdrage aan te leveren. Alle medetrainees zitten in ‘hetzelfde schuitje’, dat maakt het mogelijk om op vrijdagen met elkaar te sparren over je opdrachten.”
Juliette

Het traineeship Zorgadministratie

Al onze traineeships starten vanuit de basis. Binnen de zorgadministratie is dit het proces ‘van registratie tot facturatie’. Een complexe wereld, waarin de geleverde zorg op de juiste manier moet worden geregistreerd, zodat de zorginstelling het geld ontvangt voor de geleverde zorg. Andere afdelingen waar je mee te maken kunt krijgen en naar door kunt stromen, zijn bijvoorbeeld Functioneel Beheer en Business Control.

In het traineeship Zorgadministratie behaal je een diploma hbo zorgadministratie. Je gaat aan de slag met de thema's financieel management, management in de zorg en projectmanagement. Daarbij breng je lopende processen in kaart en leer je de kwaliteit van processen te beheersen. Zo kun jij de prestaties van je zorgorganisatie helpen verbeteren, meten en administratief onderbouwen.

Je start het traineeship met een speed up-module. Hierin nemen we de zorgadministratie in vogelvlucht door en je maakt alvast kennis met de verschillende modules en hoe deze onderling in verband tot elkaar staan. Ook krijg je modules als Management in de Zorg, Financieel Management voor Zorg en Welzijn, Kwaliteits- en Procesmanagement en Effectief Communiceren. Daarnaast blijft er altijd ruimte om enkele modules toe te voegen of te wijzigen als de markt daar behoefte naar heeft.

Uiteraard is kennis opdoen van het vakgebied noodzakelijk, maar de manier warop je deze kennis toepast, maakt jou als medewerker van Quoratio uniek en van absolute meerwaarde voor onze klanten. Daarom bevat het traineeship naast kennismodules tevens intensieve trainingen om je persoonlijke mogelijkheden verder te ontwikkelen. Dat noemen wij ‘Boost Your Capabilities’.

Een medewerker van Quoratio maakt het verschil! Tijdens je traineeship behaal je een officieel Lean Six Sigma Orange Belt-certificaat waarmee je aantoont kennis te hebben van het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het duurzaam verbeteren van bedrijfsresultaten.

Quoratio heeft ook een eigen online leeromgeving, de Quoratio Campus. Deze geeft je toegang tot zowel je eigen opleiding als verschillende e-learnings en seminars die relevant zijn voor je eigen opleiding. Je vindt er ook een groot aanbod aan trainingen, passend bij je persoonlijke ontwikkel-interesses.

Hannah werkt als DBC Adviseur en is na haar traineeship doorgestroomd naar Consultant. Ze geeft je een kijkje in haar werk in het ziekenhuis.

Bekijk hier de infographic met alle ins & outs van dit traineeship

Wil je sparren met een collega over jouw mogelijke start? Bel dan 030-6569720

Je gaat:

 • werken en leren op hbo/wo-niveau;
 • werken in de dynamische omgeving van de detachering; 
 • groeien - professionele en persoonlijke ontwikkeling;
 • zelf kiezen welke kant je op wilt (allround of specialisatie).

Je krijgt:

 • direct een vast contract bij je eerste opdracht;
 • opleidingen, erkende certificaten en uitdagende opdrachten bij gerenommeerde opdrachtgevers;
 • een startsalaris van € 2.000,- bruto per maand in je eerste jaar. In het tweede jaar groei je door naar € 2.250,- tot € 2.350,- bruto per maand, afhankelijk van je prestaties en ontwikkeling. Uiteraard krijg je 25 vakantiedagen (als je tenminste belooft weer terug te komen), 8 procent vakantiegeld, bouw je pensioen op en betalen wij je opleidingen en reiskosten;
 • een jonge, informele en ambitieuze organisatie met MeetUps, borrels en het Summerfestival;
 • een Talent Development Manager die samen met jou verantwoordelijk is voor jouw ontwikkeling gedurende het Traineeship;
 • toegang tot ons online leerplatform, de Quoratio Campus.

