Veelgestelde vragen

Denk jij wel eens na over een traineeship binnen het vakgebied administratie en procesoptimalisatie? Maar weet je niet goed wat je je daarbij moet voorstellen? We nemen je mee in onze wereld – en binnenkort hopelijk ook die van jou! Ieder jaar starten er zo’n driehonderd trainees bij Quoratio. We beantwoorden de tien veelgestelde vragen van jouw voorgangers.

Wat anderen willen weten

 

  • FAQ 1 – Hoe lang duurt een traineeship?

Een traineeship duurt twee jaar. Dit geldt voor zowel de traineeships HR- & Salarisdministratie en Zorgadministratie als Financiële Administratie. Deze twee jaar staan in het teken van werken en leren op hbo-niveau, waarna je zelf een specialisatie kiest en Consultant wordt. Volg je ons traineeship Consultancy in de zorg (werken en leren op wo-niveau), dan duurt het traineeship negen maanden en word je al snel Junior Consultant. Hierna heb je zelf de keuze of je onderdeel wordt van onze Consultancy-unit of dat je in dienst gaat bij een van onze opdrachtgevers.

 

  • FAQ 2 – Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Heb je gesolliciteerd? Dan ontvang je binnen twee werkdagen een reactie van onze recruiters. We beginnen met een telefonisch gesprek om te kijken of we bij elkaar passen en om alvast in te gaan op je ambities. Zo weten we zeker dat we op een lijn zitten als we elkaar voor het eerst face-to-face ontmoeten – dit kan tijdens een individueel gesprek zijn of tijdens een selectiebijeenkomst. Zijn we allebei overtuigd? Dan ontvang je een capaciteiten- en persoonlijkheidstest. Bij een positieve uitkomst plannen we een tweede gesprek in met een van onze Talent Development Managers. Daarna volgt logischerwijs bericht of je kan starten met het traineeship.

 

  • FAQ 3 – Is het mogelijk om het traineeship te volgen terwijl ik parttime beschikbaar ben?

Nee, we vragen commitment van beide kanten. De ervaring leert dat je echt een fulltime werkweek nodig hebt om de combinatie van werken en leren leuk, afwisselend en uitdagend te houden. Vanuit Quoratio investeren we flink om jou welkom te heten, en zodra je eenmaal gestart bent, kunnen onze klanten je natuurlijk helemaal niet meer missen.

 

  • FAQ 4 – Hoeveel uur ben ik per week aan het werk en hoeveel tijd ben ik kwijt aan zelfstudie?

We vragen een beschikbaarheid van 40 uur per week. In de eerste weken heb je één dag per week opleiding in Bunnik en werk je 32 uur per week bij de opdrachtgever. Als er geen opleidingsdag is, dan werk je 40 uur per week bij de opdrachtgever. Dit komt gemiddeld neer op 36 uur per week. De overige vier uur kan je besteden aan bijvoorbeeld zelfstudie. In je eerste weken moet je rekening houden met in totaal zo’n tien uur zelfstudie, want je leert natuurlijk allemaal nieuwe dingen. Tien procent van de opleiding is overdag, 10 procent vindt plaats in de avond. Voordat je start met je traineeship ontvang je hiervoor een planning. We horen je denken: “Dat vraagt aardig wat discipline…”. Klopt! Maar je krijgt er ook een hele hoop voor terug!

 

  • FAQ 5 – Op welke locaties kom ik te werken? Kan ik zelf kiezen bij welke opdrachtgever ik aan de slag ga?

We zoeken altijd een opdracht die bij jou past. Je geeft zelf je voorkeuren aan. Het is natuurlijk fijn als je in je eigen regio kunt werken. Daarom proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met de locatie van je opdrachtgever, zodat je niet onnodig veel reistijd hebt. Daarentegen kun je je tegenwoordig natuurlijk anywhere, anytime ontwikkelen, dus mocht je weleens wat langer in de trein zitten, dan is de de Quoratio Campus er voor jou, onze online leeromgeving. Een boek lezen, appje sturen of iets anders doen? Dat kan natuurlijk ook!

Wat je nog meer wil weten

 

  • FAQ 6 – Hoe zit het met de arbeidsvoorwaarden?

Bij de start van je traineeship krijg je direct een contract voor onbepaalde tijd. Bij ingang van je eerste opdracht ontvang je een startsalaris van € 2.000,- bruto per maand in je eerste jaar – en wij betalen uiteraard al je opleidingen. Daarnaast kun je tijdens je traineeship rekenen op een salarisgroei. In het tweede jaar groei je door naar € 2.250,- of € 2.350,- bruto per maand, afhankelijk van je prestaties en ontwikkeling. Uiteraard krijg je 25 vakantiedagen (als je tenminste belooft weer terug te komen), 8 procent vakantiegeld, bouw je pensioen op, betalen wij je opleidingen en reiskosten, heb je een eigen aanspreekpunt (Talent Development Manager) én ben je erbij tijdens ons jaarlijkse Summerfestival.

 

  • FAQ 7 – Kan ik ook met het traineeship starten zonder relevante opleiding en/of werkervaring?

Zeker, wij kijken namelijk verder dan je cv! Je kunt met of zonder hbo- of wo-diploma bij ons starten. Onze trainees hebben diverse achtergronden: de een komt net van de hogeschool of universiteit, terwijl de ander er al een aantal jaar werkervaring op heeft zitten en op zoek is naar een carrièreswitch. Heb je de verhalen van jouw voorgangers al gelezen?

 

  • FAQ 8 – Kan ik solliciteren als ik nog niet afgestudeerd ben?

Dat kan zeker! Wij toetsen in de selectieprocedure op minimaal hbo werk- en denkniveau. Wie op onze Werken & Leren-site terechtkomt, ziet dat je zelfs al kunt solliciteren voordat je je diploma in ontvangst hebt mogen nemen. Zo zorgen we ervoor dat je kunt blijven doorstuderen en je je niet te lang hoeft te vervelen.

 

  • FAQ 9 – Wanneer kan ik starten met het traineeship?

Onze traineeships starten meerdere keren per jaar. Sommige ieder kwartaal, anderen zelfs een tot meerdere keren per maand! Er zijn dus voldoende momenten om in te stromen. We houden rekening met je voorkeur. Je start altijd met een groep medetrainees. Neem contact op met recruitment voor de eerstvolgende startdata!

 

  • FAQ 10 – Wat maakt het traineeship van Quoratio bijzonder?

Je cv is slechts een papiertje. Jij bent geen nummer. Wij kijken naar wie je bent en waar je voor staat. Wij geloven in continue ontwikkeling als basis om samen steeds beter te worden. Persoonlijke ontwikkeling en echte aandacht zit dan ook in ons DNA. We leiden je op vanaf de basis, of je nou trainee bent of Consultant. Daarbij krijg je brede vakinhoudelijke en branche-specifieke kennis, maar ook kennis van systemen. Bovendien krijg je een persoonlijke Talent Development Manager die samen met jou kijkt naar je loopbaan en stip op de horizon. Zo ben je in staat te groeien en echt het verschil te maken bij onze opdrachtgevers. We doen ons werk samen. Met een grote achterban om kennis te delen en te leren van elkaars successen en uitdagingen. We vinden altijd een opdracht die jou en de opdrachtgever beiden een stap verder brengen, want we zijn groot genoeg om die match voor je te vinden en toch klein genoeg voor die persoonlijke aandacht.

 

Wanneer start jij met een van onze traineeships? 

Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?