Finance

Steve startte als één van de eerste trainees en is nu Junior Consultant

Hij was één van de eerste trainees Financiële administratie bij Quoratio. Steve Henskens is inmiddels doorgegroeid tot Financieel Consultant. Hij volgde ooit een opleiding die het toch niet helemaal was, werkte lange tijd in de horeca en wilde verder met zijn finance- en economie-achtergrond. Na een online zoektocht kwam hij bij Quoratio terecht. Hij vertelt je wat hij tot nu toe allemaal heeft beleefd.

Traineeship op hbo-niveau

Een traineeship zoeken dat bij je past en ook nog op minimaal hbo-niveau, dat was de uitdaging voor Steve. En dat is gelukt, want inmiddels is hij sinds april 2017 onderdeel van de club! Steve zegt: “Als je wilt werken en tegelijkertijd wilt studeren, biedt een traineeship echt uitkomst. Alleen wilde ik niet meer fulltime studeren, maar theorie en praktijk combineren. Er waren verschillende mogelijkheden: HR- & Salarisadministratie, Zorgadministratie en Financiële administratie. Ik twijfelde tussen de eerste en de laatste en ging daarover in gesprek met een Talent Development Manager van Quoratio. Na het maken van de persoonlijkheids- en capaciteitentest kwamen we beiden tot de conclusie dat finance het beste bij mij past. ‘Ik keek naar de ervaring van Dave en zag zo’n groeipad ook wel zitten’, aldus Steve. 

“Na lange tijd werken in de horeca startte ik een opleiding bedrijfseconomie. Ik miste echter de praktijk. Daarom ging ik op zoek naar een traineeship finance. Dat deze aangeboden werd op hbo-niveau was voor mij een must. Ik ben tot op de dag van vandaag nog erg blij met mijn keuze voor Quoratio en wil hier nog vele jaren werkzaam blijven in de rol van Consultant.”

Doorgroeimogelijkheden

“Als trainee kom je binnen bij organisaties, waar je zonder Quoratio misschien wel nooit binnengekomen was. Daar heb ik nog iedere dag profijt van! Toen ik mijn tweejarig traineeship had afgerond, kwam de vraag: wil je overgenomen worden door de klant of wil je bij Quoratio blijven? Ik hoefde er eigenlijk niet lang over na te denken… Ik vind het tof om bij grote organisaties complexe projecten aan te pakken, maar ook te helpen bij de dagelijkse werkzaamheden. In de gesprekken met mijn Professional Development Manager heb ik aangegeven meerdere korte opdrachten van maximaal een half jaar te willen doen. Veel leren, bij veel verschillende organisaties binnenkijken, bepalen binnen welke branche ik mij het beste thuis voel en vooral doorgroeien naar Medior Consultant Finance en een specialisatie in Financial Controlling. Ik zie het al staan, Steve – Financial Business Controller :) Maar voor die tijd ga ik nog verschillende rollen oppakken, zoals Assistent Controller, Projectleider, New Investment Controller.”

 Zoek jij de verschillen over vijf jaar? 

Opdrachten die mij brachten tot de rol van Junior Consultant 

“Mijn huidige opdracht is bij Mercedes Benz. Een grote organisatie waar ik werk op de crediteurenafdeling. Dat is hier echt een wezenlijk onderdeel van de Financiële administratie. Er wordt op deze grote schaal veel van je verwacht, want we regelen de administratie voor Nederland, België en Luxemburg. Ik boek de Belgische bank in en ben verantwoordelijk voor betalingen, incasso’s, maar ook investeringen, wegenbelasting. Al deze zaken en het feit dat er op dagelijkse basis in de Benelux honderden contracten worden afgesloten, houden mij scherp. Het maken van één foutje kan veel financiële gevolgen hebben en dat wil je niet. Bij deze organisatie werk ik bijvoorbeeld in een systeem dat speciaal voor de klant ontworpen is. We zijn nu bezig met automatische factuurverwerking. Bij andere opdrachtgevers heb ik ook mijn steentje mogen bijdragen aan het implementeren van nieuwe finance-systemen. De dag probeer ik altijd te eindigen met een lege mailbox, maar eerlijk is eerlijk, de organisatie is zo in beweging dat het me niet altijd lukt… haha.”