Je hebt:

 • uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • affiniteit met cijfers en bent analytisch, zelfstandig, flexibel en nauwkeurig;
 • een oplossingsgericht vermogen en een professionele en assertieve houding.
“Mijn werk is erg interactief. Ik vind het belangrijk om niet achter de computer te verdwijnen en echt wat uit mijn opdracht te halen.”
Rosalie

Mogelijke opdrachtgevers en projecten

Werken bij top-opdrachtgevers zoals het Erasmus MC, Arkin, ORO of Tactus? Samen met jou kijken we welke organisatie bij je past en waar je de eerste werkervaring binnen het vakgebied gaat opdoen. Projecten zijn zeer uiteenlopend, maar altijd in lijn met jouw ambitie.

Je begint met de basis, maar ook het implementeren en toetsen van wet- en regelgeving of systemen up-to-date houden behoort tot jouw uitdagingen. Dat geldt ook voor het ondersteunen en beheren van het gehele proces rondom de zorgadministratie, DBC-en DOT-vraagstukken en wellicht ook de implementatie van een nieuw Elektronisch Cliënten en Patiënten Dossier! Dynamisch genoeg dus.

“Op dit moment ben ik voor mijn eerste opdracht gedetacheerd bij het Isala-ziekenhuis in Zwolle. Ik ben werkzaam bij het financieel registratiecluster van de afdeling Cardiologie. Mijn werkzaamheden bestaan uit het meewerken aan een correcte registratie van de zorgverrichtingen.”

Steffen

Doorgroeimogelijkheden

Met het traineeship Zorgadministratie ben je in staat een echte efficiëntieslag te maken binnen zorginstellingen. Al tijdens je traineeship krijg je de ruimte om het opleidingsprogramma af te stemmen op je carrièrebehoefte. Zo kun je doorgroeien naar DBC Adviseur, Zorgcontroller, Projectmedewerker Horizontaal Toezicht of Functioneel Beheerder. Samen met je Talent Development Manager werk je iedere keer weer toe naar jouw volgende stip op de horizon.

Ervaringen van trainees

Nelleke is via een doorstart van Vossius Consultancy een nieuwe collega bij Zorgon, onderdeel van de Quoratio Groep. Zij vertelt alles over de omschakeling van een klein bedrijf naar een grote organisatie en welke voordelen dit met zich meebrengt.
Toe aan een nieuwe werkplek? Leanne was dat toen der tijd ook, aldus Kristy. De twee kennen elkaar van hun vorige werkgever, een dierenkliniek. Werk zou gerelateerd aan de zorg blijven, maar dan wel buiten de ‘dierenwereld’. Welke opties er dan zijn? Vele! Al dacht Kristy gelijk aan Leanne voor het traineeship Zorgadministratie die ze zelf ook volgde. Wij gingen met ze in gesprek.
Als Consultant bij de Quoratio Groep werk je binnen een paar jaar aan verschillende opdrachten. Soms vervang je iemand op capaciteitsniveau, een andere keer gaat het over systeemimplementatie, processen en de volgende keer over een advies hoe de administratieve backbone van de organsiatie zo in te richten dat deze toekomstbestendig is. Het gaat hierbij altijd om de driehoek: mens, proces en systeem. Waar veel vaker ook digitalisering en change management om de hoek komen kijken. Drie Consultants, een uit ieder domein, nemen je mee hoe hun periode er de afgelopen tijd uitzag. Voor, tijdens en na corona. We vroegen het Nico, Mike en Caroline.

Jouw groeipad

Blijkt dat zorgadministrateur niet jouw droombaan is? Geen probleem, wij bieden diverse groeipaden en denken met je mee!

Marijn Plat
Funtioneel Beheerder Hix
Hannah Verheij
DBC Adviseur
Matthijs Tiesema
ZorgController
Anouk Spijkerman
Projectleider Horizontaal Toezicht
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?