Nieuws

Jezelf online presenteren voor een sollicitatie

Thuiswerken is de nieuwe standaard, solliciteren kan bij sommige bedrijven nog wel maar hoe doe je dat dan? Hoe presenteer je jezelf online voor een sollicitatie? We geven je hieronder een aantal handvatten die wij de laatste tijd met veel enthousiasme voorbij hebben zien komen.

Solliciteren in tijden van corona 

Bij de Quoratio Groep starten onze traineegroepen gewoon zoals gepland, zij het online. We schreven eerder al een blog over baanzekerheid met onze traineeships en een veilige haven voor ervaren consultants. Check it out. De online wereld maakt contact makkelijk, maar kan ook een bepaalde spanning met zich meebrengen. Hier komen de tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden...

1.    Maak een video waarin je je voorstelt in 1 minuut 

Video is hot! Dat weten we al langer. Het is snel, het is persoonlijk en je kunt opvallen tussen alle tekst… Neem je een video op? Check dan je achtergrond, het licht, heb een paar topics in je hoofd die je wilt aantikken en oefen gewoon een paar keer. Ben je handig met editen? Dat kan heel makkelijk via bijvoorbeeld de app Clips of een andere app. Pak je virtuele podium! 

2.    Al gedacht aan een toffe infographic als cv? 

Wil je eens iets anders dan een motivatiebrief met bullet points? En ben je een beetje handig met vormgeven? Er zijn genoeg templates te vinden online. Ook de gratis versie van Canva biedt een uitkomst. Bedenk zelf je rode draad. Houd het persoonlijk, kort en bondig en maak ons nieuwsgierig naar jouw ambities. Die bespreken we namelijk graag in een (online) gesprek. 

3.    Jezelf beschrijven aan de hand van een foto 

We zijn allemaal visueel ingesteld en 'één foto zegt meer dan duizend woorden', toch? Welke foto staat centraal in jouw leven? En waarom? Hoe buig je deze om naar jouw potentiële professionele carrière bij Quoratio? 

4.    Stuur ons een ‘checklist’ van jouw skills 

Zelfkennis is alles. Als je weet wat je sterke en minder sterke punten zijn, kunnen we hier samen over in gesprek. Wat kom je brengen? En wat wil je komen halen? Een perfect startpunt voor een (online) gesprek met een van onze recruiters of met een Talent Development Manager. Wil je meer weten over wat een Talent Development Manager voor jou kan betekenen? Bekijk dan deze video

5.    Maak een portfolio op een website 

We zien steeds meer mensen met een eigen website waar hun missie op staat of waar hun portfolio te vinden is. Dat geeft een goed beeld en het is zeker zonde deze niet te gebruiken. En anders even een half uurtje updaten wellicht, en je bent klaar voor jouw sollicitatie. 

6.    Deel jouw milestones met ons in jouw loopbaanpad tot nu toe 

Ontwikkeling zit in ons DNA. Iedere dag de beste versie van jezelf worden is dan ook waar we samen voor gaan. Gedurende jouw carrière bij ons hebben we geregeld gesprekken over jouw loopbaan. Welke milestones heb je tot nu toe al behaald? En welke zou je nog willen behalen? Maak ze inzichtelijk! 

7.    Ben je creatief? Maak dan een moodboard of bijvoorbeeld een puzzel of rebus 

Een moodboard zien we vaak terugkomen als mensen hun huis of kamer gaan inrichten. Maar wij vinden deze ook zeker bruikbaar om te laten zien wat je belangrijk vindt in je job, welk type organisatie bij je past en hoe jij tegen dingen aankijkt. Heb jij ook oranje bloed?  

Onthoud: welke vorm je ook kiest. Zorg dat het bij je past. Jouw persoonlijke uitleg en motivatie hierbij zijn uiteindelijk het belangrijkst. Wij zien uit naar je sollicitatie :) Bekijk hier het overzicht van onze traineeships!
 

Nieuws & ervaringen

Doorlopende coaching, feedback en focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Van HR-beleid naar systeemimplementatie. Hoe doe je dat? In tijden van corona volledig digitaal, op een manier die bij je organisatie past, die de medewerker centraal stelt en waarbij je zelf aan het stuur staat. Daarom ontwikkelden we CONNECT – een interactiecyclus tussen medewerker en manager waarbij het gaat om echte aandacht, een goede dialoog en eerlijke feedback als essentiële onderdelen voor groei. Consultant HR Process & Payroll Moniek Sewalt en HR Directeur Natasja van Rens nemen je mee door de digitalisering van HR, de projectstappen en de begeleiding naar verandering waarin communicatie key is. Lees meer in onderstaand artikel.
Bij Quoratio vinden we ontwikkeling belangrijk. Binnen het traineeship HRM- & Salarisadministratie volg je meerdere opleidingen, waaronder PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie). Wat houdt deze opleiding in en wat kun je ermee bij de opdrachtgever? We vroegen het medior salarisadministrateur Casper.
Kas Bloemberg, Finance Consultant, werkt op het moment bij een opdrachtgever in de zorg. Kas heeft een opdracht als Assistent Controller bij VVT-instelling Innoforte, waar hij door de fusie met St. Vreedenhof uit Arnhem de opdracht heeft naast reguliere werkzaamheden, de integratie van beide administratie te ondersteunen. We gingen met hem in gesprek over zijn baan binnen het vakgebied Finance & Control, over hoe zijn baan, maar zeker ook die van anderen, er over een aantal jaar uitziet en hoe je als financial van de toekomst steeds meer een Business of Financial Controller wordt.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?