Als trainee kom je binnen bij organisaties waar je zonder Quoratio misschien wel nooit binnengekomen was. Daar heb ik nog iedere dag profijt van!

Waarom Quoratio? 

“Ook al heeft niet iedereen voor hetzelfde groeipad gekozen als ik, met onze club finance-professionals en de overname van Verhoeve staat er een flinke achterban voor je klaar. Zo is er altijd een mogelijkheid om te sparren en zijn er voor mij ook weer meer doorgroeimogelijkheden en uitdagende opdrachten. Juist die interim-rol pakken vind ik fijn. Jezelf blijven uitdagen is voor mij belangrijk. Ook vind ik het Quoratio Summerfestival en het Quo-voetbalteam top! Het laatste Summerfestival stond in het teken van ‘In the mix’, omdat je bij Quoratio zelf regie hebt op je carrière. Een leuke inhaker voor mij, om deze foto met jullie te delen :) We mochten op het festival onze eigen smoothies samenstellen. De racefiets zorgde ervoor dat je op je eigen tempo je eigen ‘fuel’ kon nuttigen.”

Jouw carrière ook in de mix? Word jij mijn nieuwe collega? 

Wil jij dit ook? Aan het oriënteren of twijfel je nog of het traineeship Financiële administratie iets voor jou is? Een bovengemiddelde interesse in economie is belangrijk, evenals analytisch vermogen en zelfstandig kunnen werken. Zelf volg ik de economische ontwikkelingen in de breedste zin van het woord, zoals: aandelen, crypto, bitcoins en de digitalisering. Ook alles omtrent de AVG en het 5G-netwerk volg ik op de voet. Introverte collega’s op de financiële administratie? Nee, dat allang niet meer! Een frisse wind wordt meer dan gewaardeerd! Wie weet groei je al snel door tot Assistent Accountant of bijvoorbeeld Finance of Business Controller. 

Heb je de blog over de 10 veelgestelde vragen over de traineeships van Quoratio al gelezen?  

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?

Nieuws & ervaringen

Een referral? Ja, we horen je denken. Sonja had al eens vaker het een en ander gehoord over Quoratio als werkgever. Tot op de dag dat er opeens een collega van Quoratio bij haar op de bank in haar eigen huis zat... Toen wist ze zeker: ‘’nu stel ik die laatste paar vragen die ik nog heb!’’. We vroegen Sonja en Malique waarom ze beiden voor ons als werkgever hebben gekozen.
Fundamenteel onderdeel van je traineeship bij Quoratio Groep is het opdoen van werkervaring. Want het verschil maken op de back-offices van bedrijven, dat is waar je voor wilt gaan. Maar wat voor soort opdrachten en opdrachtgevers zijn dat nou waar je als trainee terecht komt? En wat doe je dan precies? We vroegen het drie trainees, elk uit een van de drie domeinen. Dat zijn HR Process & Payroll, Healthcare en Finance & Control. Ondertussen delen Petra, Jeroen en Gert ook nog wat ze geleerd hebben en krijg je van ieder een trainee-tip!
Marlon, wonend in Nijmegen, was voordat ze begon met het traineeship zorgadministratie begeleider in de gehandicaptenzorg, maar wilde zich meer bewegen naar de achterkant van de zorg. Ze vond het traineeship via internet en werd daarna ook benaderd door een van onze recruiters. Rachelle, wonend in Den Bosch, werkte hiervoor bij een grote bank op de administratie. Ze werkte daar met een aantal Quoratio collega’s en werd enthousiast van positieve ervaringen van andere trainees. Ze gingen met elkaar in gesprek over de bewuste keuze voor detachering binnen zorgadministratie.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?